Mina ord och tankar

Alla inlägg under april 2013

Av Neta - 13 april 2013 17:52

Före jul nån gång när Fk fick alla intyg om SLE så ringde ju min handläggare och tyckte jag skulle söka hel sjukersättning, det som förut var sjukpension. Jag drog ut på det där för man har ju hoppet om att bli bättre och komma tillbaka, det är ju vad man vill iaf. Men jag sökte till slut och blev uppringd av en handläggare som så klart var en annan än min. Det har jag ju skrivit om här.


Igår fick jag beslut om att det är beviljat och det från juni som jag sökt. Men så klart beräknad på samma grund som när jag fick den på 50% 2004. Jag har ju iaf jobbat i nästan 5 år totalt sen dess och fått inkomsten höjd också men det räknar dom alltså inte med. Helt sjukt kan jag tycka. Men vi ska väl tryckas ner och veta vår plats vi som haft mage att bli sjuka. Jag betalade skatt för nästan dubbla inkomster under de 10 år jag hade vårdbidrag för E och jobbade samtidigt, hette så vackert att all pensionspoäng räknades men det gäller ju inte i förtid.


Bedömningen lyder  "Fk bedömer mot bakgrund av det sammantagna medicinska underlaget och övrig utredning att arbetsförmågan är stadigvarande helt nedsatt p.g.a sjukdom i förhållande till alla arbeten på arbetsmarknaden. Ingen ytterligare rehab bedöms kunna leda till förbättring."

Ja men det har den ju varit i stort sett hela hela sjukskr.perioden, har stått så på varenda läkarintyg. Vad är nytt liksom? Varför måste hon då uttrycka sig som hon gjorde i telen och fråga alla dom där frågorna. Blir så jäkla trött.


Jaja det får väl gå och det som är positivt ä ju att man slipper nya bedömningar var 3e månad nu, äntligen kanske man kan få leva i lugn och ro. Men lite ångest är det ju. Framförallt över ekonomin.


Får iaf scootern den 25e och det ser jag fram mot, ska ut med dotra och kolla bästa vägen mot sjön och stora badet. Blir ju en helt annan frihet nu. Blir som att kunna cykla igen.


Med eventet har det varit 2 steg fram och 1 tillbaka nu ett tag, mest smågrejer men jag blir galen när saker inte går 100% i lås och folk som inte kan svara på mail. Grrr... Programmet är iaf klart och ingen mer har hoppat av. Kan klara mig med dom volontärer jag har men skulle behöva nån till ifall det är nån som hoppar av sent. Snart ska vi ut och titta ordentligt på Holmen också.


Försöker hitta "knallar" dit, vill ju ha lite som är kul för alla men verkar som det är för kort tid att stå så få timmar. Inte många som är positiva. Men ett par tre ska vi väl få hop iaf.


Har haft jätteproblem med hö axel igen, så pass att jag inte kunnat stödja med kryckorna så fått linka fram utan inomhus och hålla mig i möbler och inredning igen, gick inte ut på 2 dar och det känns när det är så soligt o fint som det varit. Ont i ena knät har jag fått av det också. Igår och idag har det varit lite sämre väder och nu regnar det, inte mycket men ändå. Är ynka 2 plusgrader.

Igår åkte jag med in till stan iaf, bet ihop och gick till o från bilen. Ont som f*n sen.


C åkte till Hallunda och dansade med sin ställföreträdande bror igår, en kompis till den biologiska. Kom hem med senaste nattbussen i natt som gick 02.20 från stan. Jag pratade med henna hela bussresan, det är ju den där Tierpsbussen dom ibland tvingats ha vakter på natturerna men inatt var det lugnt. L gick för säkerhets skull ut och mötte henne vid hpl också då det varit lite stök ute.

Elle var här på kvällen och vi testade göra lite mysmat med filodeg se matbloggen en slags rulle med färskost, sparris och räkor. Blev jättegott.

Hon åkte hem vid 21.30 sen kollade vi utröstningen L o jag. Tycker dom kunnat rösta ut Hollywoodfrun i stället, hon dansar ju som en skurkäpp.


Nu ska jag försöka ta hand om min värkgnolande kropp, C var precis upp och bäddade rent åt mig. Ska försöka somna lite halvtidigt ikväll för när jag är vaken så länge som det blivit nu två nätter så sover jag inte mer än 3-4 timmar.





Av Neta - 11 april 2013 23:10

Igår kväll ringde det på dörren strax efter 21, vi hade sjunkit långt ner i TV-soffan vid den tiden och man blir ju lite ställd. Christine var inne och Elle hade jag pratat med så jag visste att det inte var dom, sonen går som regel bara in.

Vem farao? Men vi tänkte iaf att det kanske var nån granne som behöver hjälp så Leif går och öppnar. Jag hörde bara mummel och så ett "Inte din" och hur han smäller igen dörren.

Det var fiskbilen! Vid den tiden!?! Tänkte direkt på alla småbarnsfamiljer som bor här, det är ju ingen drömsits om dom vaknar av dörrklockan när dom ska upp tidigt till dagis. Närmaste grannarna purrar sin redan 5.30

Försäljaren hade inte ens vett och vara trevlig tyckte L, hade lite vresigt frågat -"Äter ni fisk?" Det var då han svarade -"Ja, men inte din!"

Tror jag ska skaffa oss ett sånt där kameraöga där man var som helst i huset kan kolla vem som står utanför. Man har som en bärbar skärm och det är trådlöst.


Sen dessa telefonförsäljare, man har ju lärt sig nu att inte svara på 040 och 041 nummer men ibland tänker man sig ju inte för.

Läste nåt så dråpligt ikväll om vad kompisen i Skedika gjort, hon hörde hur han svarade i telefon och säger -"Nej, jag är blind så jag kan inte läsa eran tidning." så himla klockrent, det ska jag köra med i fortsättningen.   

Mindes då också vad min galna kompis i O-hamn sa när hon blev uppringd av en kille som ville att hon skulle prenumerera på trosor. -"Trosor? sa Eva, det använder inte jag!" det blev ganska tyst i den luren och han la bara på.   

Fick också ett tips angående förfrågningar om lån m.m som kommer per brev, det är att man alltid ska skicka tillbaka svarskuverten, tomma.... Ja då kanske man slipper sånt till slut.   


Ja har ni några dråpliga förslag som man kan använda mot försäljare, vid dörr eller i telefon så "Bring them on" tills vidare fortsätter jag med att helt enkelt lägga på luren under deras första svada. Eller fräsa ett otrevligt -"Inte intresserad" vid dören.

Av Neta - 10 april 2013 11:03

Idag är jag trött. satt och grejade igår kväll och hade bestämt mig för att avsluta dagen runt midnatt då jag kom på att jag skulle kolla in ett TV-program jag missat, ja då gick det en timme till och sen när jag väl kom i sängen ville jag ju bläddra igenom tidningen som kom igår lite. Sen kunde inte jag sova. Vet att jag fortf var vaken vid 03 iaf sen blev jag väckt 6.30 Låg och snurrade och försökte somna om men gav upp vid 8. Får väl ta mig en lur idag kanske.


      Snön sjunker mer och mer för var dag nu och de bara fläckarna blir större. Första och andra bilden är tagen i det som kallas "Gropen" för det är en gammal grusgrop dom fyllt igen ooch byggt på och ligger bakom vår gata. Sekunderna efter jag tagit den där bilden kom 2 rådjur skuttandes, totalt orädda.

Slogs också över hur dött det är på dagarna i det där området, lekplats och pulkabacke ligger öde och man ser inte en själ. När mina var små var vi där jämt säkert 4-5 mammor med våra barn och dagbarn. Vi tog ut både lunch och mellis och bara var där. Passade barn åt varandra så man kunde cykla upp och handla utan dom. Vi var som ett stort dagis och bangade inte regn heller. Kanske var ute lite kortare då och om det var kallt på vintern men vi var där både för- och eftermiddag. Men idag är ju dom yngsta i 20-årsåldern och alla föräldrar jobbar, ingen är kvar som dagmamma heller. Verkar ha varit dåligt med återväxt också ;)


Nu längtar jag verkligen efter min Grålle, den skulle ju kommit på skärtorsdagen men då var det för mkt snö kvar, och fullt med is i garagenerfarten. Ringde arbetsterapeuten igår men hon är sjuk.   och bestämmelserna är sådana att hon ska vara med vid leverans. Men vill ut på dagarna nu, C drar mig gärna i rullen men nu vill man ju ner på bryggan och kolla islossningen, ut i spåret och kolla vårblommorna m.m Dit ner går vi inte hon och jag för det är lite mycket lut där och blir tungt och dra.


Längtar efter att få ta med frukostkorgen och tidningen till bryggan, vi ska göra nån abrovink så jag kan hänga en sån hopfällbar stol på scootern. L tyckte jag skulle fixa drinkhållare till den också   men då kan man ju åka dit för fyllekörning kanske.    Drömde i natt att jag var ute och åkte på den på syrrans uppfart, undrar hur jag kom dit    man sätter sig inte och åker 2 mil på den precis.


Nej nu ska jag ta mig ut i solen   





Av Neta - 7 april 2013 23:14

Eventet den 2 juni närmar sig med stormsteg känns det som. Verkar som allt händer nu också. Folk man mailat för länge sen och "givit upp på" hör helt plötsligt av sig. 3 st bara idag. Jättekul men nu var jag tvungen att be sonen om lite avlastning. En teknikgrej som han är bra på.

Jagar knallar också och hoppas på positiva svar, ska ju vara lite folkfest och vad vore det utan några marknadsstånd. Men inte vad som helst.

Programmet är klart och vi har till och med fått ett halvt eller faktiskt lite mer löfte om konferencier, ett riktigt proffs som nu jobbar med publikuppvärmning i TV. 

Nästan allt vi velat ha sponsrat har vi fått också, inte riktigt men det är inga stora summor som behöver avvaras iaf och tiden är ju inte ute för ren ekonomisk spons heller. (Med tanke på alla sena mail)   

Nästan allt, inte fiskdamm och fika men resten är ju gratis för den yngre publiken. Vi har lagt in en allsång på em för att få dit alla åldrar även då.

Min stora mardröm nu är om det öser ner, ja det finns ju en inglasad stor uteservering uppe i backen som vi inte ska använda så det får ju bli där och på dansbanan man får hålla till då. Fixa partytält kanske, finns ju några i släkten. Kanske skulle fixa några paraplyer och sälja dyrt "utifallatt"   

Motorcykelklubben kommer och ambulansen kommer. Sen Hoppborg, djurhagar, ansiktsmålning, ballongvridning av några roliga individer. Allsångsledare finns och delar av orkestern ska vara där även på em. har kapellisen lovat.

Nej regn vill vi alltså inte ha men inte för fint heller. Lagom är bäst, blir det för varmt kommer kanske inte så många heller.

Men fixa fixa fixa, och prata med typ alla jag känner om volontärskap också. Det är ju typ bara på em, på kvällen behövs bara folk i kassan eftersom Holmens folk sköter all fika. Har en kassakille men vore ju inte fel och ha nån i reserv, man kan ju bli sjuk. Hoppas på Lionsgubbarna där.

Men vilka pratar man mer med om em, ber alla ta med sig fruar, män och mostrar.....    Får muta med gratis dans....Det är ju ändå P-H   

Ja det ger sig väl. Nu ska jag   på saken!

Av Neta - 4 april 2013 23:17

Idag gjorde vi något jag saknat ett tag. Christine och jag gick på stan. Vi åker ju mest till Gränby eller Stenhagen men idag fick jag kolla i skyltfönster, vara med när hon letade vardagströjor och äta glass i solen. Folklivet har dock ändrats mycket och jag blir lite obehaglig till mods över alla dessa tiggare.


Blev dock irriterad över framkomligheten med rullstolen. Sluttande trottoarer, rännor var 10 meter och all denna sand som låg kvar. När man behövt sanda så mkt som denna vinter kanske man ska ha större beredskap för att ta bort den i omgångar. Livsfarligt för alla cyklister ju och sånna har vi många i Uppsala.

Sen alla dessa kanter och stendekorationer, vet inte hur många ggr hon fick vända rullstolen idag. Dom mindre hjulen i fram klarar inte kanter eller rännor. Man måste väl för 17 kunna leda bort vatten på andra sätt än rännor. Dräneringsrör under gångvägarna kanske??

Tror jag ska erbjuda Gatu & trafiksektionens planerare i kommunen att låna rullstolen en dag.


Elle hade Hab-planering med sin sjukgymnast idag och efter det skulle hon till sitt nya jobb en stund. Mellan där behövde vi få i oss något. Men vi nobbade alla överfulla uteserveringar, gick för en gångs skull förbi Café Linné och fortsatte ner till ån.


 


Vi var inte precis ensamma där idag, bryggan utanför Fjellstedska var ganska full. Här intog vi kaffe och skinkmackor i solen. Svårt nu att tänka sig att här ska det forspaddlas om drygt 3 veckor. Änderna fixade bubbelpool emellanåt och det såg ut som dom hade lite vårkänslor.

C och jag satt kvar en stund efter att E måste till jobbet och gick sen på den lutande trottoaren på Svb-gatan upp mot gågatan. Hade vaknat med värk i "fel" axel och öm nacke, den blev inte precis bättre av den promenaden men ändå så härligt att få "gå på stan"


Började med lite måsten som apoteket. Sen upp på Gina för C hade hittat presentkortet hon fick i julklapp. Hon hittade bara 2 tröjor men dom kostade 49 kr styck och det gjorde ju inte ont på något sätt   Sen var vi på både New yorker och H & M. Hann till och med in så jag fick dregla lite inredning på Åhlens innan E ringde och sa att hon var klar. Så då for vi ut till Nelins och shoppade lite grönfoder.

Ingen P-H-buss stod det där heller ;)


Väl hemma så gjorde C maten, Tacosoppa för E o L var på släktforskningen. Sen har jag bara degat framför TV:n, kladdat lite här och pratat lite på fejjan.


  Hittade på prickiga underlägg när jag tog bort påsksakerna. Passade ju bra till mina gulprickiga påskservetter ;)


Nu ska jag sova iaf, möten på tfn i morgon och lite fix inför eventet.



Av Neta - 3 april 2013 16:07

Börjar med det här.


"Ett öppet sinne gör oss mottagliga för nya möjligheter och hindrar oss att fastna i gamla hjulspår så borde vi tänka varje år och särskilt när det blir vår!"

Har en kompis på facebook, Pelle som lägger ut tänkvärda ord ibland. "Pelles Tankekälla" kallar han det. Så klockrena saker han skriver och ni skulle se bilderna han lägger ut.


   Snötäcket börjar sjunka, den här bilden tog jag igår och idag syns betydligt mer av namnegrannens murhörn där till vä om soptunnorna.


 

Sitter man ute på utbyggnaden nu så är det dryga 20 gr mot väggen det riktigt bränner i huden. Men på fötterna lär man ha nåt mer än bara foppisar för det är ju inte så varmt i luften än.

Bara nån mil söder om oss är det nästan ingen snö alls.


Vi håller på påska av lite och L har äntligen kommit in i garaget och håller på gör plats för min scooter. Har ju sökt om att få ett garage men det tar ju ett tag så än så länge måste vi ha den där. Jag får inte upp den själv därifrån annat än i nödfall det är ju nerförsbacke och det gillar inte mina knän. Parkera den och gå uppför med kryckorna kan jag däremot.


Elle åkte hem idag efter att ha varit här hela påsken. Hon orkade inte packa efter vattengympan igår så vi fick en bonusdag.    ska väl börja fundera på att ta upp begoniaknölar och sånt snart så dom kommer igång, så alla andra knölväxter jag spart i sina krukor får man väl sätta i ett fönster så länge. Pellisarna ska upp också men vete 17 var jag får plats med dom. Blev ju av med fönsterbrädan i badrummet då kabinen kom dit och i lilla rummet står numera en datorskärm. Å det skulle aldrig falla min man in att offra nåt för "blomdjävlar"   det är ju bara ett nödvändigt ont.


Gjorde en intressefrågan om träff för alla gamla kompisar från Dbd igår efter att ha pratat med hon som fixade förra gången. (Dansbandsdax.se) gick in där för att mötas av en total förändring, profilsidorna är borta och alla recept också. Verkar som det är dom som inte betalar för VIPmedlemskap får finna sig i det. Ja inte tänker jag betala ett öre för det iaf men skulle vara kul att ha en träff igen med alla man trots allt kan tacka den sidan för att man känner. Enklast med en kryssning.

För er som undrar kan jag ju tala om att det tydligen har varit lite "toppstyrt" där. Folk har inte fått uttrycka sina åsikter utan blivit borttagna och så vidare.


Tror vår kanin fått spatt, hon kör race så mattorna knör hop sig. Så sällskapssjuk också.

Det är väl vårkänslorna och fick hon skulle hon tillbringa dagarna ute på altan. Men Husse måste nog ta bort lite kablar efter julsakerna innan vi kan ha henne där utan att vi är med. Sen måste ju hennes bur därute fixas så hon kommer undan om hon vill, hon blev ju skrämd av skator förra året och nu gömmer hon sig så fort hon hör en.

Men vi är där en del de här soliga dagarna så det går ingen nöd på henne. Ska försöka ta C till hjälp så vi kan sitta vid bordet, där är en massa blomkrukor o grejer nu som gör det lite trångt.

När L städade garaget hittade han gamla fryskorgar jag tänker ha därute till jordpåsar, plastkrukor m.m så det inte sprids ut så mkt. Har ett gammalt dubbelt köksöverskåp som L gjort sockel till men där ryms bara hans miljontals med verktyg och ytterkrukorna.

Så hopplöst att jag inte kan ha det i garaget längre men jag kommer ju inte dit. Bara man har allt uppe i lådor och amplar sen kan det ju få gömmas undan lite.


  Ja det soliga vädret fortsätter men det är betydligt varmare. Det är ju högtrycket som gjort att kylan stannat men nu verkar det ju lite bättre på graderna. Här skulle det behövas ett rejält dagsregn så snöeländet försvinner. Annars brukar man ju kolla efter att isen ska gå nu men den ligger där så stabil så. Vill kunna gå ut på tomten också, komma fram till växthuset och börja pyssla med pallkragarna. Men det är ju ingen tjäle i år så det kommer kanske att gå fort iaf.


Nu ska jag göra lite mat här, lax och romsås.




Av Neta - 1 april 2013 23:42

När Elle var nyopererad för sin hjärntumör, efter återfallet och under behandlingarna efteråt så kunde vi ju så klart inte åka så långt bort på semestrar och lov. Jag som då jobbade kvar ute på förskolan hade möjlighet att hyra stuga subvensionerat genom facket ute på Marholmen.

Det låg så fint på en halvö i en skärgårdsvik utanför Norrtälje. Idag är det inte alls som det var då utan en väl exploaterad konferansavdelning.

Men iaf så kommer hon ju ihåg det, vi var där någon vecka på somrarna, sportloven, nån påskhelg, över milleniumskiftet och ibland bara över en vanlig helg. Och hon minns ju så klart att vi åkte in till Norrtälje ibland.

Efter förra dagskryssen med Rosella åkte vi in i stan och tankade och hon blev alldeles nostalgisk så när vi bestämde kryssningen idag planerade vi att åka upp och turista lite i Norrtälje innan. Det gjorde vi.

Vi började med att gå upp för Posthusgatan och stannade till på Stora Torget där vi satt med näsan i solen utanför rådhuset en stund.


    Var tvungen att ta en bild på den fina dörren.


Strosade lite uppför gatan då vi plötsligt fick syn på det här


  Gör bilden stor så ni ser vad det står.


Haha är dom så kända i Norrtälje? Då måste man ju ta reda på vem den Per-Håkan var. Googlade men hittade inget vettigt.

Vände iaf då dom nya husen tog vid och på nervägen hittade vi den här skylten på husväggen


 

Nu måste vi ju tillbaka senare och se om den är kvar. :D


Mötte upp Mi o Ma och letade reda på nåt ställe att äta på. Hittade La Farcita på St Brogatan och jösses vilken mat.


 


Dom gjorde lasangen från grunden och gräddade brödet samtidigt. Så häftigt med både vita och svarta sesamfrö på brödet. Så himla gott Jag fick tyvärr bara i mig halva portionen men så god den var. Det är inget lyxställe med vita dukar precis men rent och fräscht och med en underbar spegel på toa jag lätt kunnat ta med mig    frostad glasram med mönster av ofrostade rosor. Sååå läcker. Inte dyrt heller. Mi o Ma tog en Cesarsallad och den ska jag testa nästa gång.


Ja sen for vi ut till terminalen och mötte upp dom andra Cs kompis J och A-B & B. B & L kom med bussen och hade med sig vår gamla kompis B. Han miste sin fru i ALS för 3 år sedan men i ungdomen var vi med i samma gäng som for runt på danser. Var så kul att se han "på fötter"


Per-Håkans levererade som vanligt, så himla bra dom är. Var nog tur vi åkte idag för igår hade båten varit knökfull. Lite drygt med kryssningsvärdarnas underhållning som dom lätt kunnat korta ner till hälften. Det var absolut inte dåligt, bara långt. Det var ju P-H, idag alias Påsk-Hararna vi ville höra  


Åt en räkmacka på båten och en fika lite senare. Dagen tog slut alldeles för fort. Sen började den dryga hemfärden. Tror det är 11 mil och hälften av dom milen går på en väg där det nästan bara är 50 och 70, man tycker man kryper fram och vill ju bara hem. Drar en suck av lättnad när man får åka upp på motorvägen i Knivsta.

Åkte om Elle och hämtade hennes badväska, både C och L hade ont i huvudet gick och la sig direkt, L ska ju skjutsa Elle till vattengympan i morgon kl 8. Hon och jag delade en avocado och tog ett tunnbröd med gravlax innan hon också lade sig. Jag har gått igenom datan och skriver det här till er, men nu ska jag också gå och sova. Hoppas få sova länge i morgon.


  Bild från båten idag. Skål!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards