Direktlänk till inlägg 28 januari 2018
Nu har vi gjort stångkorv, E gör ett gästinlägg i matbloggen om hur vi gjorde. Ni får väl kolla om den kommer före eller efter veckans matsedel.
Vi har väl hållt på hela dan men det har ju varit mkt vänttider under blötläggning och avsvalning, att rulla dom gick fort. Väldigt lätt med gladpack.
Ca 100 kr kostade det att göra 30 st +kryddorna som var 3 msk salt, 1 msk torkad mejram, 1/2 tsk torkad ingefära och 1/4 tsk vardera av krydd och vitpeppar.
Betydligt billigare än att köpa alltså. Nu köpte vi både fläskkarre och högrev på x-apris och använde inga inälvor. På köpet fick vi drygt 7 dl buljong i var kvar med. Blir bra till köttsoppan senare i veckan.
Först trodde vi att vi skulle få mixa köttet för kniven till min köttkvarn var borta. Har spart min Mixamat sen 70-talet för att ha köttkvarn och mostillbehöret. E hade den ett tag direkt då hon flyttade och kniven hade följt med henne i flytten. Hon hittade den i sin kökslåda idag.
Annars har jag suttit och läst
Har haft den här hemma länge nu och läst dom andra om Sonjas vänner tidigare.
Ikväll blir det lugnt, Tv och soffhörnan. Ja och en matsedel ska publiceras med.
Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 | 14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|