Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 1 april 2017

Välkommen april

Av Neta - 1 april 2017 23:34

Snart ser det ut så här uppe hos oss med. Redan sett att vänner söderut varit och plockat. Det är ju en underbar tid vi har framför oss nu.

Mulet större delen av dan idag och inte fullt så varmt som dom lovat. Men solen kom och med den värme vid 15.30 ungefär. Jag fick lite gjort innan, bl.a gjorde jag ny lingonsylt, det har legat över mig ett tag men nu så finns det igen.

Bilen rullar igen, inga däck bytta än och han måste ner till bror sin och hissa upp den för att fixa skrammel i framvagnen, men han vet vad det beror på nu och det var ingen stor sak tydligen.
Men vilken tid han har fått lagt ner på att få hem det han skulle ha. Ingenstans här i stan fanns pumpen så den fick han hemskickad från Mekonomen i Strägnäs, då kom den ju iofs direkt hit men det tog ju 3 dar. Sen var den slangen för kort så i morse kl 8 gick han i regn först upp till affären och fixade sitt busskort, tog bussen till centralen och såg så klart bakändan försvinna på bussen till Boländerna när han väl hittat hållplatsen på Stationsgatan.
Gick då därifrån till Biltema för nästa gick inte förrän 20 min senare. Sen kunde han iaf ta en buss därifrån. Fick väl vänta en stund på bussen ut hit igen och var inte hemma förrän 11. 3 timmar för en snabbis fram och tillbaka till stan. Helt galet, med bilen hade det vart gjort på 1.

Så klart regnade det fortf och han fick meka i regn i början men ville inte vänta, fick dit grejerna efter ett par pauser för värme, kaffe och mat. Provkörde och det funkade! Gissa om vi var lättade.
I morrn blir det nog en tur till stan vi känner att vi behöver en utflykt. Suttit här hela veckan ju.

Jag har ju slutat så saker, köper allt i färdiga plantor men då jag såg det här blev jag sugen. Kan ätas både som den är och användas i sallader, gurka har vi alltid men vissa år blir det ju inte många på den enda plantan vi brukar ha. Brukar ha 1 paprika och 2-3 tomatplantor med. Sen är det fullt i växthuset, har ju bara ett som är 90 x 120 mot väggen, tomaterna får så småningom flytta ut till en södervägg bredvid växthuset så dom andra kan bre ut sig.
Verkar som om jordgubbarna som jag trodde torkat lever iaf, kommer nytt grönt. Tror jag ska sätta dom runt altanutbyggnaden sen ist för blommor i år. Har ju iaf amplarna, eller så gör jag tvärtom. Vi ska ju på mässan nästa helg och då tänker jag införskaffa en slang som drar hop sig själv med en ampelvattnare till då slipper jag bära tunga kannor.
Ska ha en hängpelargon med, en Mexican Tomcat med melerade blommor i rödlila o vitt. Min absoluta favorit, blir säkert fler växter med. ;-)

April kommer att gå fort, mässa nästa helg, påsk helgen efter med en dagskryss, sen MA på Rosella igen helgen efter det och sen är det Valborg med allt vad det innebär helgen efter det. Sen är det maj.

Nu ska jag vara lite social med E en stund innan sängdags.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 19:36

Det är ju Uppsalas och övriga studentstäders största helg. Skolorna är lediga och de flesta arbetsplatser stänger. Befolkningen ökar och fyllan är utbredd. Iaf från sen em och kväll. Jag jobbade ju på förskolan men det är inte många Sista april jag...

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards