Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 25 januari 2018

Ni är så gulliga

Av Neta - 25 januari 2018 00:34

Ni som skriver till mig. Men som sagt jag har ändå ett lindrigt handikapp jämfört med dom som behöver assistans.
Nån frågade om anpassningen jag har.
Har en duschkabin jag kan gå in i direk, utan kant alltså, ett längsgående handtag i den. Den har duschdraperi till golvet som hänger som ett vanligt men sitter med magneter på sidorna när jag duschar. Det blir alltså som en vägg då.
Duschpall har jag men den köpte jag själv då jag ville ha en annan modell än den kommunen kunde erbjuda.
Förhöjd toasits, arbetsstol i köket som är höj och sänkbar, förhöjning på sofforna, tidigare också på sängen men när vi köpte ny blev det en högre ist.
Sen har jag gånghjälpmedel i form av kryckor och rollator som jag bara använder i trädgården. Rullstol och en elscooter eller permobil som är korrekt benämning.
Ute har jag en ramp från gatan in på tomten eftersom vi har ett nedkliv in på den.
Garage till scootern med en ramp längst med så jag kan köra in. Alltså ingen sån ?brödburk? som är vanliga till dom utan en liten bod snarare.
Fick också en parkettramp ut mot altanen men den tog vi bort och la dit ett tralltrappsteg ute ist. Den andra var iskall att kliva på och det blev fel vinkel för mig.

Ja det är väl det jag har. Klarar än så länge dom 2 trappstegen från hallen och in. Ger mig dock inte på källartrappan.

Idag skickade jag E och L till butiken här i byn på kundkortsdag. Hade bra priser på en massa mat, fläsk, bacon, karre?, kyckling, kycklingfärs, högrev och räkor plus tvättmedel och sköljmedel. Nu har vi också allt hemma för att göra vår stångkorv.
Vi åt fläsk med löksås o rivna morötter ikväll.

Inte mkt som slår det. Nu ska jag köpa paltbröd nästa gång jag är i stan med för bunkrade ju några paket så klart. Paltbröd o fläsk med vitsås måste man bara ha iaf nån gång på vintern. När svägerskan som bor i Spanien kommer hem vill hon ha det med, vinter eller inte Haha!

Idag offentliggjordes också hur årets majblomma ser ut. Svart och guld med en pärla i mitten.
Den säljs ju till förmån för fattiga barn i Sverige och medel ur fonden söks av familjen gm skolsköterskan.
C sökte faktiskt ett sommarlovskort till bussen ur den och fick det med då hon gick på gymnasiet. Precis när jag blivit utförsäkrad.
Annars kan man söka medel till allt från glasögon till besök på en djurpark t.ex grannarna fick tågbiljetter till hela familjen för att åka till mormor i Norrland på sommaren.
Den här fonden ligger mig lite varmt om hjärtat eftersom barn hjälper barn gm att sälja. Beställer numera då vi inte har barn som säljer längre, ett kit varje år med kransar, småblommor, en bilblomma och ett pin direkt från majblomman.se då de börjar sälja i april.
Förra året köpte jag även en nyckelring men tror att det var en jubileumsgrej. Pins spar jag sen, ska ha en tavla med dom på nån gång men än så länge hamnar dom i lådan i skrivbordet.

E blev kvar ikväll och vi har kollat på Mästerkocken, Rene?s brygga och Lerin, denna underbara människa.
Nu har hon precis åkt, jag har pratat lite med C som är på sin 4e kryss på raken men kommer hem i morgon. Blåser som attan, så pass att båten ligger kvar inomskärs tills allt stängs och folk lägger sig. Sen drar dom på över öppet vatten.

Ska dra mig mot sängen nu, börjar dra i ögonlocken. Sov gott ni som är vakna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 29 mars 04:18

Mr X är här. Han somnade med lampan på och släckte den inte förns 3. Som att försöka sova med en strålkastare rakt in i rummet. Men jag var för trött för att orka väcka honom eller gå ut i vard.rummet och släcka själv. Nu kan jag inte sova. Han k...

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards