Mina ord och tankar

Alla inlägg den 3 mars 2024

Av Neta - Söndag 3 mars 23:49

Sov dåligt i natt. Var vaken till 4 iaf sen sov jag nog lite. Vaknade av ett det var ljust och trodde kl va typ 9, det var den inte den va strax efter 7. Va på toa och tänkte att jag struntar i Vasaloppet men när jag inte somnat tjugo i gick jag upp och tog in frukosten.


Såg starten och nån timme till sen stängde jag av och la mig igen. Sov till kvart i 11 men låg kvar en stund. När jag gick upp o satt påTVn hade segraren gått i mål och dom visade dramatiken med aktivisterna. Men man bråkar tydligen inte med masarna. Dom blev borttagna direkt.

Vet inte riktigt vad jag tycker om det där. Tycker på nåt vis att dom gör på fel sätt när dom blockerat vägar och stör evenemang. Syftet dom har är säkert viktigt men det måste finnas andra sätt.

Dan har sen varit lite jobbig inte orkat så mkt. Hade tagit fram lax men orkade inte laga så värmde rester. Får bli lax i morgon

Plockade iaf ur diskmaskinen och vattnade blommorna. Alltid nåt.

Nu ligger jag och hoppas på bättre sömn i natt.

Av Neta - Söndag 3 mars 01:39

Blir så yr ibland framförallt när jag lägger mig ner och ska sova då kan det snurra till ordentligt. Jag vet ju att det är en släng av kristallsjuka och inget farligt men det är väldigt obehagligt. Måste också sitta still en stund på sängkanten innan jag reser mig upp om jag måste upp på natten det för att världen ska sluta snurra.

Just nu sitter jag i sängen, verkar inte gå så bra att sova ikväll precis. Jag som tänkte vakna till Vasaloppsstarten i morgon. Få se om jag orkar upp. Jag har iaf förberett frukosten, kokat vatten och hällt på termosen till te o kaffe. Brett mackorna och gjort lite blåbärssoppa på sånna stora amerikanska blåbär. Få se hur det blir.

Gjorde varma mackor i järnet till lunch idag med räkstuvning. Färdig sån. Går ju åt bara en halv burk då.
Åt korv m mos och tog resten som *räksallad* sen


Blev inte så tokigt.

Jag har ett trygghetslarm som jag haft några år nu efter att jag ramlat några gånger. Fick betala några hundralappar för installation och sen betalt knappt 300 i månaden. Har en kommunikation direkt med hemtjänsten varifrån det kommer 2 pers och lyfter upp mig om jag ramlar. Har som en knapp i ett resårarmband jag trycker på och då kan dom prata direkt med mig via anläggningen.
Det är verkligen en trygghet.
Men nu ska dom börja ta ut en ytterligare avgift varje gång jag ramlar. Det har gått ett år mellan gångerna utom i år då jag redan ramlat 2 ggr en gång pga yrseln och en gång på grund av blodtrycksfall. Så det kommer kosta mig 256 kr extra utöver avgiften. Fick brev i slutet av februari om det och att det gäller från 1 Jan retroaktivt. Har ju privat städ också som kostar hälften av vad jag skulle få betala för hemtjänstens städ. Känns inte som jag har råd med båda.
Min första reaktion var att det måste vara fel. Larmet har ju jag betalt för installation och betalar varje månad för. Driften går ju på min el. Dom människor som kommer när det behövs är ju redan i tjänst och får inget extra betalt för utryckning till mig. Dom är som regel i området också.

Så vad har blivit dyrare för kommunen?

Så tillsammans med att dom tog bort dom 4 extratimmar jag blev beviljad i fjol på ledsagning. Och att jag måste göra en ny ansökan för varje ny adr på riksfärdtjänst och lämna in ett intyg som kostar mellan 5-700kr för varje ansökan som OM det beviljas gäller ett år. Känner jag att min livskvalité sänks kraftigt.

Min kommun är en av få som inte tagit ut avgift för hjälpmedlen men jag är rädd för att det kommer nu. I Tierp fick jag ju betala 700 för hjälpmedel jag haft gratis i 10 år här, och som blev gratis igen när jag flyttade tillbaka. Dom tycker att jag har utrymme för en maxavgift på totalt runt 2500kr för total omsorg. Med hyra och mat också så blir det knappt nåt kvar. Jag har ju aldrig jobbat heltid utan valt att ge mina barn tid i hemmet också. Det straffas jag för nu. Har ju själv jobbat på förskola och fritids och där ville jag ha dom så lite som möjligt. På fritids inte alls med 52 barn i ett klassrum och hänvisade till skolgården mest. Vi kunde lösa det ändå och gjorde det också. Dvs att jag jobbade när dom var i skolan och sen kom dom hem till lugn och ro med mig.

Känns hopplöst att neddragningarna drabbar oss äldre och handikappade samtidigt som dom planerar miljonprojekt i kommunen. En spårväg där dom ska ta bort 330 träd för att den ska få plats men som dom sen ska ersätta. För att dom tror att det ska ta bort biltrafiken i stan. Det kommer kininet att hända. En bro över ån inne i stan som vi klarat oss utan tidigare. Bygger hus som dom sen inte får hyresgäster till för hyrorna blir för dyra.
Projekt på projekt som det inte finns resurser till. Men anställer folk till.

Jag vill ha samma möjligheter som dom som kan gå. Det ska inte kosta mig ett öre till att åka till en annan kommun. Det ska räcka med ett intyg om min hälsa inte flera. Å det ska jag kunna få på ett vanligt läkarbesök. Färdtjänsten ska inte kosta mer än en bussbiljett. Dom är sänkta över hela länet utom för oss med färdtjänst.

Nu blev jag trött, på allt! Godnatt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards