Mina ord och tankar

Alla inlägg den 9 mars 2024

Av Neta - Lördag 9 mars 23:24

Inte gjort så mkt mer än kokat bönor idag. 2 lit ligger nu burkat i frysen. Å jösses va det ökar när man lägger i blöt dom. Hade glömt det. Blir ungefär 5-dubbel sats av 500 g. Tur jag inte gjorde på 2 pkt som jag tänkte först. Haha! Räknade fel på vattnet och tog ca 2 dl för mkt. Blev lite lösa kanske men det är en världslig sak som Karlsson sa. Det ordnar vi senare.

Såg på insta att det tydligen va norska pojkarna som vann Mello. Tycker det är lite fel. Dom ska inte få va med här tycker jag.

Va har jag gjort då, ja som jag skrev så inte mkt. Stekte fläsk och åt m lite bruna bönor. Nu ikväll lite ost o kex m en marmelad C gjort. Tror jag fick den i julklapp. Eller möjligen när jag fyllde. Hon är bra på egengjorda presenter. Den här var med mango och jordgubbar.

Hittade en korsordsbok modell pocket från 2009. Det kan bli knepigt att lösa dom kryssen, gäller att komma ihåg vad som hände då och om Zlatan spelat i Inter. Tur Google finns.


Nu blir det nog sängen. Tidigt för att vara mig men jag är faktiskt trött ikväll. Uttråkad kanske.

Av Neta - Lördag 9 mars 00:25

Den ska man alltid beakta. Den stämmer oftast. Ni som läst föregående inlägg om Nato har läst om min oro. Nu är jag ju långt, långt ifrån nån specialist. Men som tjej och framförallt mamma har jag jäkligt mkt sunt förnuft.
Våra *besväringar*är långt ifrån klara för krigstjänstgöring. Så mkt har jag iaf förstått. Å gubbarna i regeringar som klappar sig för bröstet och tycker dom är så jäkla duktiga dom kommer ju aldrig i närheten av en skyttegrav. Pygmén från Strängnäs smilar och ler men vet han vad han gör? Å framförallt bryr dom höjdarna sig om dom på marken som gör skitjobbet, som blir skadade och lemlästade? Jag tror inte det.
Jag vet att vi har skickliga piloter, det är dom som jobbar i incidentberedskap (s.k. FISK) på militärspråk. och dom kan nog sina saker men även dom kan bli nedskjutna.
Sverige ska hålla skit ifrån sig men dom ska inte delta i luft eller markstrider varken här eller utomlands. Så tycker jag. Tror det här kommer att ta en ende med förskräckelse.
Magkänslan säger att vi aldrig kan förbereda oss för vad som kan komma. Vi har levt i fred så länge att vi inte har nåt konsekvenstänk för krig.

Vi får hoppas att vi inte blir indragna. Jag vill inte ha mina barn, barnbarn, ingifta och vänners nära ute i krig.




Nu har jag iaf lagt i blöt bönorna. Eftersom jag inte ska äta förns i morgon så gjorde jag aldrig det igår. Jag skulle också vilja köpa gröna torkade ärtor. För att göra sånt man kunde köpa i dom plastkorvarna på 70 och 80 talet. Johnny älskade det. Det hette stuvade ärtor har jag för mig men det var ingen vit stuvning med ärtor i.


Hittade det här men det känns lite för modernt. Basilika o sånt kom väl senare. Parmesan, olivolja och fraiche kom väl senare i vanlig matlagning också.


Det här är det närmaste jag kommit som det såg ut. Men ännu inte hittat något riktigt recept. Har för mig att det var lite morötter i dom plastkorvarna med. Nån strimla här o var.
Jag kan väl inte vara ensam om att minnas det här?


Ska finnas i välsorterade butiker och i Finland. Hmmm Haha!
Jag har ju inte ens tittat efter det än. Men ska för minns ju hur attans gott det var. Man kan ju hoppas på ett recept på paketet.
Apoteket Hjärtat har 500 g torkade ärtor för 230kr. Det är inte riktigt för min plånbok. Haha!
Jag vill ha vanliga bondärtor. Hade det varit förr hade jag kunnat torka själv men har ju inte det utrymmet idag.

Hojta till om ni ser.

Idag blev det en plockis och ett par bitar vitlöksbröd.


Och lite bubbel till det.
Måste köpa procecco. Nu när jag fått in viinkylen i köket måste jag ju se till att den är välfylld. Så Sonja eller nån annan tant och jag kan ta oss en slurk på baksidan när den tiden kommer. Haha!

Nu ska jag gå i säng!
Hade nån migränattack inatt, hoppas jag slipper det. Aldrig haft det innan. Men värkte verkligen bara i ena halvan av huvudet. Tog en stark värktablett och lyckades somna så småningom iaf.
Nu förstår jag hur Leif har haft det och C med.
Måste provprata när jag vaknade och kollade noga så jag inte hängde på ena sidan. Neeejdå jag är inte nojjig. Haha!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards