Mina ord och tankar

Alla inlägg den 31 mars 2014

Av Neta - 31 mars 2014 23:58

Det är väl inte riktigt ok när man vaknar med hjärtklappning och inte får luft. EKG har jag kollat ett antal ggr nu och det är alltid bra. Däremot vet jag att sist sa dom att jag syresatte mig dåligt men vad beror det på då?

Det går över när jag sitter upprätt men jag blir så slut trots att jag tycker jag sover som en klubbad oxe. Infektioner och hög sänka har jag ju haft sen 2006 minst, det hör till sjukdomen.

Får verkligen djupandas och "hosta" för att få igång kroppen och kunna gå upp. Orkar inget, orkar inte ens åka till sjukan för dom gör inget iaf.

Visst har jag tappat kondis den här vintern men inte så mycket så det ska bli så här. Vill må bra, NU!


Med en liten fotbollsspelare i familjen så blir man också extra berörd av det som hände i H-borg, vad sänder det för signaler till våra unga idrottsmän? Djurgården har alltid varit vårt lag i den här familjen sen Johnny var liten. Minns en jul när han fick nästan bara Djurgårdsprylar, väska, kudde, halsduk & mössa, mugg och märken. Så lycklig han var. Vet inte om Rasmus har ärvt det men det saknar väl också betydelse.

Jag hoppas Johnny o Håkan tar tag i grabbarna nu och verkligen pratar med dom om vad som hänt. Och att vuxna överlag visar att våld är fruktansvärt osportsligt. Det är lika fel som att blanda hop idrott och politik.


Tyckte det kändes så fint när lagen på Friends höll en tyst minut ikväll, men redan idag spårade det alltså ur. Blir så trött!


Nu blev det precis April också, ska bli kul o se vad tidningar o TV har för aprilskämt, själv behöver jag inte hålla på med det för jag känner mig som ett stort aprilskämt själv :D

Ska dra täcket över huvudet snart och hoppas jag vaknar igen.

Av Neta - 31 mars 2014 00:24

 

Mitt i natten som vanligt och det är bara jag och den här krabaten som är vaken. Hör hur hon bäddar och rumsterar om i buren. Hon har fått nytt fräscht hö o halm i den idag så nu måste hon "möblera" Hon bökar till halmen runt toalådan, drar in lite i sitt hus och fyller på med lite hö. Drar hö ur höhäcken och lägger lite på hängmattan. Lägger sig raklång en stund under vattenflaskan så det blir tillplattat där och sen petar hon dit matskålen bredvid den. Så kul o se, gör lika varje gång vi byter åt henne. Vi lägger ju tidningar i botten under halmen och på vissa ställen river hon remsor av tidningspappret o drar in i huset, undrar vad hon ska ha dom till?   


     

I måndags i ett underbart vårväder så gick vi Gula Stigen med rullstolen, vi var bara 2 testpiloter och vi satt båda i rullstol. Sen var det en 7-8 pers till från lite olika myndigheter, kommunen, länsstyrelsen, habiliteringen och HSO.

Det kanske var tur att ingen som gick med rollator eller kryckor var med den här gången för det var lite långt mellan bänkarna. Det vet jag dock redan är åtgärdat så det gick snabbt. Kommunens snickeri ska även göra några specialbänkar med armstöd/handtag även mitt på bänken. Det för att en rörelsehindrad ska ha lättare att ta sig upp och ner på den.

På en del ställen är det också väl branta sluttningar vid backar och där ska sättas upp både små staket och räcken. Staketen för att varna synskadade och räcken för att dom som sitter i rullstol och är ensamma ute sk få lite hjälp med att ta sig upp. Kan vara jobbigt att bara rulla sig upp men kan man dra sig upp med ena armen går det bättre. På nåt ställe ska det göras en utplaning också.

Den var iaf väldigt vacker att gå den sträckan vi gick från Vårdsätravägen till ett rastställe som ligger lite söder om kyrkogården.

Det är kopplingstvång på hundar hela stigen och det tyckte jag var bra. Funkade även att möta cyklister. Vi mötte många som promenerade där. Raststället ligger i en sänka vid en inäga och det diskuterades om det skulle bli grill där också. Var argument både för och emot. Blir lätt tillhåll och skadegörelser vid sånna ställen.

Dom hade grusat av en kvadrat på ca 20 x 10 m där dom ställt 2 rejäla bordbänkar, det stället ligger i sol hela em och där har man t.ex tillsyn över barn på ett stort område.

Vi bjöds på fika och frukt där.

Lite nyfiken blev man ju nu på resten av stigen men på sina håll är det tydligen raviner som kan bli fuktiga och branta backar.

Dom har ju hårdgjort stigarna med grus och det funkade jättebra, så mysigt att verkligen få vara mitt i skogen. Bra utmärkt var det också med gula ringar runt träden.

Man kan parkera gratis på Rosendalsvägen närmast Vårdsätravägen, gå stigen till Skaris och ta bussen tillbaka. Flera rastställen finns efter vägen.

Mer info hittar du här.


Vi har haft fler soliga och fina vårdagar den här veckan som kulminerade i lördags med 15 gr. Har varit ute med scootern och en dag var vi ute och letade vårtecken Stina, Elle o jag. Vi såg väl mest blåsippor men faktiskt några vitsippsknoppar också.

 

Köpte varsin påskliljekruka till mig o Elle, pensér hade jag ju sen innan

 

Dom har nu hamnat i vårkorgen på trappan till altanutbyggnaden tillsamans med kaninerna. Det är en gul påskvippa på en pinne ni ser i mitten.


   

I fredags var Stina o jag på stan, hittade en sommarväska. Har en svart i skinn som jag brukar ha när jag är i rullen, går inte ha någon som är tung då. Nu hittade jag en i ungefär samma storlek med 2 bälgfack som gjort för telefon och glasögon med en plånbok och korthållare i mitten. Jag gillar ju inte syntetväskor egentligen men den här och den jag fick av C häromdan är undantaget. New Yorker fanns den på, 129 kr och fanns i aprikos också.

Annars var vi ute efter begravnings och prästvigningskläder till C, en av församlingens medlemmar har tragiskt gått bort i bröstcancer. En jättego tjej i min ålder som vi alla hade fattat tycke för. Hon kom förbi ibland och var här på Cs studentfest nu ska hon begravas den 11e. Stackars E har ännu en kompis som gått bort så hon har 2 begravningar samma vecka.

Iaf hittade vi först en marinblå kavaj med lite ungdomligt snitt till C, en som hon kan ha till både fint och till jeans, både hon och jag föll direkt för den.

Där var sen enigheten slut, jag tyckte att hon på prästvigningen där hon även ska ha hatt ska ha den och en marinblå hatt till en blommig klänning eftersom den äger rum i maj. Men hon köpte en pennkjol med volang i samma tyg som kavajen, jag tyckte det blev lite väl mkt uniform, funkar på begravningen men...

Hatt hittade vi ingen dock och det känns ju inte som hon ska lägga ner några större pengar på den heller, hon använder ju inte det annars. 2 vita kortärmade blustoppar köpte hon också o jeans o en massa andra kläder. E hittade byxor så hon var också nöjd.


I lördags spelade Per-Håkans på ett knyt i Rasbo, hade verkligen lust att åka. Bosse o Lisa som ju bor där åkte till Thailand så dom skulle inte åka, Mi o Ma flyttade ut sin sista unge i helgen, I-B jobbade helg, Ev@ jobbade och ingen av 08-orna skulle dit. Så då kände jag ingen större lust längre.

C hade tur och fick en killkompis från Gävle med sig, sen hade jag delat P-Hs evenemang på knytet på Ubss sida så det hade varit ett helt gäng därifrån. Hon träffade även på sin kompis Turid där. Vi blev hemma men bombarderades med bilder o filmklipp   Ångrade mig nästan lite men det var så dags då när Robban o hans dotter fick våra anmälningar. Dom 2 kom redan på em och vi grillade lite hamburgare här i vårvärmen.

C hade haft kul iaf och det hade varit hyfsat med folk för att vara ett knyt.


   

Satte nya fräscha murgrönor på hallräcket i veckan och en kruka med vita pärlhyacinter i mitten. Nu börjar dom slå ut. Tror jag alltid ska försöka ha nåt blommande där i mitten. Gjorde även i ordning fastlagsbjörken på utbyggnaden. Tidigt kanske men det kliar lite i fingrarna.   


Nu ska jag iaf avsluta här, kl är snart 2 och det börjar dra i ögonen.

God natt!







Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards