Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 23 april 2014

En kortis mitt i natten

Av Neta - 23 april 2014 00:46

Prioriterar inte precis bloggen dom här fina dagarna. Idag åkte t.o.m strumporna av och det tror jag är rekordtidigt. Dom kanske åker på igen i år för att sen tas av i mer normal tid men det får tiden utvisa.

Vad har vi då gjort i påsk?

Vi har dagkryssat på långfredan till P-H, trevligt som vanligt. Blir inte ofta nu och ännu mer sällan kommer det bli framöver för själv tar jag mig ju inte iväg sen.


Påskafton firade vi hos Micke o Marianne som nog överträffat sig själv i matlagning i år, sååå gott! TACK!!


Påskdagen firade vi här med Jonny med familj, så mysigt när dom kommer. Är ju så mkt matcher på helgerna för dom så det blir inte ofta.


Annandagen hade vi lite planer för men av dom blev ingenting för vi var trötta och det var så skönt på altanen.


Övrig släkt på min sida firar ju tillsammans med mamma hemma hos henne men eftersom jag inte klarar dom trapporna kan vi ju inte vara med.

Jag har erbjudit mig tagit över både jul och påsk men det ville dom inte. I år har ingen ens ringt.


Tur att "Vänner är familjen vi själva väljer" som det står på en tavla jag har, och att vi faktiskt har sånna.


Leif har aldrig varit intresserad av att fira med sina syskon heller. Där var det farmor som höll ihop allt och när hon dog blev det inget mer. Tror dom är för många och rätt less på varann.

Vi är bara två kvar men milsvida från varandra, har absolut ingenting gemensamt, i synnerhet inte efter det här!


Jag vet iaf att jag aldrig kommer att utesluta någon av mina barn eller barnbarn hur handikappade dom än blir och hur opraktikskt och "besvärligt" det än kan vara, eller hur starka traditionerna än känns.Det finns inte på kartan!!

Så klart kommer dom fira med den andra hälftens familj med och det är så klart ok men aldrig jag skulle utsätta dom för ens möjligheten att dom skulle få sitta ofrivilligt själva, ensamma eller med sina familjer på en storhelg.

Allt går att lösa och det kommer att lösas så ingen behöver känna av det.

Jag präntar också i dom det här redan nu för att iaf hoppas på att syskonen kommer att hålla ihop. Inget får upphöra för att jag försvinner! Då kommer jag spöka för dom har jag sagt   


Bitter? Ja och jag tycker jag har orsak till det också! Inte minst för barnens skull!


Idag skulle E jobba men hennes handledare var sjuk och med det dom håller på med nu så tyckte han dom kunde byta dag. Men inställd som han var på det ville L in till stan och tyckte vi kunde åka med.

Så blev det lite handlat, både nödvändigt (läs mat) och inte så nödvändigt på Erikshjälpen, men en väska som funkar att hänga både på rullstol och scooter, en riktig marmormortel och en persiljekvarn var väl bra men kanske inte livsviktigt. Lite jord fick jag hem med.


Veckan som kommer nu är ju lite mellanvecka, sen är det Valborg och där har vi ju traditioner med Forsränningen, punchfika, lunch som inte måste vara sillunch, mösspåtagningen och konserten med Allmänna sången i gröngräset i Universitetsparken.

Sen brukar det vara rätt skönt att åka hem till en smörgåstårta eller annat förberett som väntar och lite bubbel tillsammans med några andra. Kasen är ingen intresserad av längre. C är ju ute på sitt men E vill gärna vara med oss.

Jag skulle gärna åka in till Gunillaklockan och lyssna på vårtalet kl 21, men oftast orkar man ju inte det, ingen vill ju köra heller   

1 maj är det traditionsenligt sillunch med en massa, eller bara några få kompisar. Det varierar eftersom de flesta av våra vänner jobbar "obekvämt".


Sen är det bara 18 dagar kvar till semestern....  Å då är det ju sommar iaf,   händer lite i sommar också, konfirmation, bröllop och andra trevligheter.








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards