Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 5 juni 2016

2 veckor

Av Neta - 5 juni 2016 18:39

Det har gått 2 veckor sen diagnosen och jag är lite förvånad över hur bra det går. Långtidssockret hade ju gått ner från 105 till 95 på knappt 2 veckor i onsdags. Tabletterna gör ju sitt till så klart och från igår tar jag 3 ist för 2 per dag.
Men jag som inte kunnat fika utan nåt till om så bara ett kex eller en skorpa och som i perioder varit en riktig godisråtta har inte saknat det alls. Har köpt en 70% mörk choklad där jag tagit en ruta till kaffet nån enstaka gång bara. Den ligger för det mesta orörd i kylen.
Det som varit svårast är att reglera frukten och där kan jag fått i mig för mycket vissa dagar. Men med maten är det inga som helst problem, kollar kolhydrater på det mesta och försöker tillämpa sunt förnuft. Det mesta är ju tillåtet faktiskt.
Nu har vi gjort fröknäcke men på rågmjöl ist för majsdito sjönk ju kolhydraterna en hel del. Jag har inte haft nåt sockerabstinens iaf och det är jag glad för. Läst hur svårt en del har. Elddopet kommer väl i morgon kanske när vi ska på 65-årskalas, As fikabord är ju frestande ;-)

Gjorde rabarbersaft med halva sockermängden och det blev helt ok, nåt jag kan dricka av ibland på helgen eller så. Fick tips om fruktmos du mixar färskt med hälften äpple i ist för sylt. Får bli stuvning på nerkokt grädde ist för sås. Vin är helt ok om man inte dricker hela flaskan på en gång och det har jag ju inte gjort så ofta innan så varför skulle jag göra det nu. Nöjd med nåt glas och dricker ju alltid vatten också. Får bli Irisch ist för Spanisch coffe vid sånna tillfällen och utan farin så klart men det går ner det med. Kör ju med det när jag hostar ändå.

Blodtrycket har ju gått ner och förutom lite huvudvärk på mornarna som kan relateras till det mår jag bra. Tror det är i lägsta laget nu.

Vikten kan påverkas men jag gör mig ingen förhoppning om det. Gick jag inte ner av operation så tror jag inte på nåt annat heller, det känns inte viktigt heller om allt annat är bra. Svårt när man inte kan gå, cykla eller springa.

Gått med i en grupp på facebook för D2are, men man ska nog vara lite skeptisk till det en del skriver där. Tror jag hajar det här ändå.

Nästa besök hos Diabetessköterskan strax före midsommar ska vi på allvar börja prata kost och detaljer. Ser fram mot det och bra inför den helgen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards