Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2012

Av Neta - 29 mars 2012 12:26

  Så här ser mina fötter ut just nu, det är hopplöst för jag får inte på mig några andra skor än Foppisar. Åkte in och handlade i mina illgröna på Citygross igår för det gick bara inte att ha några andra skor. Hade dock sett att dom sålde för 25 kr där och sett att det fanns blå, tänkte att dom är ju inte så skrikiga


  Men... dom lyser nästan lika mkt   så mörkblå som dom såg ut i affären var dom ju inte precis. Nu är jag lite orolig för kryssningen att jag inte ska kunna ha riktiga skor då men får väl hålla uppe med voltarenen och ta iprén ett tag i stället så kanske det ordnar sig, värken får jag väl bita hop om.


Ja idag är det konstigt väder här, just nu strålar solen men rätt som det är kommer det en hagelskur, har kommit ettt par tre st redan. Tog just in alla penséer på altanen under tak och där får dom nog stå kvar över helgen för dom har lovat snö både lörd och måndag.


E är hemma hos sig igen, hon tycker det är lite tyst men annars går det bra. Vi passade på plantera lite lökar o knölar till sommarblommor när hon var här o jag hade lite hjälp.


Nu ska jag gå och botanisera kylen efter mat till ikväll, detta ständiga funderande över detta   


  Sen ska jag fundera på vad vi behöver till påsk

Av Neta - 27 mars 2012 00:38

  Mitt i natten och det är 10 gr ute    härliga utetemperaturer idag också trots avsaknad av sol. Luktar så gott ute nu, det är precis som träd, buskar och blommor bjuder på lite doft till förrätt liksom. Kul också att följa isen, den går vilken dag som helst nu och så här tidigt var det länge sen det var. Vet att ett år gick isen i början av mars och vi plockade vitsippor 27 mars, det har man lett lite nostalgiskt åt sen dess när vitsipporna knappt kommit till Valborg men fortsätter det här är dom snart här. Söder om Sthlm blommar dom redan iaf vid motorvägen.


Elle är här och har så varit sen i fredags, idag var hon och L ner och tog reda på buren och ställde undan den. Den ska nog få en ny invånare efter påsk. Fiffi ligger nu begravd bredvid Millan under körsbärsträdet. Det har ändå gått förvånansvärt bra tycker jag. Hon var jätteledsen i fredags men nu börjar det lätta. Skönt att hon kunde vara här.


Vi planerar lite för påsk och alla roligheter som inträffar då :) God mat och roliga människor, det gillar vi.

Sänder också en tanke till min väninna M i skåne som ramlat så illa att hon brutit benet. Det var väl inget kul nu när din raring skulle komma. Krya på dig hjärtat!


      Har planterat ut lite i krukor och lådor också, så härligt att ha startat upp säsongen nu kan det bara bli bättre. Man får hålla i sig bara så man inte öser på för mkt, ska ju finnas plats för fucshiorna och pellisarna också ;)


Ja det är en underbar tid vi går till mötes nu :) men nu ska jag gå och möta John Blund i stället :)





Av Neta - 24 mars 2012 00:04

  Igår kväll (läs inatt) hittade Elle sin Hamster död i buren, hon låg som en liten boll i matskålen. Så tråkigt hon har ju varit en liten kompis hon haft lite sällskap av ändå. Som hon fixat och donat med henne köpt roliga saker och matat med gröna ärtor och paprika. När dom varit här hemma så har man somnat till hamsterhjulets surrande. Nu finns hon inte mer och så klart är E jätteledsen. Nu ska hon få sova under körsbärsträdet bredvid Millan, hennes kanin som vi hade i 10 år och som dog för två år sen.


Vi for ändå som planerat in till stan idag och sen följde hon med hit, C är också hemma så nu är flocken fulltalig igen och mamma trivs ;) Vi har väl inget speciellt planerat i helgen, sätta ut lit penséer och städa och tvätta... Kanske grillar vi om vädret fortsätter så här. Få se om vi kan locka hit någon kanske.


Ja blir inte mer än så idag :)



Av Neta - 22 mars 2012 23:15

    Nu så är vårblommorna inhandlade men inte planterade än. Vi åkte in till stan på fm för jag ville ha jord och tänkte mig att plantera om blommorna på em. Men så ville jag dela med mig av penséerna till Elle så vi hamnade hos henne. Började suga i magen så vi grillade hamburgare på hennes altan och var inte hemma förrän vid 15-tiden. Eftersom hon och L skulle på släktforskarföreningens årsmöte hängde E med hem. Em-fika på vår altanutbyggnad men det blåste lite nordliga vindar så vi flyttade in på altanen efter en stund. Det är lite mysigt nu när man gör alla "första i år" lunch ute, grillning, blomplantor m.m gjorde årets "Altan o trädgårdsalbum" på fejjan också.


Christine är i Bollnäs och dansar ikväll, sover över och tar ett tåg från Vallsta 6.30 i morgon bitti direkt till "jobbet" ska till Gävle på "maran" i helgen så det är mycket dans nu. Hon är iaf hemma emellanåt och byter kläder   


I morrn ska vi in till stan E,L o jag och fylla på förråden, E vill först till Maxi, jag gjorde lunchlådor eftersom vi ska vänta på C tänkte vi och tar Citygross på em men en picknick emellan där då är det tänkt. Troligen vid Grindstugan så man gå på blåsippsspaning i spåret. Och då är man ju väldigt nära Blomsterlandet.........


Lite sömn då kanske så man orkar, eller va tror ni om det?

Av Neta - 21 mars 2012 22:19

  Underbart väder med 16 gr i skuggan och så ska det bli även i morgon 17 gr på em men sen till helgen ska det sjunka igen.

Vi passade på att röja på altanen, snöstjärnor och belysningar är ju släckta sen länge men var inte borttagna.


  Dom här små gynnarna blev tjuriga och vände mig ryggen också   


  

Men vi tog bort en del saker som hamnar därute vintertid, tog ner trädgårdsmöblerna på baksidan och gjorde i ordning så man kan sitta därute, tog fram dynor m.m


  Årets första utelunch intogs på utbyggnaden, vinterfönstren är kvar in till altan dom tas inte bort förrän i maj.


   


Vi röjde även lite ute eller vi o vi, jag nöjde mig med att klippa gnagpinnar till Skruttan medans L klippte bort torrt i rabattterna, klippte ner perenner m.m som ni ser har soptunnan för trädgårdsavfall varit "stand by" hela dan.


I morgon ska L städa växthuset och göra en tegelstensvägg där. Å jag ska väl sitta där och försöka plantera om blommor, så skönt när man kan göra det ute.

Känns att man fått en rejäl dos frisk luft idag, man blir så skönt trött. Så nu ska jag röja lite o sen krypa ner och sova.

Godnatt!!

Av Neta - 20 mars 2012 12:34

  Så här såg det ut här igår förmiddag, det är borta igen men gjorde iaf att jag inte köpte några blommor. Eller jo det gjorde jag men inga uteblommor direkt.


  Om inte den här räknas som uteblomma? Den ska iaf sitta i påskgruppen ute sen ;)


    Hade redan köpt de orange tulpanerna när jag gick förbi den fina lila buketten igår annars hade den fått följa med hem. Älskar Ranunklar.


    Åkte in och handlade sent på grund av snöblåsten, plockade upp C på jobbet efter en tur till Ö&B som resulterde i det fina påskfatet. Det är på fot, påskhararna bär det liksom mellan sig. Vi åkte iaf till Gränby sen där vi lyxade till med utemiddag på Fågelsången. Gick ett varv i lite roliga småaffärer som Gallerix där vi köpte påskkort, Lagerhaus där jag köpte en illgrön plastkorg till bröd och lite färggranna smörknivar, Indiska och Cervera.

Storhandlade på Kvantum och var inte hemma förrän kl var över 20 så struntade helt i TVn igår. Man va ju ganska trött också. Och inte minst kaffesugen   så det blev kaffe och en chokladboll en sån med skum i och vi konstaterade att dom nog slagit hop en kokosboll med en mumsmums för det var en chokladdoppad med kokos på ....


Är trött idag också så tänker inte göra många knop, gjorde ju desto mer igår, först betalade och fixade med kryssningar och lite grejer inför studenten. Hämtade paket med lite kläder och sen in till stan.

Så nu ska jag ta min nya Året Runt och ta mig en kaffe och chokladboll innan E kommer och vi ska leta foton till Cs studentskylt :)

Av Neta - 18 mars 2012 23:04

  Sä här såg det ut hos oss 20 mars förra året, i år är det helt snöfritt sen några dagar och jag vill inte ha det vita tillbaka. Det här är första bilden jag tog av snösmältningen förra året, jag fotade onsdagar och söndagar och inte förrän 13 april var det snöfritt 2011. 2010 hade vi 1 dm snö en vecka före Valborg efter att ha haft barmark i 3 veckor så jag vet att jag inte ska ropa hej ännu, men kommer det nu ligger det iaf förhoppningsvis inte kvar.


Har iaf bestämt mig för att piffa upp lite utomhus i morgon eftersom det fortfarande är lite dålig fart i rabatterna, börjar fundera på om "någon" ätit upp mina julrosor underifrån, ja dom jag har ute    ser bara blad. Har iofs en vit och en ljusgrön i kruka jag haft ute hela vintern som ska grävas ner men dom lär ju inte blomma på ett par år.


    Ska inhandla både penséer och pärlhyacinter, men väntar lite med påskliljor och Ranunklar. Planterar så klart i något jag kan lyfta in på altanen OM det värsta skulle hända men nu får det inte bli kallare än -5 på nätterna helt enkelt, det bestämmer jag   

Börjar bli dags att köpa Fuchsiasticklingar också, efter att i flera år köpt av trädgårdsmästare och inte fått dom jättefina köpte jag förra året på Plantagen och dom blev så himla fina, så kör på det konceptet i år också tror jag. Jag hör ju tyvärr till dom som inte klarar att övervintra fuchsior   


   Måste ha mina favoriter, en vit dubbel som heter Swingtime


   och en blå trippel som heter Dark Eyes, det hör liksom till   Sen hittar jag säkert fler också, förra året såldes det 5 st för 59 eller något sånt och det är väl troligt att det är så i år också.

Håll tummarna för att jag hittar dom i morgon, annars blir det Tradera.


Nu kom C hem från dans i Gävle så nu kan lugnet lägra sig över huset.

Godnatt och sov gott!   



Av Neta - 18 mars 2012 14:17

Känner den här tjejen väl och vet att hon inte gör en fluga förnär och minst av allt vill vara otrevlig mot någon. Däremot är hon ganska rak och säger vad hon tycker, där är vi lika. Skönt tycker jag som hatar sånna som vänder kappan efter vinden eller som är trevliga när man ses för att sen snacka skit inför nästa pers dom ser. Gillar att veta vart man har folk.


Hon har iaf känt att vissa släktingar inte accepterar henne eller hennes sätt och att det går ut över övriga familjemedlemmar. Tänker inte gå in på detaljer men hur sjukt är inte det här? Som att inte barnen får födelsedagspresenter för att mormor inte skulle gilla svärsonen eller som om jag inte skulle ha kontakt med min syster för att jag inte skulle komma överens med min svåger (nu gör jag det som tur är)

Ja det här är bara liknelser men hur kan man bli så sjuk i huvudet rent ut sagt att man avstår från att umgås med en närstående för att den partnern eller deras barn inte är som du och det gillar man inte.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen:


 Ingen kan älska alla men någon sorts respekt för varandras olikheter kan man väl ändå ha!!! I synnerhet om man har familjära band!!

 

Det var dagens åsikt från mig!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards