Mina ord och tankar

Alla inlägg den 12 september 2014

Av Neta - 12 september 2014 23:36

Denna instans kan gör mig galen i sitt behandlande av ungdomar med funktionsnedsättning.

I juni skickade min dotter in pappren på den reseersättning hon har rätt till. Hon har fortf inte fått pengarna.

Hon har en inkomst där hon får ut knappt 10 000 i månaden, i det finns då hennes bostadsbidrag.

Hon har en hyra på strax under 5000.

Hon har mobil med kontantkort och bredband och en fast telefon eftersom vi än så länge bara har ADSL härute. Billigaste så klart.

Hon har 6 stadsresor á 150 kr i veckan, + minst en färdtjänstresa i stan i veckan då hon far mellan jobbet och behandlingar á 45 kr. Av det har hon en egenavgift på 400 tror jag det var resten ska reseersättningen täcka.

Den ersättningen för maj o juni har hon inte fått.

Samtidigt skickade hon in ett nytt underlag för beslut om den ersättning hon har för sitt funktionshinder, de pengar hon får för 3 dagars arbete i veckan isf lön och som hon ska klara sitt uppehälle på.

Den är inte behandlad så den här månaden får hon inga pengar alls. Trots att pappren är korrekta och inskickade i juni.

Det är inte första gången det här händer. Orsak den här gången uppges vara att handläggaren varit sjukskriven hela sommaren. Är hon ensam anställd på den avdelningen??


Hyran och räkningarna ska ju betalas som vanligt och äta måste hon ju. Finns ju inte heller en chans att hon kan ha ett sparande.

Hur f-n tänker Fk?

Jag är sjukpensionär och gubben pensionär så vi har inga höga inkomster heller. Vi måste ju försöka skrapa hop till hennes hyra men får skippa kryssningar m.m vi planerat isf trots att det är bokat o betalt, kostar ju att åka dit och äta på båten också. Trippen till Rättvik är också bara skippa trots att det också är bokat o betalt, bensinen är ju inte bokad precis.

Hon kommer så klart få dom där pengarna men i efterhand, några räkningar kan hon kanske vänta med men hyra o resor måste ju ut. Frysen hennes är välfylld som tur är.


L har egna aktiviteter i stan 2-3 ggr i veckan som han åker buss till för parkeringen är så dyr på ackis och bussen går i princip från dörr till dörr.

Nästa månad ska han åka så många ggr att han måste köpa ett månadskort för 7-800. Han kan alltså inte köra henne. Ska inte längre heller har vi bestämt efter hans hjärtinfarkt. Många resor och långa väntetider är jobbigt för honom om han ska skjutsa.

På onsd är hon kallad till möte med Af och Fk, gissa vem som ska med o härja??


Sen har vi en nära släkting, också funktionshindrad efter en förlossningsskada med tydliga symtom och rörelsehinder. Han har haft samma ersättning som E, men fyllt 30 i år och då ska ersättningen övergå i sjukpension om man inte är arbetsför, vilket han ju inte ansetts vara i 12 år.

Avslag!!! noll pengar, noll arbetslivserfarenhet, bara lite sysselsättningar.

Han kan inte ta ett vanligt jobb. När så föräldrarna hör sig för om möjligheter om praktikplats får han inget alls, ingen som helst hjälp. Dom anser att han arbetsför.

Vilken annan människa som helst kan med blotta ögat se att han inte är det. Som tur är bor han hemma men hur länge orkar hans föräldrar med det? Ingen blir ju yngre.


Så tack Fk för du förstör för oss alla och tack för mig alliansen. Har röstat ganska blått hela mitt vuxna liv! Det ska bli ändring på det nu!!! Jag har fått nog!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards