Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 23 mars 2017

Får en klump i magen

Av Neta - 23 mars 2017 22:43

Sitter och läser på kvällstidningarna och ser att en 5-åring som " inte gick att hantera" låstes ute från föskolan och fick vara ensam kvar ute på gården. Ledsen och gråtandes så klart. Mamman och en släkting hade farit förbi med bussen och sett honom. Tog sig av bussen och kunde som tur var gå dit.
Hur ska det barnet kunna vara trygg med den personalen igen?

Under mina år på förskolan har jag aldrig träffat på något barn i någon ålder som inte på något sätt gått att hantera. Det kan ha tagit tid och resurser så klart men om man hjälps åt brukar det gå bra.

Är det så här det blir då man får ta in helt oerfaren personal utan utbildning? Vill vi att våra barn och barnbarn ska få det så här? Det oroar ju hela barngruppen och väcker så klart funderingar hos de andra barnen.
Jag säger inte att alla outbildade är dåliga, det finns guldkorn där med men vi måste ju få till en högre kvalite' både i förskola och skola, inte bara ta in " extra händer" och det här får inte hända igen.

En annan sak som också ger mig en klump i magen är hur livsuppehållande mediciner som kortisol kan ta slut hos tillverkaren? Det finns andra preparat men alla sorter passar inte alla. Ger en ohälsa helt i onödan. Kommer någon att avlida för att inte medecinen finns? Eller för att en sorts kortisonpreparat inte tas upp i en persons kropp. Det är så olika.
Elle hade tur och fick det sista av sitt kortison för några månader sen, hennes kropp funkar bra på den sorten men inte på något annat. Vi hoppas verkligen att det finns igen när hon behöver mer sen.

En rolig nyhet är ju så klart att vi i september ska få en ny liten kunglighet. Carl-Philip och Sofia väntar sitt andra barn. Törs vi hoppas på en liten sessa? Vore väl kul för dom med.

Nu ska jag göra något så roligt som att betala räkningarna. Tack för att ni läser. :-)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards