Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 19 mars 2024

I morgon

Av Neta - Tisdag 19 mars 23:04

Är det ingen vanlig dag för vår familj, det är 2 år sen vi fick samtalet den söndagsmorgonen om att dom trots operatonen hittat hennes buk full med bakterier och att de friska delarna av organen nu också var angripna, och att hon hade en stor blotförgiftning, att de nu skulle ge upp och stänga av alla livsuppehållande åtgärder.

Jag hade satt telefonen på högtalare så vi hörde alla 3. J var inte här. Jag trodde L fick en hjärtinfarkt, han blev blåröd i ansiktet men hämtade sig. C reagerade mer direkt, började gråta. Jag fattade inte, tog inte in det.

Ja vad gör man, jo vi åkte så klart upp. J kom. Jag satt och höll hennes hand medans dom tog bort allt. Hon flyttades till en lugn hörna och där var vi ju så klart med allihop.
Jag hade svårt att ta in det tänkte att hon är ju så stark, det kanske går. Hon hade ju varit ur respiratorn långa perioder och andningen hade funkat. Det gjorde det så klart inte.

Jag har sett människor dö förut, men hennes död var inte som de äldre personer jag sett dö. Dom somnade liksom och såg sen ut som dom sov.
Elle var rätt gul i hyn och jag vet inte om det var därför men hon frös liksom till i dödsögonblicket. Det syntes så väl att livet lämnade henne, hon blev så stilla. I det ögonblicket försvann också min gudstro som jag haft i hela mitt liv. Den har inte kommit tillbaka.


Hittade den här bilden på henne idag, Kanske inte den bästa bild jag tagit men den är så mkt hon. Dom där pigga intelligenta ögonen. Hon hade ju inga som helst kognitiva eller utvecklingsskador, bara hormonella eftersom hon saknade hypofysstjälk. Så duktig på datorer som hon ju också var utbildad i. Så lik unga mig.
Här är hon i en bra period.

I morgon kommer Leif, vi ska göra nåt så banalt som att åka in och handla. Plocka upp Christine, åka till graven och försöka få bort det som är torrt och visset. Lägga dit ett rosa roshjärta bredvid mosshjärtat hon fick på Allhelgona. Sen ska vi gå ut och äta. Skönt att slippa laga mat i morgon. Åker till ?giraffen? där det brukar vara lugnt. L sover sen här, ska åka och dansa på torsd em. Det skulle jag aldrig klara men vi är olika där. Mår så himla dåligt dom här dagarna och fungerar knappt. Glad att han är här den natten.

Ska köpa påskliljor i morgon med men fick rådet att inte sätta nån på graven direkt från butik. Ska avhärda dom iaf över helgen. Då kanske dom slår ut också om dom inte är det redan. Vi får sätta dit dom till påsk. Vi ses ju allihop då också.

Tänk på oss i morgon, tänk på henne. Sänd oss som är kvar styrka att orka med morgondagen.

 
 
Ingen bild

Susanne

Onsdag 20 mars 10:05

Skickar massor med omtankar till dig och familjen <3

Neta

Onsdag 20 mars 23:09

Tack snälla! ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards