Mina ord och tankar

Alla inlägg den 27 maj 2014

Av Neta - 27 maj 2014 00:16

Det är tur att jag har dom barn jag har kan jag ju säga. J kom en dag förra veckan med en himla massa jord o kogödsel jag bett han köpa, som jag inte fick betala sen för det var tydligen min Mors dagspresent, första gången jag får koskit den dan   men det gick ju bra det med.


 

Så fick jag åka med in till Bellis o köpa lite (nåja) växter. Nu är det bara tomat, gurka o paprika och några fuchsior jag ska ha men det hinner jag nog få. Får väl muta syrran nån dag.

På hemväg med växterna åkte vi in på K-Rauta och köpte en ny trimmer som var sladdlös och lättare än den vi har. L har gått lite med den, den går ca 20-30 min på en laddning och det är ju fullt tillräckligt för han nu.

Han har faktiskt klippt gräset också, han tar lite i taget o vilar emellan. Stod i några papper han fått från sjh att han skulle börja försiktigt med vardagssysslor direkt och både gräsklippning och snöskottning står med. Ja men dåså, inte illa det men det var inte vad jag trodde. Han har försökt riva lite kvickrot o så med men det klarade han inte. Går inte att stå med huvudet neråt.


Kosten däremot skiter han fullständigt i och jag ger upp där, vill han "äta ihjäl sig" så vad kan jag göra åt det? Han är ju en vuxen människa som kan läsa, och hamnar han i samma sits vet han ju iaf vad det beror på då. Svårt att lära om gamla tjuriga gubbar.


Däremot har han börjat gå ut och gå ett par ggr om dagen, jag ska nog se till att det finns en fixad cykel också för han kan ju faktiskt öka turerna geografiskt om han cyklar så småningom. Vi har en som det bara behöver bytas däck, slangar och fälgband på, ja lite smörja på kedjan också kanske. Sen har vi ju faktiskt en tandem som vi knappt använt, köpte den ny, en 3-växlad Chresent när E var nyopererad för att jag skulle kunna cykla med båda tjejerna. Men det funkade aldrig. C o han kan ju ta nån tur med den.


Sen börjar han snacka om att han visst kan köra, iaf inom Björklinge. Ja inte med min bil iaf, o han har ju ingen egen....... där är jag stenhård. Har gömt nycklarna! Bara tanken på vad som skulle kunna hända om det värsta sker, kanske "oskyldiga" drabbas också. Han får ju inte stressa upp sig och han är ju en sån förare som kan reta sig på andra, blivit så mer och mer faktiskt.

Just det försvårar ju för Elle både praktiskt och ekonomiskt men det får ju gå för det måste gå. Hon får åka färdtjänst till jobbet och gå på minus, men vad gör man?? Badet kan hon få sjukresa till o så småningom när hon åkt för 1200, ett frikort resten av 12-månadsperioden. Hon åker ju för 1200 på 4-5 resor t.o.r till stan. Synd att det inte är lika för de andra resorna.


Vi har haft några varma dagar nu med temp runt 30 gr, som väl är, är dom över nu. Jag fixar inte det, blir helt slut. Elles vätskebalans blir helt ur led också, hon mår också dåligt. Nu hade ju L svårt också. Kvällarna däremot har ju varit ljuvliga så med en liten siesta inne på skuggsidan har vi ändå klarat oss bra. Vi har suttit ute till midnatt och det har ju varit 20-22 gr.

Sen slog det om rejält idag, tyckte det var skönt att äta frukost ute i "bara" 19 gr men sen sjönk det drastiskt till 10 gr och nu är det bara drygt 6. Det är väl bara för jag skicka C till Ikea efter ett tynnre täcke åt mig idag   tro jag väntar med det. Mina leder gillar inte det här omslaget heller o kan behöva extra värme kanske.

 

Hade ju sett den här på Ikea också, frågade C om hon trodde hon kunde ta paketet på bussen och det trodde hon. Fanns nämligen bara 4 kvar och den ska utgå. Så smart med lådan, och dom pytsarna man kan ha på sidan. Är 3 krokar på den andra sidan. Så hon köpte en pirra och tog hem den på bussen, inte helt utan besvär men vad gör man i det här läget. Elle som är tekniskt lagd som jag, skruvade hop den sen. Funkar ju både som avlastningsyta i köket och när man ska ta ut grejer på altanen. Är "staket" runt nedersta hyllan och sen har vi lagt på halkskydd på de andra. Bara 249 kr gör ju inte ont heller.


 

Måste också få visa den här jag fick av C igår i Mors Dagspresent, helt ljuvlig! Sen har jag visst en buffémiddag innestående   funkade ju inte just nu bara. Dom föreslog pizzerian men jag tyckte inte det.   Av E fick jag en jättefin lila blomma.


Är så himla glad över mina ungar nu, när det verkligen gäller så finns dom där alla 3 och kan vrida sig i spiraler om det behövs. C har ju dragit tyngsta lasset nu under sjukhustiden, men är också den som aldrig gnäller. Hon gör det som behövs för hon är den enda som kan. Är nog inte så lätt för henne alla ggr med två  handikappade familjemedlemmar, men hon gnäller ytterst sällan. Att hon dessutom vill vara min ledsagare är guld värt.


Annars är det så klart ingen höjdare att inte kunna ta sig hemifrån så lätt. Jag har ju ingen färdtjänst längre, för jag utnyttjade den ju aldrig.

Bara hoppas att folk kommer hit i stället eller så får dom väl hämta oss helt enkelt. Ska iaf försöka muta mina släktingar så jag kan komma in och handla nån gång i veckan, nog för jag kan handla här, men jag behöver komma härifrån också. Gäller bara synka det med Cs lediga dagar, men det är inte så många dagar med föreläsningar kvar och hon är inte scemalagd på sitt sommarjobb i början utan ska vara "springvikarie" då.


Ja så i det stora hela går det bra, iaf så länge Elle har lust att vara här. Hon hjälper oss jättemycket med matlagning o så, mina dåliga dagar så klarar jag knappt det och jag vill inte hålla på så mkt när eksemen blommar heller. Sen får det väl vara lite skit i hörnen då, jag har funderat på att leja en städhjälp o ska fundera vidare. Med Rutavdrag blir det inte så himla dyrt o tar man bara en gång i månaden så ska vi väl klara det. Det värsta är spis o bänkar i köket, där har vi alla inte samma åsikt om hur rent det behöver vara om man säger så. Diskmaskinten är iaf en välsignelse i det här läget, den kan ju L också plocka både i och ur.

Men det reder sig, och det går ju för det måste gå!





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards