Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 30 juli 2014

Jodå vi kom iväg

Av Neta - 30 juli 2014 22:15

Det var kanske lite väl varmt för att åka bil så långt som till Öregrund igår men med glasspaus i Gimo gick det ganska bra ändå. Ja vi åkte inte över bruken igår då det är lite väl kurvigt där.


När vi kom fram så åkte vi ner mot vattnet längst ut vid hamnpiren och hade sån tur så att det blev en parkering ledig där.

   

Vi kom precis när tävlingarna började och hade ju första parkett mitt emot starterna.

Först var det Jetski, eller vattenscooter som jag kallar det, dom körde en bana 2 och 2, ett lite kortare varv och ett lite längre och när den ena körde korta körde den andra långa så det blev 2 varv per hit.

Oj va det gick fort. Såg också lite farligt ut ibland då en del båtägare inte respekterade tävlingarna utan åkte genom banorna in till gästhamnen. Några tog väl ut svängen så dom inte åkte rakt över men dom minuterna hade dom väl kunnat vänta ändå tycker jag.

Badkarsracet var jag lite besviken på, vet inte vad jag väntat mig men trode väl det var nån spextävling där dom verkligen satt motor på badkar. Men nej det var väl snarare båtar med platt botten. En hade iaf gjort sig till och gjort som kakelrutor på båtsidorna och hade vattenutsläpp i aktern och en hade gjort som en raket i fören. Den båt som mest liknade ett badkar var en gul-grön historia som syntes väl i vattnet.

Det var iaf kul att få uppleva och vi hade tur med vädret, inte så hiskligt varmt heller och jag märkte direkt att andningen gick lättare. När jag kom hem sen så kom jag också på att jag inte smort händerna en enda gång medans vi var där. Bra luft för mig där alltså, synd att det är så långt.

Båtveckan pågår ända till lördag då den avslutas med Roslagsloppet, kan ni så åk dit, mysigt värre.


Jag gillar Öregrund jättemycket, det är så mysigt där och efter tävlingarna så strosade vi iväg längs sjöbodarna som idag är idel restauranger. Tyvärr var det inget bord ledigt på Terassen där vi åt förut så vi hamnade på "korvmojen" som idag är väldigt mycket mer än så. Vi åt thaimat.

Fortsatte sen upp mot festivalområdet men det var inte särskilt tillgängligt varken för mig eller Elle så vi vände igen.

   

Jag skickade ner dom till den lilla butiken eller vad jag ska kalla det efter lite rökt sik, här rensar E den idag, hon är en fena på det   lite rökta räkor och en burk Öregrundsröra fick följa med också. Det visade sig sen vara bara "kladd", dill och räkor. Inget märkvärdigt alls.

 

Jag tog den här bilden i motljus in över stan när jag satt där och väntade på dom, mest för jag ville få en bild på solglittret på vattnet. Nu är jag ingen mästerfotograf och har ingen värstingkamera heller, eller jo det har jag men inte med igår, utan bara telefonen.

   

Sen gick vi ner på en träbrygga som går bakom krogarna på uppsidan och satt oss en stund på en bänk i solen och njöt av utsikten en stund.

Därifrån in på Ica och köpte bullar till kaffet vi hade med oss och så klart även en

 

Sån här.   Sen vi var där förra gången på midsommardagen så har jag kollat i varenda affär i Uppsala jag varit i och lika när vi varit ute på vår tripp till Dalarna men ingenstans har jag sett violferrarisarna. Trodde inte dom fanns igår heller men dom hade minsann fått en egen plats mitt emot det andra godiset. Köpte upp mig på några påsar som jag ska snåla på nu.


   

Sen gick vi till en bänk i skuggan precis vid båthamnen och drack vårt fika, kollade in båtfolket och även en värstingbåt som verkade mest övergiven. Hamnade bredvid ett hav av blå o vita petunior. Satt där en bra stund då vi var klara också, händer ju alltid nåt då det kommer och åker båtar hela tiden, hade lite underhållning också   


Till slut gav vi upp och då var kl nästan 8 på kvällen, tog ett varv runt udden stan ligger på, såg hur folk hade picknick på klipporna runt hela stan och kikade på de fina husen i stans äldre del.

Åkte ut o kollade på pappas hus som nu är både om och tillbyggt till värsta lyxvillan. Tog sen innervägen till Östhammar där L ville se hur det såg ut efter branden av hamnkrogen.


 

Tog det sista fikat vid vattnet vid Sjötorget och kollade in ungarna som åkte både skateboard och sparkcykel på rampen där. Fanns ett uttag på en stolpe så dom åkte till musik, proffsigt värre.

Ja sen brände vi hem


 

Gjorde oss en liten supé minsann men var trötta och sängen lockade snart.


 

Idag när vi åt siken så skojade vi till det lite, gjorde en röra på ca 2 dl matyoghurt, ½ dl citronmajonnäs, en hackad färsk rödlök med blast o allt och ½ burk rom + lite sv.peppar, la ut bilden på den på insta och kallade den Björklingeröra   tog en minut sen hade jag en receptförfrågan ;)


     

Apropå röra måste jag tipsa om ananas och curryröra, gjord på matyoghurt o vanlig majjo den med men med hackad färsk ananas och ett par tsk vanlig curry, såååå god.

Sen standardfrukosten nu, vaniljyoghurt med smultron och hallon direkt plockade i skålen från trädgården, inte mycket som slår det :D

Torparmackan är ett måste också om det blivit färskisar över. Åt den första gången på Björkstugans café i Visby, på Specksgränd, granngränden till Fiskargränd. Johnny var 6 år och skulle ha en sån och sockerdricka första kvällen under flera år sedan.

Det är bara en knäckemacka med kokt, kall skivad färskpotatis, salt och sv.peppar på, inget annat fast jag fuskar med lite klippt gräslök under potatisen ibland.   


 

Till slut ska ni få se hur jag ser ut nu, tog en "självis" i Stöllet på verandan utanför ministugan då vi var där.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards