Mina ord och tankar

Alla inlägg under september 2016

Av Neta - 6 september 2016 00:23

I morse så for vi in till Ikea för att kolla lite kökslösningar. Den här ommålningen +'golvläggning växee kan jag säga!
Vi hade tänkt oss ett 200 högt skåp med trådbackar under mitthyllan, en halvhylla som jag haft hittills ovanför den + en hylla över den och en halvhylla överst. Det har varit jättebra.
Nu blir det en 228 med träbackar under mitthyllan och bara överskåp över kylen. I övrigt som vi tänkt + en uppåt.



Och den här lösningen ovanför kylen. Liiite snyggare än det vi haft va? ;-D

Efter det och lite snack med en personal så fikade vi lite lunch, knäckepizza o kaffe och lät bilen stå kvar medans vi gick till Rusta.



Behövde en ny matta till den här donnan, valde en hon syns på och sprang på lite servetter o ett fint ljus med.

Har snöat in på grått. Så fint!

Ja sen hade jag tid hos diabetessköterskan. Jag tycker ju att jag misskött mig i sommar, ätit "vanlig glass" ett par ggr och till o med fikabröd nån gång. Inte lätt när man äter lunch o middag ute heller. Den maten är inte alltid så kolhydratsvänlig. Var övertygad om att jag hade ökat både i vikt och långtidssocker.
Men jag hade bestämt mig för att ta smällen och skärpa mig!

Döm om min förvåning när långtidssockret gått ner från 64 till 42. Det snabba va bra med. Normala värden!
Dessutom gått ner 3 kg sen midsommarveckan!
Blodtrycket var så bra fortf att dom satt ut den tabletten och jag behöver inte komma tillbaka till diabetessköterskan om inte sockret höjs igen. Koll hos nya husläkaren om 6 mån.
Fick beröm för att jag skötte mina fötter så bra! Men gör ju inget annat än smörjer dom varje kväll eftersom jag är torrfotad.
Både sjukgymn och diabetessköterskan tyckte också att jag trots mitt handikapp var smidig i kroppen och rörlig i ryggen. Det har jag hört förut, många är ju impade av att jag utan vidare trots min övervikt kan nå mina fötter ståendes och plocka upp saker från golvet. Fäller mig framåt bara.
Tror jag kan tacka simningen, är ju gammal tävlingssimmare och dansen för det. Och att jag rör mig inne utan kryckor. Har ju anpassat så. Det gör ju också att mina lungor mår bra. Många rullstolsburna har hoptryckta lungor.

Så nu gäller det att hålla i det här och se till att tjata hål i kommunen så jag får de ökade timmarna så jag blir intressant att jobba med för en ledsagare. Att vi kan åka och simma, vattenspinna och gympa. Det jag vet att jag mår så bra av och det inte bara kroppsligt. Nu är ju alla eksem och svullna fötter borta, försvann med det höga sockret.
Men jag vet att jag vill, jag kan och jag ska!

Efter det så åkte vi till Nelins strax bredvid. Jag köpte några nya citrus innan helgen som nog är det godaste och saftigaste i den vägen jag ätit, dessutom väldigt glesa på kärnor.

Måste bara ha fler, så nu blev det en större påse. Dom är rätt små och hårdskalade men jag tvättar och skär i klyftor och äter så. Inte jättebilliga men inte svindyra heller.

Kom mig äntligen för med att köpa Fibrex med.

Ja sen till K-Rauta där vi kollade på allt han kommit på att han behöver. Det växer som sagt, nu ska korkmattan bort och skivor läggas under hela golvet. För att han på nåt sätt ska ta bort knarr vi tydligen har genom att täta hop golvbrädorna.
Ska det inte knarra lite hemtrevligt igamla hus? Tydligen inte!

Ett överskåp målat invändigt med, och hela hörnan grundad. Lite skillnad vart det då! ;-)

Kvällen har tillbringats i soffan, framför " Doktorn kan komma" bl.a På burken. Nu är det sovdags!


Av Neta - 4 september 2016 18:22

Jag tror inte det är bara i Björklinge och Storvreta som vi ser mest i de grupper för orterna som finns. Men det är ju där vi ser hur marodörerna går fram. Nu senast har någon försökt elda upp vårt landmärke ute på motorvägen, en ek som sparats och gjorts det av en anledning.
Stråken på Bror Hjortstatyn får aldrig vara i fred, det sätts dit en ny för 3-4000kr och det har blivit som en sport att bryta av den.
Sett flera förslag till åtgärder där, allt från elstötar till intjärad. Ja eller kanske helt låta bli att sätta dit en ny?
Vid baden, vi har två här som nyttjas nattetid är det mer regel än undantag att slå eller bryta sönder bänkar, räcken och lekredskap. Sen eldsr man lite på det. Bommar och stenar finns för att man inte ska kunna komma ner med bil men då kör man bara i skogen eller över åkern ist.
Vid församlingshemmet, skolgården och en dagisgård som alla ligger nära varann festas det hejvilt, möbler förstörs och krossat glas och fimpar är mer regel än undantag.
Vid klockstapeln står ungdomar och slänger ägg på bilarna då och då. Ja sen snöbollar och annat, förekommer också i en del bostadsområden.
Sen detta eldandet som börjar sprida sig från stan, än inte så mkt här men på andra mindre orter. Dom som satt eld på eken behöver ju inte vara härifrån sägs det nu, nej men det är ju samma tendens och dom måste ju iaf varit så gamla att dom är bilburna.
Precis som dom som förstörde 140 postlådor på en kväll.

Var det så här förr också? Höll vi på så här? Föräldrar här på byn påstår det. Inget att bry sig om skriver en del i gruppen, vi har väl också varit unga och gjort satyg, det går över!
Ja men då deras ungar mognat finns det andra som sett det här sen dom varit riktigt små och då kanske deras föräldrar tänker lika och då tar det ju aldrig slut.
Är det inte ett himla bekvämt sätt att tackla det här för dom vuxna? Man frågar sin Pelle som så klart nekar och sen litar man på det. Ger sig kanske ut nån gång men ser inget och då återgår man till sin tv-fåtölj och litar på ungen.

Vuxna på byn har skitsvårt att få folk, vilket gör att dom som ställer upp inte orkar så länge för dom får jobba så ofta.

Visst fick jag indikationer på bus med men det var mest stoppa mat i krukväxter och annat som sen sköttes inomskolan men så klart blev det åtgärder hemma med.
Redan då för 25 år sen var det skillnad alltså.
Det värsta som fanns här då var haschrökare och där tog min avkomma rejält avstånd. Han hade sin dans och där var det samma gäng som idag håller hop i mycket.

L säger att den här slappheten började redan på 70- talet, han märkte det på rekryterna, fri uppfostran och allt det där. Jag kan i viss mån hålla med, har ju haft dom som föräldrar på jobbet.

Vi är ju lastgamla och hopplöst ute vi, men vi fick iaf med oss hemifrån något som jag tror att dom här ungarna aldrig fått, respekt för annans egendom och att få stå för det man gör.
Det är tur ändå att det fortf finns undantag och att alla inte är så här, men otur att dom finns och märks så mycket, hinner göra så mkt sattyg under omogen ålder.

Men vad ska man göra och vad törs man göra? Här har vi fritidsgård som fungerar så det går inte riktigt att skylla på sysslolöshet heller.

Av Neta - 3 september 2016 23:25

Bra låt med Streaplers......

Gjort så av och till idag, rätt rejäla skurar med och blommorna ute ser ut där efter. Vissa krukor är nog lite dränkta.

L grejar på i köket

Hittar den ena konstiga lösningen på snickeri efter den andra

Men fixar det. Golvet är åtgärdat, nu ska det på nån skiva där och gipsskivor ovan spis odiskbänk. Sen kakel, Sen nya golvet. Han hittade några golvplankor på vinden han kunde fixa det här med, o dom är torra även om det ser konstigt ut på bilden.
Vi upptäckte fuktskador på sidan av skafferiet med, visserligen torrt nu men det skåpet tror han stått ute. Så vi beslöt att byta det och överskåpen. Dom är borta nu och han grundmålar där ikväll. Syns ju inte sen men det ska målas iaf.

Sen har jag hittat lika svarta perstorpsskivor som vi har på bänkarna på K-Rauta så nu väljer vi mellan dom och ek. Golvet blir ju ek. Det är en s.k kostnadsfråga.

Jag vill helst ta bort kryddhyllan och bara ha en fläkt där. Det är där det ser gult ut till vä som den suttit. L tycker att vi målar och har kvar. Vi får väl se.

Dom köksskåp vi har som går upp i tak är inte åtgärdade alls än. Bara underskåpen och dom är färdigmålade inuti. Vill ha dom kvar då strl inte finns, dom är 98 cm höga. Jag vill ha bort mittpinnen och ha nya dörrar men dom måste isf göras nya så det får jag nog se mig i månen efter.

El ska fixas, ska ha nya uttag och tända hela köket vid dörren. Nu måste jag gå till ett av smårummen och tända utanför ett av dom till köksbordet. Uttag ska upp i höjd med fönsterbrädan och jag ska ha vid båda arbetsbänkarna. Allt för att underlätta för mig. Ny arbetsbelysning ska vi ha med, både under skåpen och i taket vid lilla fönstret som har en av bänkarna framför sig. Där på spissidan har han höjt bänkarna med så det blev samma nivå som diskbänken, felade 18 mm. Nu kommer jag under med arbetsstolen jag har i köket.

Taket ska målas med, det är väl nästa grej tror jag. Sen ska vi försöka kapa nya överskåp med 8 cm. Om vi inte hittar 30 cm höga för då blir det ny taklist bara.

L gör ju lite varje dag, orkar inte så mkt. Men planen är att det ska vara klart 22 okt. Eller dan före kanske ;-D

Av Neta - 2 september 2016 15:58

Dom kan jag vara utan. Blir inte människa på hela dan. Idag tog dom 11 rör, tror inte dom behövde ta så mkt egentligen men hela deras datasystem låg nere för 3e dagen. Så hon tog några " för säkerhets skull" Lite läskigt när dom inte kan kolla folks journaler. Gäller tydligen hela landstinget så råkar du ut för en olycka och inte är talbar så kan det ju gå åt pipsvängen om du t.ex är allergisk, äter hjärtmedecin mm.

Men just det här att behöva gå upp och ut utan att varken få äta eller dricka. Då är dom 2 milen in till stan lååånga. Hade vatten o en banan i bilen, åkte direkt till Nelins och när vi tagit det vi skulle där så köpte jag en rejäl macka o kaffe. Men jag kommer inte ifatt, glömde till o med att ta diabetesmedecinen. Å så himla trött blir jag, men det är ju en del blod dom tog. Det är väl vansinnigt att storhandla på det sen, borde kanske åkt hem och vilat ist men det blir ju så att när vi åker till stan då gör vi det som behövs.
Låg 10 min då vi kom hem, men sen måste vi äta för C jobbar dygn. Som tur va hade jag klart att bara värma.

Men nu bågnar frysen av mat, hade nästan ingen fisk kvar så nu köpte jag både en hel laxsida och en massa portionsbitar av torskrygg. Så god att torrimma.
Sen ville L till CG för billigt kaffe o då måste man handla för 150 så köpte lövbiff på x-pris, på Nelins hade dom billig köttfärs. 500 g ojämna skivor av skinka för 30kr va väl inget att bråka om heller.
Känns som vi klarar oss ett tag nu. Är ju massa korv i frysen sen vi var på Lithells med. Å inte precis tomt innan heller.

Är så fint väder här idag, sol och varmt. Redan i morse då vi åkte in var det 17 gr och nu 23. Vi sitter på altan och har precis fikat. Löser lite korsord, ja jag bloggar ju just nu, och bara är. Blir en wok m skaldjur ikväll o ganska tidigt i säng sen tror jag.
I morgon har dom hotat m regn, synd isf för det är Ulva marknad. Ulva är en hantverksby strax innan stan från vårt håll. Men det är på sönd med, får hoppas på uppehåll då.

Nu ska jag fortsätta klura på mitt korsord.

Av Neta - 1 september 2016 13:32

Så är vi redan där i den första höstmånaden. Än kan det bli både soligt o varmt men märks på kvällar och nätter att det är en förändring på G och de träd som slog ut först i våras börjar nu anta en gul ton.
Sept o okt kan ju ändå bli rätt vackra och då har vi en del kul att se fram mot med. Sen återträffen med alla gamla Dbd-are i dec. Lucia och jul. Det går rätt fort ändå.
Elle fyller 30 i januari och vill ha fest så det blir ju kul med. Det är sen i jan när snö o slask kommer på riktigt det blir så drygt. Lång väntan fram till påsk då hoppet om vår infinner sig.

Jag har pga de uvi jag haft inte badat den här sommaren. Har knappt varit ner till badet. Inte kom vi till Österby i år heller men vi har ju fladdrat runt på en del andra ställen. Hittat på Älvkarleby och Laxön igen. Varit flera ggr ute i Öregrund som jag anser är den finaste sommarstaden på ostkusten. Ja jag har varit i alla! ;-)
Vi gav oss 17 på att vi skulle åka runt i vårt eget landskap och vi har ju alla mysiga bruksorter och även en fin skärgård norr om Norrtälje de flesta fri från 08-or, bara en sån sak. :-)
Har varit i Dalarna och hittat ett nytt smultronställe i Rättvik och ett nytt ställe att bo på under Dansbandsveckan och vi kom upp till Malung ett par kvällar iaf.
Sen dom dagar vi hade i Motala och Varamon, så guld värt. Lagom bilresa med, man behöver inte alltid åka så långt. Hemresan där blev ju kul med.

Vi har lite inplanerat i okt iom med min 65-årsdag, Sverige kan vara fint då med. Sen får man prova på pensionärslivet.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards