Mina ord och tankar

Alla inlägg den 17 juni 2014

Av Neta - 17 juni 2014 23:07

       

Har ni fått nån midsommarkänsla? Det har inte jag.... ska bli 13 gr och mulet på midsomarafton, på dan!! På kvällen kyligare, det tar ju bort både grillning och sillunch tycker jag. Vem farao vill stå ute i kylan och grilla eller sitta på altan med långkalsonger och raggsockor?? Vi kan dra för och tända infran, men hur kul är det och sitta där och titta på markiserna?

Nej jag tror jag ställer in midsommar till förmån för en sommarfest senare.


Jag har lagt på en lindblomsgrön duk i vardagsrummet och där kommer midsommarstången få stå med, den lilla i porslin alltså   vad vi ska äta? Ja tror vi satsar lite på skaldjur, sparris och jordgubbar. Lite sill på dan kanske. Gör nog en skaldjurstårta på kvällen, en sån med botten av bröd och smält smör med gelatinkladd med rom och skaldjur i, garnerad som ovan med en krans av rödlök och gräslök med hackade rädisor i mitten. Lite sparris med citronsmör och jordgubbstårta på marängbotten med lemon curdgrädde och skivade jordgubbar mellan bottnarna.

Är nåt program från Dalarna på kvällen så då kan vi ju drömma oss tillbaka till 2012 då vi var i Sundborn, ett mycket trevligt firande då vi hade picknick med 100-tals människor i Hyttnäs trädgård och sen gick i kortege till festplatsen. Där var det sen ett "riktigt" svenskt firande. Skulle gärna åka tillbaka dit om det inte var så långt   är nog en av dom bättre midsommaraftnar vi haft.


Inte ens C har planerat nåt till midsommar, bara vem hon ska vara med och dom funderar på en kryssning, gör dom rätt i tycker jag. Men inget är som sagt bestämt ens där.

Elle, jag o L blir väl hemma, åker väl iväg på dan om vi känner för det och det går bra för L att köra dom närmaste dagarna.

Båse Österby och Älvkarleby har ju trevliga firanden och det ligger ju i närzon.

Vi var bjudna till Lövstalöt men när vi inte kunde säga säkert åker dom till stugan ist, gör dom rätt i tycker jag. L kan ju bli hur slut som helst, allt är ju osäkert än.


I morgon är det dock firande här i prästgårdsparken med dans o fikakorg, Då ska det bli 19 gr o växlande sol och eftersom Elle jobbar går vi nog ner L och jag, C jobbar. Så där får vi ju vara med iaf.


Mids.dagen är det ju traktorkortege här och firande på Björkis, dragkamp, lotterier och grejer. Dans på kvällen med pub på dansbanan, lockar väl inte så mkt på kvällen men på dan kanske om det är uppehåll. Vi får se.


Vi har iaf bokat 2 semesterövernattningar i Värmland i slutet på juli, något vill man iaf göra o sen får man väl ta det efter hand.


 

Glad Midsommar på er!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards