Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 10 september 2014

Snorig och frusen

Av Neta - 10 september 2014 00:58

Idag har jag inte gjort ett smack mer än fixat lite med maten och klappat kaninen typ. Hade planerat att jag skulle åka ner och rösta idag men orkade bara inte.

Snorig och frusen sitter jag här och har fixat med lite skrivarbete. Sov en stund i soffan på em så nu är jag inte ett smack trött. Dessutom har jag så ont så jag måste distrahera mig lite vid datorn. Blir jag förkyld o får feber då kommer ledvärken som ett brev på posten. Verkar som min SLE tilltar också för nu har jag fjälliga utslag på fler ställen, kliar som 17 på ryggen bl.a och där det händer där kommer värken också.

Hade en förhoppning om att kunna börja på bad o vattengympa  igen men nu verkar det inte så. Sjukdomen och dessa utslag i kombo med väldigt torr hud är inte lämpligt för vatten med brom i sa doktorn. Nä men tack då! det var ju baden o den gympan jag mådde bra av. Funderar på prova oljeinpackning på hela kroppen och hårbotten få se om det lindrar nåt. Kortisonet gör ju bara att huden blir tunn och extra känslig. Man får va tacksam att det inte sätter sig i ansiktet än, men hittade en torr kliande fläck på låret idag också.

Försökte leta på Reumatikerförbundets sida idag om dom hade nåt tips men hittade inget.


Tur man har lite kul saker att se fram emot senare i månaden. Ska på Jacke Sjödin i Kulturoasen snart o sen har vi ju en kryss bokad. Rättviks marknad åker vi bara upp en isf två nätter som vi bokat från början. Men C kan inte följa med alls så jag tror det blir för jobbigt utan hjälp. Hade varit kanon att kunna haft scootrarna däruppe.

C har ju föreläsningar lite oregelbundet nu så jag vet inte om jag måste ha en ny ledsagare eller om man kan ha två. Vissa grejer har jag ingen lust att ha nån utomstående till, då avstår jag.


Idag har L börjat på sin hjärtgympa, ska gå tisd o torsd. Va väl 3 gubbar till o han idag bara men det lär väl komma fler om dom ska få nån lönsamhet på det. Det är ju både sjukgymnast och sjsk med.


Skulle väl också behöva nåt sånt om det inte funkar i vattnet, nån form av sittande gympa. Nåt måste jag ju göra. Men min grupp är ju inte prioriterade längre sa dom sist jag ringde. Kom "uppifrån" landstingsherakin.


I morrn har C 4 timmar hon ska slå ihjäl på dan mellan seminarium och föreläsning, så hon åker ut till syrran. Önskar jag hade kunnat åka dit också. L ska på glykosbelastning tidigt så jag är ensam större delen av dan. Det är inga problem i vanliga fall snarare tvärtom, lite lyx, men när jag har så här ont är varje rörelse en plåga. Bara fixa mat kan bli oöverstigligt. Hade behövt ett par extra armar o ben hemma. Får väl leva på morötter eller nåt.


Nu ska jag iaf försöka få ner min kropp under täcket och ta nåt dunder så kanske jag kan sova nån timme iaf.

Over and out från gnällbloggen!!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards