Mina ord och tankar

Alla inlägg den 14 mars 2016

Av Neta - 14 mars 2016 23:15

Vi bor ju i en 60-talskåk med persienner från den tiden. Svarta i sovrummet, röda och blå i smårummen och vita i kök, hall o vard.rum Liite retro ju så vill ha dom kvar precis som jag spart de svarta perstorpsskivorna på köksbänkar och i badrummet.
Vi har bott här i 30 år nu och nu gav den i ena rutans persienner i sovrummet upp. Gick inte att dra ner, blev som en solfjäder. pinnen man vickar dom med gick av och trådarna va ganska sjabbiga. Idag trädde L om dom, och diskade lamellerna. ( för hand, gissa om det behövdes) Dom är nog bara dammsugna och avtorkade innan. Blev bra men de nya stegbanden är aningens glesare så fick ta bort lameller, konstigt nog täckte dom ändå. Blev ingen springa längst ner heller. Känns fräscht. Bara 11 rutor kvar o göra det i nu ;-D

Lika skulle jag ta bort sängtoppen och tvätta den. Brukar torka sängen och köra runt resårbotten med smala munstycket när jag dammar men nu skulle vi vända resårbotten, så lyfte upp den ur sängramen, eller C o L gjorde. Fy farao va damm och hår det var i ramen, lyfter ju inte resårbotten själv precis. Man ska ju alternera huvud och fotända varje halvår har jag för mig men det var då inte gjort här. Men det ska göras i fortsättningen. Var så säker. Enklare om man har ben eller medar direkt på resårbotten, då vänder man ju bara hela härligheten.
Blev som en ny luft därinne ;-)
Funderar nu på om man har nån mer sån dold dammgömma, men tror inte det.

Ni som frågat om Ls brors begravning såg kanske i tidningen att det inte blir någon. Hans eget beslut tydligen. Andra gången jag är med om det men den första gången blev det en enkel minnesstund hos änkan för dom närmaste iaf. Vet inte om dom tänker ha det.
Ja varför inte om man nu aldrig går i kyrkan annars går ju tydligen utmärkt att köras direkt för kremering och dom spar ju pengar det är då ett som är klart.
Min syrra har alltid hävdat att hon inte vill ha någon heller.
Minns min farmor, hon var jätteorolig för att det inte skulle finnas pengar till begravningen. Fanns inte på kartan för henne att man kunde strunta i den. Vi sa till henne att vi aldrig hört talas om nån som blivit begravd ovan jord, men hon var lika orolig ändå. Hon fick en ljus och fin jordfästning sen.
Med mig får dom göra som dom vill, jag är ju inte med då så bryr mig inte. Men med en kyrkvaktmästare till son och 2 aktiva döttrar i kyrkan blir det kanske något iaf.

Vilket hallabalo det blivit om att Kent ska sluta då! Vilken kritik dom får! Varför inte bara respektera deras beslut, dom är inga ungdomar längre och har nog sina skäl. Skivorna och musiken finns ju kvar!
CL ska inte sluta, inte än iaf. Vi gratulerar Classe på födelsedagen idag!

Nu ska jag ta lite lakritste och hostmeducin, varit vaken sen 5 i morse så börjar bli lite trött nu.

Av Neta - 14 mars 2016 10:11

Nu kanske jag blir lite piggare. B-vitamin påfyllt. Brukar känna effekt redan dan efter. Härligt väder ute idag. Riktigt ljumma vindar men dom behöver inte öka. Tycker snön kan försvinna även på norrsidan i skogen nu så det torkar nån gång. Vill ju ha blåbärsris. Finns inne i samhället men där rastar dom ju hundar, känns inte så fräscht att plocka där. Vill kolla om hackspetten kommer boa igen med. Så kul o kika på ungarna sen.
Nu är det röjt på altan iaf. Vi pantade alla flaskor sen i höstas idag och det räckte till 3 pkt kaffe. Känns som man fått det gratis, men så är det ju inte. ;-)
Nu ska det torkas därute hoppas jag kan få lite energi till det, kan ju sitta i min arbetsstol och hålla på, klarar nog allt utom översta ljushyllan och golvet. Kan ju ta långborsten till o ta bort spindelväv otroligt att det varit där hela vintern.
Sen ska dynorna upp och altanen invigas. Ska inhandla lite penseer och andra växter som klarar sig ute på fred.

Nu ska jag vila lite, varit vaken sen 4.50, kunde inte somna om och gav upp vid halv 8.
Skriver mer ikväll.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards