Mina ord och tankar

Alla inlägg den 14 maj 2024

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga*
Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott.
Fick lite nog av solen på sena em också. Åt faktiskt min soppa i köket.

Ska upp och få min spruta i morgon, på sen em. Det brukar kännas bättre då, ganska snabbt. Alla planerar för sommaren det enda vi gjort C och jag är att prata om saker som vi konstaterar är för dyrt. Varför kan vi inte se möjligheter ist.
Jag gillar ju att göra saker med L, allt är så himla enkelt och självklart då men han tänker nog bara dans. Annars har vi ju kul alla 4. Men det är samma där. Allt utom dans är för dyrt. Å inget ska planeras ohnej.
Ska jag sitta ensam på min baksida hela sommaren med nån snabbvisit hos C bara. Vad är det för liv? Jag behöver väl också få göra kul saker.
Har haft två stora intressen i livet, dans och fixa med mina blommor. Nu törs jag inte ens bära ut mina blommor själv. Alla har också nog med sitt och hjälp är svårt att få.
Nu är iaf spaljén borta så nu kan jag vara på golvet o fixa. Kom bara på, var ska jag ha pelargonerna så jag kan se dom? Lådan där spaljén var måste ju flyttas. Jag måste möblera om på nåt vis. Stora lådan måste över till andra halvan. När kan jag få hjälp med det? J har ju nyss varit här.

Vill ju få ut blommorna så jag kan se hur jag ska göra. Syrran har en så smart stege till sina blommor. Är det nåt sånt jag ska ha? Var och hur ska jag kunna plantera om och fylla på jord, var ska jag göra det? Måste jag sätta upp vita bordet igen?
Jag blir tokig! Nu måste jag vattna dom inne ikväll, trodde jag gjort det för sista gången. Dom behöver blåkorn och jorden toppas med ny. Men för det måste dom ut. Men ingen åker ju 4 mil för det. C orkar inte, strul på jobb och nu hände nåt med bilen.
L är ett kapitel för sig. Orkar inte bry mig, men vet han har det kämpigt. Men det har jag med och han tar gärna emot, värre med att ge även om han jobbar när han är här. Där har jag lite önskemål om att han ska kunna komma och vi kan göra nåt kul utan en massa måsten hit o dit. Nu skapsr han många sånna själv men ändå. J kommer nog men dom kör ju för fullt på kyrkogårdarna nu och han har också en trädgård. Vet inte när. Nu har jag iaf gjort va jag kan för nya lådorna, när det blir vet jag inte. Gör ju också att jag inte kan planera.

Kan nästan inte tänka klart sån stress är det, vet inte när målarna kommer heller, eller hur mkt dom ska göra.

Varför lever jag ens när det inte är nåt liv? Tänk vilken lättnandes suck alla skulle dra om jag inte fanns. Men nu gör jag det. Sorry!




Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08



Kall avocadosoppa

1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn
2-3 mogna avocado beroende på strl
1 kn salladslök, finskuren
1 brk creme fraiche
1 msk torkad dill
Salt & sv.peppar
En doft cayenne om så önskas
100 g fetaost

Servera med bröd.


Gör fonden med uppkokt vatten
Lägg i salladslöken och låt det kallna
Dela och tärna avocadon i skalet och gröp ur direkt i buljongen
Mixa
Tillsätt fraichen och dill och mixa slät, smaka av med salt o peppar.

Tärna fetaosten och häll den i soppan alt lägg i tallriken
Servera kall med bröd


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards