Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 30 september 2014

En eftermiddag med syrran

Av Neta - 30 september 2014 00:06

Vi bestämde sist när vi var i stan en em bara hon och jag och Stina att vi skulle försöka ses iaf en gång i månaden och göra stan osäker. Vi ses ju i andra sammanhang också så klart men just det där med egentid bara hon o jag. Stina måste ju va med så klart för Tina har haft några stroke och skulle nog inte orka dra mig en hel em själv.

Vi har båda funktionshindrade vuxna barn som behöver stöd och hjälp, och båda är vi sjukpensionärer så det är inte alltid lätt att få ihop den där em, dessutom kan inte Tina alltid ha bilen.


Idag gick det iaf och vi plockade upp Stina som var i församlingshemmet med estländarna som åkte hem idag, hon ville ju säga hej så klart. Hon har ju varit deras värd hela veckan.

Vi träffade sen Tina på GC här i stan, började med lunch uppe på courten. Där hade hon aldrig varit så hon tyckte det var kul att se.

Fick ett bra bord och hon och jag åt Italienskt, jag en pasta med räkor i saffranssås, ätit den förr och den är himmelsk, och hon en carbonara. Stina åt kebab, hon är ju mjölkallergiker så kan inte äta så såsig mat. L var med och åt och han åt Rödspätta.


Mätta som 17, jag orkar aldrig äta upp där så började vi shoppingrundan. Jag skulle ju köpa nya löpare till köksbordet, titta på skor och köpa steps.

Vi började på Lagerhouse och visst hade dom mkt fina grejer men inga dukar. Lika på Indiska, vilket porslin dom har och ursöta små saltkar i marmor med små skedar till, men det var ju inte det vi skulle ha. Dom hade löpare men inga med rött i. Gick vidare in på Hemtex


   

Hittade dom här, en Äppellöpare till köket var det enda dom hade med rött i och jag tror det funkar mot de rutiga, ska kolla ordentligt i dagsljus i morgon.

De rosarandiga till vardagsrummet såg jag direkt att dom skulle gå till gardinerna. En till bordet och en till bänken framför fönstret. 2 för 149, ja tack. Så var det fixat.

Gick ett varv på Cervera också och dreglade över lite fint blått glas bl.a., Tina kollade på stekpannor.


 

På Guldfynd hittade jag ett pärlhalsband för halva priset, köpte även ett blingat Rosa Band.

Sen blev det inte så mkt mer shoppat på GC för mig, va in i alla 4 skoaffärer men ingen hade några skor som skulle gå på mina svällda fötter så jag gav väl upp lite.

När jag tog fram gardinerna så hittade jag en lampskärm till dom jag sytt, det krävdes bara att byta lampfot i köket till en annan som jag har en stålställning till. Den står i elförrådet som vi kallar det för proppskåpet är där. Men när vi mötte L utanför Clas Olsson hade han hittat en färdig som går på den fot vi har nu. Jaja han fick väl köpa den då latmasken   


Vi gick ett varv på TGR och Tina hittade lite namnsdagspresenter till man och son som båda har Mikael som andranamn, bara lite plojsaker så.


Nu var vi kaffesugna och åkte högst upp till Kyrkans kafé, kaffe och äppelkaka med vaniljsås 30 kr, ja tack. Utsikten fick man på köpet, ut över Vedyxa med masten vi en gång förlovade oss i.


Lite klädaffärer sen då, vi hittade inget men Stina köpte jeans och jag skulle ju ha steps så in på HM o där höll jag på slå på rygg. Jag brukar köpa 5 par för 29 på Maxi dom skulle ha 80 spänn för 2 par. blev inga så klart.

Åhléns fick ett besök, va lite osäker på äppelduken så skulle kolla in deras utbud som var typ 5, men ingen löpare med rött i. Underlägg till vardagsrummet då, ja för 49 kr styck, vanliga plast så nä. Runda i äkta buffelskinn hade ju vart läckert om dom inte kostat 249 styck. Steps kolla jag inte ens efter! Varför då?

   

Stina tyckte dock jag behövde ny peruk   tror stolsdynan är skön o sitta på iaf. Men den fick stanna där ändå. Vet inte hur jag sitter i rullen där heller, ser ut som jag har händerna på ryggen. Fast lite vingar på skallen kan man ju aldrig veta när man behöver.   


 

Stina hittade iaf en kompis för halva reapriset, den köpte hon.


In på kvantum då för jag skulle ha lite grönsaker och där skulle dom väl ha steps till mig då, men nä slut.

Ja men då fick vi väl åka till Maxi då, och där var dom slut. Men va f-n jag måste ju ha. Inga löpare med rött i heller. Gav nästan upp men se då...


   

Dom hade skor i en realåda för 49 kr, ja tack och plastunderlägg med mönster i samma färg som vardagsrumsgardinerna för 19 kr, ta 4 betala för 3, ja tack. Var nån mening med att vi hamnade där ändå.


Nu var jag så hungrig så jag va nästan darrig men en snabbis över till Coop och där äntligen, steps men dyra där med, 2 för 39 men jag måste ju ha och fick iaf 4 för 80 ist för bara 2 på HM dessutom fick jag ju det andra så billigt så va 17.

En banan i bilen på hemvägen stillade den värsta hungern o sen blev det faktiskt pizza, Stina hade fått med sig hem från festen med de estniska ungdomarna igår. Hade tänkt frysa till torsd då vi kommer från kryssen men kan fixa nåt annat snabbt till då.

 

Hade köpt selleri och den upptäckte ju nån lurvig sak direkt, den var till henne också men bladen jag slängde ner på golvet dög inte först utan hon ställde sig mot kassen och åt direkt. Hon älskar selleriblad.


 

Äntligen mat och vi såg Halv 8, då kände jag plötsligt att jag ville ha ett glas rödvin till pizzan och attans va gott det var. Kände att jag var värd det efter allt flängande idag. Det är ju bra för blodvärdet också.   

Tittade sen på släktforskningsprogrammet där Ravelli var med idag och sen med ett halvt öga på Det okända. Vet inte riktigt va jag ska tycka om det där....

En fika till det sen var man nöjd.


Gjort en packlista och skrivit ut bokningsbekräftelsen, hängt lite tvätt och sen suttit här vid datorn och pratat lite med en kompis som ringde idag och berättade att hon kommer med på kryssen. Så himla kul för vi har inte setts sen innan sommarn tror jag. Såg att det är fler vi känner som ska åka och sen kommer ju Lena.

Kan ju inte bli annat än bra och sen med den musiken o dom goa gubbarna med.   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards