Mina ord och tankar

Alla inlägg den 4 september 2015

Av Neta - 4 september 2015 00:58

Hade tydligen regnat i morse, före 9.30 då jag slog upp mina gröna men det är jag lyckligt ovetande om. Hade lite sömn att ta igen men har ändå varit trött och hängig idag. Förkylningen gör väl sitt till med.

Elle hade läkartid i stan idag och jag hängde med in. Behövde fylla på kaffeförrådet bl.a Och sen for vi på Erikshjälpen för att hitta lite kläder till en 70- talsfest vi ska på senare i månaden.

Den lättaste att hitta åt var C, tunika och platåskor, så mkt 70 det kan bli.

Min kjol är också rätt mkt 70, ska ha en lång tröja med brett läderskärp till och så klart uppvikta ärmar.

L får nöja sig med en skjorta

Vi gjorde väl lite mer fynd

Oljelampa, Uppsalatallrik med lite ovanliga motiv, blått fat, kryddmått och förslutare.

Sen denna som är ny och har ett lock som sitter fast. Fanns i tre olika lavendelmotiv på Ö B. Till lavendelkakor kanske ;-)



Elle gjorde också lite fynd.

Som alla andra har jag också berörts av bilderna på 3- årige Aylan idag. Han drunknade med sin mamma och bror så vi får väl hoppas att dom är tillsammans någonstans.
Flyktingarna från Syrien över Medelhavet har 50% chans att överleva, ändå är det bättre än alternativet att stanna kvar. Läs den meningen igen och försök förstå!
En svensk man från kustbevakningen som varit där och räddat en del människor berättade i TV ikväll att de allra flesta har ingenting med sig, dom i KB måste för egen och flyktingarnas säkerhet muddra dom innan dom kan ta ombord dom. Många har inte ens skor! Han tror att dom blir skinnade på vägen av s.k människosmugglare. En man som lyckats fly just i båt från Syrien via Medelhavet berättade att han fick betala 30 000kr för sig och sin bror. De fick byta båt mitt ute på medelhavet 3 ggr med risk för livet under överfärden.

Vi som såg det där programmet i kväll fick veta att endast 8 av 28 EU-länder tar emot flyktingar. Tyskland och vi tar emot flest. Wallström verkade uppgiven och hade tårar i ögonen när hon berättade om det tjafs som pågår i EU. Hur länder inte bryr sig om överenskommelser.
Är det de tjafset mellan vuxna människor som ska starta nästa världskrig?
Alla länder i EU måste ta ett ansvar! Sverige, Tyskland och några få länder till kan inte ensamma ta emot alla!
Vi måste också med gemensamma krafter, alla länder i världen som kan, att försöka få bort IS anhängare som krigar i Syrien. Var är USA?

Under tiden det tjafsas i EU släcks ett 3- årigt liv, och kroppen flyter upp på en strand i Turkiet.

Det är så hemskt att det nästan är ointagligt!

Radiohjälpen har idag bestämt sig för att ha en insamling för människor på flykt! Skicka ett SMS FLYKT till 72999 och ni skänker 100kr, gör det snälla rara ni! Det är iaf en början!



Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards