Mina ord och tankar

Alla inlägg den 2 maj 2017

Av Neta - 2 maj 2017 23:56

Vaknade med feber i morse, en molande värk i ryggslutet som vid en UVI men även lite ont i ett öra och lätt förkyld. Gillar ju inte att hålla på med penicillin så gick in på apotea och sökte på UVI. Köpte några tranbärskapslar och nån mixtur. Hade tranbär i frysen så haft sånna i vattnet varvat med färskpressad citron hela dan. Ska ju till doktorn på fred annars.
La mig igen i morse och låg till 11, då orkade jag inte ligga längre, solen sken ju. Tog 2 pamol beredd på att fortsätta medicinera hela dan bara jag kunde vara ute på altan. Åt frukost därute och när drt gått 3-4 timmar kändes det rätt bra ändå. Har inte behövt fler pamol.

L tog bort vinterfönstren då han kom hem från gubbdagiset, torkade överliggare och stolpar efter lite tjat från mig. Han har ju skurit sig stackarn och hade inga plasthandskar. Tog till slut på sig murarhandskar men fixade inte alla. C gjorde det nu ikväll ist. E och jag sorterade upp markiserna och han fick upp i ett hål och över grinden. Resten tog C så nu är dom uppe.
Men attans vad dom krympt, har väl iofs haft dom några år nu men det är nog dags för nya. Går ju inte att tvätta så dom är skitiga med.
Har dom som fördragbara gardiner med kanal både uppe och nere. Över grinden sätter jag en dubbel med båda kanalerna uppe, vikta ännu en gång men kan spänna ner dom så det blir tätt även där.
Finns ju inte att köpa så jag måste sy, inte svårt iofs bara raka sömmar men dyrt. Den billigaste markisväven på nätet kostar 109 kr/ metern och jag ska ha 12 m. Fanns iofs en ljusgrå och vit på 130 cm som skulle matcha möblerna perfekt. Lite ljusare än det vi har nu med. Vi drar ju iofs bara för allt vid ett riktigt oväder eller nån kväll i slutet av säsongen då man vill suga på karamellen länge. Samtidigt måste vi ha nya "fönster" i hörnan. Går inte se ut genom byggplasten där på ett bra sätt längre. Skulle vilja ha plexiglas eller vanligt glas ist. Plexi t.ex åldras inte lika fort. Men är ju som hörnfönster där så går åt mycket. Måste ha det ljusinsläppet tycker vi.

Här ser ni båda grejerna, just här är markisen fördragen p.g.a blåst eller regn. Men ni ser ju att det knappt går att se ut genom " fönstret" fast tjejerna verkar ju glada ändå ;-) skrynklig Sverigeduk tyder på att det är efter midsommar iaf ;-D den läggs på då.

Ska bli hyfsat varmt och soligt hela veckan, och sen ett bakslag till i mitten av veckan därpå med snörisk. Har iofs varit med om snö i maj förut men det är väldigt ovanligt.

Elle var kvar ända till ikväll, är hemma nu. Ska avvakta hur jag är i morgon men ev blir det en tur till stan. Väntar nog med blomlådorna över nästa vecka men ska ha sand till sparrisen. Den måste ner nu. Får väl lägga över fönster och fiberduk över den pallkragen. Tänkte på kul sätta några potatisar i samma pallkrage, blir väl nåt kok bara. Dom hade påsar med sandlådesand för 39 kr, borde väl duga till både potatis och sparris. Går väl åt några påsar, var 15 lit bara. Har för mig att mina "3or" rymmer 400. Men ska ju vara sandblandat, så 20 % kanske.

Ska grunna på det men nu mot drömmarnas värld.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards