Mina ord och tankar

Alla inlägg den 5 juli 2015

Av Neta - 5 juli 2015 13:23

Ja iaf för oss. Efter ett par dar då jag nästan tuppat av så dålig har jag varit åkte vi upp till Österby igår. Men inte till Aspbo utan till Simbadet. Det ligger i änden av sjön inne i samhället vid en camping.
Vi har varit där på den årliga Eldfesten, men av nån anledning aldrig tänkt på den som bad och jag fattar inte varför.

Det är en bred träbrygga efter vattnet med en stege på mitten och en mur bakom bryggan, sen en grässlänt och gott om bänkar på den. Servering, glasskiosk o allt vad man behöver. Tyvärr för oss då trappor upp till toan. Underhållning i form av simhopp av amatörkaraktär. :-)

Utsikten framåt ut över sjön är fantastisk och här ser ni också den andra bryggan som liksom ramar in badet. Finns tre stegar där med att gå mer på om man inte hoppar i. Flotten utanför är välbesökt med.
Det var precis vad jag behövde att sitta precis vid vattnet och kunna andas.

Leif trivdes också ;-D

Jag hade en annan stol med mig och då Elle tyckte muren blev för hård lånade hon rullen.
Om vi badade, jodå. :-) iaf Elle och jag.

Finns till och med bildbevis på det. Lite trixigt för mig att ta mig ner och upp från den stegen. Men det gick, sen var det väldigt mycket sten och musslor på botten så nästa gång tar jag badskorna med mig. Elle tyckte dock det var skönt att slippa sand och grus. Hon har ju en speciell badskena på sig och det blir väldigt otäckt när det kommer grus i den som det gärna gör vid vårt bad.

Vi har ju två jättefina bad härhemma med men det funkar inte riktigt bra, det är svårt för oss att ta oss till stora badet på ett bra sätt. Om vi har rullstol så är det långt att gå, antingen nedför en lång och brant grusbacke som dessutom svänger. Sen gräs en bra bit ner till vattnet. Från ett annat ställe går det med men det är dubbelt så långt och ingen bra rullstolsväg. Gropigt och " hoppigt" Den går bra för mig att åka med scootern men jag har ca 20-30 min väg med den dit och det funkar inte i värme över ca 25 gr, blir för jobbigt o sen får jag inte med mig både stol och badväska på ett bra sätt.
Det lilla badet här nedanför oss har dom ju satt en bom för, vill inte ha dit bilar och mopeder men det utesluter ju också rullstolar tyvärr.

Vi ska utforska lite andra ställen i närheten också i sommar men nu har vi hittat ett iaf. Fördelen med Österby är också att det inte var en massa barnfamiljer där. Dom åker ju hellre till Aspbo där det är en långgrund strand.


Vi gick in på deras Ica på hemvägen och hittade den här skylten. Vi köpte ingen. ;-D

Nej nu börjar det suga i kaffetarmen, dags för em-kaffe.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards