Mina ord och tankar

Alla inlägg den 5 maj 2024

Av Neta - Söndag 5 maj 23:41

På kort tid har 3 svenska folkparker fått sina dansbanor uppbrända och parkerna blivit mer eller mindre förstörda,

25 februari brann dansbanan i Skara Folkets park

19 april brann kanske den som låg vackrast i Sverige, Söderbärkes fina stora rotunda.

Igår 4 maj brann Folkets park i Degerfors.

Förutom missade evenemang förlorar dom här städerna en viktig knutpunkt för en rad olika aktiviteter. Folkpark är ju inte bara dans, det är firande av Valborg, Kristi Himmelsfärd, Pingst, skolavslutning, Midsommar. Spelmansstämmor och politiska möten. Folkligt och festligt!
Inte sällan finns där evenemang som turister vallfärdar till som folklustspel, bygdespel och andra årligt återkommande spel.

Varför fick det brinna?

Är det organiserat?

Eller nån ensam galning som åker runt och tänder på?

Är det någon som försöker utrota det somrigaste och svenskaste vi har?

Jag hoppas att det inte blir fler att lägga till listan.

Ofta drivs evenemangen i folkparken ideellt eller av en mindre förening. Folk på orten går man ur huse för att hjälpa till och i de fall skapas kanske en viktig social gemenskap som man liksom får på köpet.

Det blir katastrof på de orter som drabbas. Låt oss hoppas att det inte går åt fler!


Nog om det!

Vaknade med halsont i morse så hade inte så bråttom ur sängen. Sov över frukosten och gick direkt på en äggifralla. Hann börja äta innan jag fotade.


Tomater och minimozarella med en skvätt ramslöksvinegrett till. Det här är det enda jag äter ketchup till.

Satt mig i soffan, drack kaffe och försökte hålla mig vaken. Gick så där. Regn och 15 gr lockade inte ut mig heller. Men bra att det regnar.

Tog reda på köttfärs, frös in i 200 g paket men gjorde tacofärs av en som tillsammans med ost, tomatsås, rödlök, kronärtskockshjärtan, tomater och ananas hamnade på en pizza jag delade i 4 delar.




Ska strax paketera dom bitar som är kvar till frysen. Sen blir det nog sängen för attans va trött jag är.

Av Neta - Söndag 5 maj 02:25

Väldigt sen sån men ändå. Då det var lugnt på baksidan satt jag kvar och lyssnade på boken. Fyllde servettstället och tog ut salt o peppar.


Tyckte jag hittade riktigt fina servetter. Somriga iaf. I bakgrunden min fikakorg som bärs ut o in. Innehåller snabbkaffe, tepåsar, lite verktyg till frukt å sånt, mugg förstås, och lite kex. Har ju svårt att gå med nåt i händerna men en korg med handtag går bra.

Ska byta vaxduken med då den här är lite trasig. Sista Mors dag som Elle levde fick jag en av henne med fjärilar på. Lägger nog på den.

Då köpte vi ju alltid en exotisk planka på Citygross och hade långbord vid handikappbryggan vid Wik på Mors dag ett stenkast från Lårstaviken. Tror vi gjorde så 2 år i rad och ett är hade vi picknick i Skokloster. Trevliga minnen nu som ju aldrig blir samma sak igen. Kan dock rekommendera den plankan. Köpte den hit hem också nån midsommar.

Blev inte så mkt gjort idag då. Hade ont i axel och armar sen igår. Hade rester av lax o spenat. Rev morot men får inte bort rivcylindern. Kanske om det torkar lite till i morgon att det går.

Ska sova nu då det blev mitt i natten nu igen innan jag kom i säng.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards