Mina ord och tankar

Alla inlägg den 28 augusti 2012

Av Neta - 28 augusti 2012 22:47

  Ja så for vi då iväg på vår minisemester igen. Kom iväg lite senare än vi tänkt oss på fredagen men stannade bara för kisspaus och snabbfika i Borlänge och var uppe strax före 16.

Bodde i en parstuga på 3 rum och "kök" med toa o dusch. Ett rum var nog mindre än våra smårum som är 7 kvm och där stod också bara en våningssäng. Det andra rummat hade en dubbelsäng men det var knappt man kunde gå runt den. Storstuga med bäddbar hörnsoffa, soffbord och matbord + tv. Fullt utrustat kök med kyl och en liten frys. Golvvärme i hela huset och handusktork i duschen. Bra med förvaring, sammanlagt 5 garderober med 2 lådor under. Altan med bordbänk och grill. Liten veranda på framsidan dock utan sittbänkar. Allt man behövde alltså.

Hade fin utsikt över Siljan mellan tallstammarna. Dom här stugorna bebos också av studenter under terminerna men är också möjligt att långtidshyra för vilken familj som helst. www.leksandstrand.se


Ja vi packade in och bäddade sängarna då vi kom, for sen in till Leksand och handlade lite frukostgrejer m.m och gick ett varv på stan. Fint väder och varmt då. Hem och åt och sen chillade vi i stugan resten av kvällen.

Upp och iväg till Insjön på lördagen, där hade Clas Olssons precis haft katalogsläpp då vi kom, det var marknad, tivoli och underhållning från 2 scener. Brandkåren var där och ett racerbilsföretag. Lokala artister och Ulrik Munter spelade. Jonas Leksell var nån slags konfrancier som gick omkring i publiken. Matte från Bygglov var där med sin porche och höll till med racerbilarna.

Vi gick runt lite utomhus men gick inte så mkt i affärerna den dagen eftersom vi skulle dit i måndags också. Tog en korv, köpte lite småsaker bl.a en trädgårdsfågel. När kl var ca 14 kom det en regnskvätt men sen lyste solen som inget hänt igen.

Vi började känna oss nöjda och begav oss till Sollerön för att kolla på målgången av ett veteranbilsrally men hann bara se 4 st. Men attans va fint det är där. Var nere vid hamnen.

Åkte sen in till Mora och såg de sista målgångarna i cykelvasan. Åkte till Maccedonken och köpte varsin kaffe och satt sen nere vid hamnen och fikade med färska syltmunkar vi köpt i Insjön. Sen åkte vi tillbaka till Leksand via Rättvik.

Grillade kött och gjorde potatissallad på kvällen, satt sen och kollade lite TV men var trötta och la oss ganska tidigt. Vaknade till regn på söndagen men det gick snart över, blåste lite väl mkt bara. Leffe, Stina och jag tog en prommis över området efter frukost och blev lite impade över alla lyxiga hus man kunde hyra, finns allt från lyxbungalow med sjöutsikt till enkla övernattningsstugor på området som också är en camping. Vi har ju stått säsong själva i många år och tycker det är kul och gå och kika lite. Idag har ju så gott som alla långliggare, stand bytält och där var väldigt välordnat med uteplatser under tak även utanför förtälten, staket och vindskydd i trä. Bra service på området med matbutik, kläder, restaurang, aktivitetscentra, pooler och vattenruchkanor m.m Nu var dock det mesta stängt. Det här ligger också i direkt anslutning till Leksands sommarland.

Efter det åkte vi till knäckebrödsfabriken och handlade lite. Hade sen täkt oss gå och äta tacotallrik på hembygdsgården men den var stängd p.g.a regn, då hade det inte kommit en droppe sen kl 9 och vi var där vid 14.

Köpte ist med oss pizza till stugan och då blev man ju så mätt trots att jag bara fick i mig halva så orkade inte mer den dan.

Upp på månd och packade, kyligt men strålande sol var det då. Städade ur stugan och åkte till Insjön. C hittade 3 par byxor och en top och 2 linnen för 800 kr på Lager 70, vi blev dock lite besvikna där för det var kraftigt minskat både i utbud och lokaler. In på Clas Olsson så klart, jag köpte en rygga att ha på rullstolen och lite småsaker. Jag handlade inte så mkt mer sen men dom andra småshoppade lite, var in både på Gripsholm, skoaffärn och Ittala. Åt en ganska sen lunchbuffé innan vi började rulla hemåt. Bensträckare vid rastplatsen i Storvik med mjukglass och hemma sen vid 19-tiden.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards