Mina ord och tankar

Alla inlägg den 5 april 2015

Av Neta - 5 april 2015 00:26

Bestämde mig vid nyår för att göra ett expriment vad gällde vissa s.k Vänner. Dom som hela tiden tjatar om att man måste ses, erbjuder middagar som tack för hjälpen, ( som så klart inte blir av) och så dom som knappt hörs av alls. Som har tusen åttaganden när man ber om hjälp själv.
Gäller vissa släktingar också,på båda sidor.
Iaf så bestämde jag mig för att inte höra av mig på 3 månader till dom jag upplevde aldrig hörde av sig själva, men som gärna umgås om man ligger på lite.
Jag har ju alltid varit lite av en fixare och som tagit initiativ, men det gör jag inte längre.
Nu har dom 3 månaderna gått. Vad hände?
Ja ungefär vad jag trodde med ett par positiva undantag. Kanske det roligaste att dom jag inte riktigt tänkt på hörde av sig ganska tidigt och frågade om något hänt.
Trotjänare eller vad jag ska kalla dom :-D hörde också av sig. Dom man känt länge med ett par undantag där med.
Jag märkte ganska snart vad jag hade folk.

Sen jag hamnade i rullstol är det ju en del vi umgåtts med som inte hör av sig alls. Som om jag skulle bli en annan människa för det.
Har ju också märkt vilka som var "danskompisar" och när vi inte åker ut längre då passar det inte trots att man tidigare kunnat umgås på andra sätt med. Man blir inte tillfrågad längre, märker och får höra om fester som vi tidigare varit självklara på där vi inte tillfrågas längre.
Finns dom som bor nära eller är nära då och då som inte hör av sig alls och inte gjort på flera år, sen finns det dom som bor 40-50 mil bort som hör av sig ständigt.

Hade väl kanske tänkt från början att jag skulle påtala det här när den här tiden gått till var och en som inte hörde av sig, men så kom jag på att det ska jag inte alls. Jag lägger min energi på dom som hör och hört av sig ist.

Hellre färre vänner som bryr sig i mig och oss för dom vi är och alltid ha varit, än dom som man nästan måste boka tid med och då kanske dom kan ha en lucka om 2 månader.
Nej tack! Och dom som i fortsättningen bara hör av sig när bilen är trasig, när det ska skrivas till myndigheter eller när det ska deklareras kommer också att få nej.

Tror det är fler som skulle behöva göra som jag, kanske inte bara rensa listan på Facebook utan IRL med.
Jag vet också att en del kanske haft fullt upp och kommer att finnas kvar ändå, som haft legala skäl p.g.a saker som hänt. Men det vet jag om.

Sen har man ju många bekanta som man träffar ute eller på båtarna som inte riktigt hör till den kategorin jag "testat" och dom man pratar med på nätet, Fb och bloggläsare som iaf jag har lite utbyte av. Tror dom har det av mig också eftersom dom skriver till mig ;-)
Ibland har ju det hänt att det blivit riktigt goda vänner också när man väl träffats. Säger bara Dansbandsdax!

Så jag gör inget i fortsättningen heller, nu får andra också ta initiativ och fatta att vänskap är 2-vägs. Man ger och tar!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards