Mina ord och tankar

Alla inlägg under juni 2012

Av Neta - 11 juni 2012 00:11

  Måste visa er en blomma jag fick igår, en stjärnpelargon och en vit mårbacka planterade i samma kruka. Har aldrig haft någon av dom så jag blev så glad.   


Idag har vi inte gjort många knop, har varit "både ock"-väder idag. Varmt och soligt ena stunden, regn och blåst nästa, men...


    Jag hade det så här skönt på utbyggnaden till altan idag och jag har fått färg både på armar och i ansiktet.


    Mer blomprakt :) utan fötter.


Vi hade en trevlig kväll med Mi o Ma igår, dom kom vid 18-tiden och fick först en drink.

Efter det en 3-rätters minsann men rester av köttet från i tisdags, det är ju marinerat så håller sig länge i kylen.

Vi spelade "På spåret-spelet" och det tyckte dom var så kul att dom skulle införskaffa ett också, svårt att slå Mi som är mellanstadielärare men kul ändå och man kan ändå förvånansvärt mycket.

Pratade mycket, dom har ju en funktionshindrad son så vi har det gemensamt, alla funderingar inför vuxenliv o så.

Vid midnatt blev dom hämtade av sin son och vi satt kvar ute en stund till och bara njöt av tystnaden innan vi kröp i säng.

Idag har det som sagt mest varit altanhäng, ja vi har ju diskat o röjt efter igår så klart.

E åkte hem ikväll efter 1 vecka här igen och det är så klart tomt efter henne. Hon ville hem och fixa med sina blommor och inviga sin nya spis hon fått. Har man tur kanske man blir nerbjuden på kaffe o kakor eller nåt för jag kan tänka mig att hon är sugen på testa spisen.


C var hemma både igår och i fredags men hade en kompis här igår, är väl trött efter veckan hon börjar väl varva ner nu efter skolan men är samtidigt lite stressad över att hon inte har annat sommarjobb än ledsageriet. Jag tycker hon ska unna sig lite ledigt ett tag nu tids nog kommer allvaret. Hon fick ju ett stipendium så hon har ju lite danspengar iaf. Börjar mer och mer umgås med Sthlm-dansare, och kommer nog åka en hel del till Grönan i sommar. För knappt 200 kan hon gå in så mkt hon vill där både på danser , konserter och nöjesfältet. Liknande kort finns för Skansen som ju också har dans ett par ggr i veckan.


Knappt 2 v till midsommar få se vad vi hittar på då, dom vi brukar umgås med är upptagna av annat verkar det som. Jag är ju alltid den som tar initiativ men nu tänker jag inte göra det, det är isf någon annans tur och annars får det vara. Lider inte ett smack av att fira själva bara E kommer hem :) och det gör hon ju. Man kanske skulle packa korgen och dra ut nånstans om det är väder för det, här händer ju inget förrän midsommardagen iaf. I år kan jag ju tack vare rullstolen följa med ner till Björkvallen också.   


Nu ska jag vattna mina torra blommor och avveckla dagen.

Ha en fin ny vecka!

Av Neta - 8 juni 2012 22:27

I morse vaknade jag först och tassade upp och drog upp persiennerna, hör ett "blåljus" på vägen men det är ju rätt vanligt här. Men när den slutar tuta strax före oss ja då kollar man ju lite extra men jag såg ingen olycka eller nåt bara ambulansen, däremot vände ambulansen och kom tillbaka utan sirener men med blåljusen på. Tänker inte så mkt mer på det utan tassar ut och hämtar tidningen och vad kommer då på vår lilla återvändsgata om inte ambulansen och stannar hos grannen 2 hus bort, den hade alltså missat avfarten upp på vår gata från gamla E4. Blev lite full i skratt sen när jag gick upp o satte mig på altanens utbyggnad och läste tidningen, väldigt många grannar gick ut och donade på sina framsidor, nyfikna? Ja lite då    Har ingen aning vad som var fel men vet att mannen i huset varit krasslig hela vintern.

Nåja dramatiken upphörde så småningom och dom åkte iväg. Jag satt där ute i lite halvskugga (är ju ingen solälskare) plockade lite visset från blommorna och växlade några ord med namnegrannen på andra sidan som också satt ute. Lugnt och skönt och med bara naturens egna ljud. Så vill man ju börja varje sommarmorgon.

Dom andra kvicknade väl till så småningom, L först och han hann byta tillbaka till ordinarie bord och vi kunde frukostera i därför avsedd altanhörna   , vi har en frukost - och en middagshörna nämligen.


Ja sen har vi nog tillbringat större delen av dagen därute, C o E läste, jag löste korsord och tog ut min bärbara. L rev bågen i grindhålet och pangade ballongkedjan, björken vid trappen får dock stå kvar till i morgon eftersom det kommer gäster då också. Han återställde det mesta vi plockat undan med lite hjälp av C.

Christine den godingen gick en kort prommis med kompisen och kom hem med en stor bukett liljekonvaljer och 70 000 myggbett. (jaaa jag överdriver) hon stackarn är ju allergisk och får små bölder av myggbett så jag vill inte vara i henns kläder i natt. Cortisonsalvan hjälper väl lite iaf.


Vi grillade ikväll och åt därute, kollade på "Macken" och sen har jag iaf mest slöat. C var trött o la sig tidigt, E ligger o läser, L framför tv:n  o nu sitter jag här.


Ha en fin helg mina vänner!

Av Neta - 8 juni 2012 00:24

Inte gjort många knop idag precis, vaknade tidigt av att det var så varmt i sovrummet så upp och på med takfläkten men trots den låg jag och snurrade ett par timmar, ja sen somnar man om när man egentligen borde gå upp och så är den dan "förstörd" tror jag sov till 9.30


C ville till Grönan och E ville med, såg på L att han egentligen inte orkade men vilade en stund och sen fick det väl gå då. Jag velade länge men bestämde mig till slut för att vara hemma även om det varit kul att träffa delar av Cs gamla praoorkester men 13 gr och moln lovade dom på SMHI och det är ju inte precis ultimat för mig som inte dansar eller kan gå ikring så mkt.

Har ist haft det rätt skönt i min ensamhet och gjort en del saker jag legat efter med.


C har förresten varit på intervju om sommarjobb idag få se hur det går. Sen skulle hon köpa en studentmösseberlock till ett armband hon fick för pengar hon fick av mormor. Men den var slut i hela stan och hon blev jätteledsen, hon har ju tänkt sig berlocker till det där armbandet som ska vara "livshändelser" och det är ju verkligen studenten. Lite mysigt tänk egentligen, nästa berlock blir väl då hon gifter sig eller får barn då ;) Eller vad räknas som livshändelser egentligen?


På lörd blir det iaf fest igen :) en del som inte kunde i tisdags kommer och kanske rent av nån som var här då också    trevligt ska det iaf bli och jag gjorde klart för C att hon inte alls behövde vara hemma men då sa hon att hon ville det. Vi får väl se hur det blir sen för det är visst bra danser lite här o där och nu har hon ju "Guldsladdar" att dela ut också. Vinnarna offentliggjordes igår. Men hon hinner väl både ock kanske för vi börjar nog tidigt.


Nu är dom iaf på väg hem från Grönan så ska väl fixa nåt ätbart kanske iaf sätta på tevatten.



Av Neta - 6 juni 2012 18:02

   Oj vilken dag det blev igår, helt underbar för dotra och precis som hon ville ha den förutom att det inte blev av att dansa. Tror dom hade för trevligt för det helt enkelt när dom satt på altan till mitt i natta kompisgänget och hon. En hel drös sov över också så det blev kollektiv långfrukost idag med lite tårta på slutet.

Vi stressade dagen lång igår, dekorerade hus, bord och framsida igår fm, kom i senaste laget till tåget som tog dom från skolan till parken där hon blev behängd av massor med blomster och djur.

Sen åkte dom runt på stan en stund och vi stressade hem igen via jordgubbsförsäljaren utanför Ikea och gjorde det sista.

Vännen A var med hem men lille Hannes tog det mesta av hennes tid så det var tur att sonen med familj kom tidigare, min svärdotter styrde upp en del i köket och höll undan disken så vi fick fram och framförallt plats med maten i röran. TACK Matilda det var guld värt. Ja sonen och barnbarnen sattes i arbete av henne också ;)


Festen var hur lyckad som helst och hon fick massor av fina presenter och vi fick så mkt beröm för maten. Som vanligt hann man ju inte prata så mycket som man skulle vilja med alla då några satt inne och några på altanen, men så blir det ju tyvärr.


Vi "gamlingar" slocknade rätt tidigt sen, iaf låg jag före 01 ;) då var festen fortf i full gång på altanen. Jag slocknade som en klubbad oxe och sov till 10 idag, men är ändå seg som 17. Tur det finns rester så man slipper tänka på matlagning iaf.

Av Neta - 3 juni 2012 23:28

Börjar det likna något :) Igår och i förrgår lagade jag en del av markiserna som nöttes av repen vi hade runt stolparna förra året och sydde en del nya längder + nya omtag för att vi ska kunna sitta där uppe på tisd, ska ju inte bli jättevarmt precis. Fick betala ett dyrt pris i form av en djävulusisk värk både i knän och ena armen men fick väl bita hop, ta många pauser och lämna allt annat till familjen. Vi har infra på 2 ställen och en gasolkamin där emellan så ingen ska behöva frysa nu iaf och garanterat vindfritt blir det ju.

Vi har plockat bort allt onödigt däruppe idag och satt det i ett partytält på baksidan. Alla blombänkar, dynlådan och allt löst i fråga om krukor, småbord m.m. är borta, L har städat, skåpen däruppe är nymålade och C har målat runt fönstren. Gjort 3 sittgrupper med diverse bord och bänkar och kommer även att ha 2 bord i vardagsrummet. Så ska vi väl få plats då, alla kommer inte samtidigt heller. Men totalt kommer närmare 40, som vi vet ....

I morgon åker vi in och handlar och i morgon kväll förbereder vi det vi kan i matväg. All städning utom badrummet är klart, det ska C göra i morgon medans vi handlar innan hon ska med klassen hem till klassföreståndaren på lite grillning.

Hämtade Es alla stolar idag och lite andra bra ha saker som kan va bra ha dubbelt av.


På tisd ska C vara hos svärdottern på salongen redan 06.15, och vi ska duka det vi kan, iaf lägga på dukar och dekorara både ute och inne. När vi kommer hem efter utspringet är det ju en massa grönsaker som ska skäras och kyckligspetten ska in i ugnen. Bålen ska blandas och allt ska läggas upp till buffén.

C blir upphämtad efter lastbilsåkning med klassen av en kompis till sonen med en vrålhäftig amerikanare så hon kommer hem ståndsmässigt och vi kan åka hem o fixa. Första året vi inte är på stan o kollar på flera år.

Vi kommer köra "engångs" rakt igenom, blir enklast så, har så mkt sånt kvar efter knyten och lite har vi köpt på studenttema så det blir nog bra. Synd att det inte är lite mer sommar bara, men jag är samtidigt glad över att det inte ska bli sånt väder som igår. Regn och storm hela dan. Har kompisar som gifte bort en dotter igår och dom fick väl inget drömväder precis, men rika lär dom bli om det talessättet stämmer  


Pratade med Ma idag, det känns jättekonstigt att hon inte kommer men hon ska på något relaterat till sitt företag som var bestämt sen väldigt länge, Mi kommer ju iaf. Ma berättade att en ungdomskompis till oss i ungdomsringen ska ha en vernissage i Österby snart, han bor sen 20-30 år i Paris men hade hört av sig och undrade om hon inte kunde trumma hop gänget och hade önskemål om att vi ska ha våra folkdräkter på oss. Ja den vädras väl inte så ofta nu för tiden så får väl ..hmm... flytta ut lite knappar i livstycket så går väl det också.   Ska iaf bli hur kul som helst att träffa honom igen och se vad han sysslar med i konstväg. Han har iaf fyllt 50 nu räknade vi ut idag och sist jag träffade honom var han väl 20 kanske.... och kul också att tack vare honom träffa andra från den tiden man inte haft kontakt med så mycket.


Oj oj oj nu har det blivit "i morgon" redan, inte vilken dag som helst heller utan fina Ann-Britts födelsedag, Grattis gumman! Ses i morgon!  

Jag ska bege mig mot    skulle ju lägga mig tidigt idag....

Nattinatt!

Av Neta - 1 juni 2012 00:38

Läste just om en dam här i byn som fått sin hund, en liten vit pudel stulen. Hon bor helt nära här, bara på andra sidan "stora vägen" Hon är gammal, 87 år och hade bara sin hund, barn har hon men dom bor tydligen i Sthlm och "har sitt". Hon har kunnat ha hunden kvar tack vare att hon har en trädgård att släppa ut den i och det är hennes "allt"

Idag försvann den från trädgården och den har inte kunnat ta sig ut själv. Grannen hade sett en karl komma gåendes med hunden men tyckte det var sonen hennes vilket det inte var. Själv var hon inne och gjorde lunch. Grannarna har gått man ur huse och letat, cyklat runt hela sjön och kollat med de chaufförer som kört bussen idag men hunden är som uppslukad.

Tanten är så klart förtvivlad och man kan ju bara föreställa sig hur hon mår och vilken ångest hon måste ha.

Hur kan man göra något så grymt mot en så gammal människa?? Det går över mitt förstånd.

Jag blev lika upprörd när någon stal grannens kaniner förra året, mannen hade släppt ut dom i sin utehage och när frun skulle åka till jobbet 20 min senare var dom borta. Dom hade inte grävt sig ut och inget tecken på strid, inte minsta pälstuss. Hagen fanns framför huset nära staketet så dom trodde nån gått förbi och tagit med sig båda två bara. 3 barn blev ju jätteledsna så klart.


    Måste få visa er mina tobaksplantor som fick en tuff start i lådan, första natten kröp tempen ner till under 3 gr så det blev 3-dubbel fiberduk på och dom klarade sig. Allt uppe på altanen inkl tomaten i växthuset också.


  Idag var jag moraliskt stöd när C fixade sitt student och sommarhår. Hon hade när vi åkte dit inte bestämt sig för om hon skulle bleka eller bara slinga men valde det senare och det blev så bra. Lite kortare och något uppklippt o så fixades det hellugg. Hon har varit ute med klasskompisarna nu ikväll och fått jättemycket komplimanger.


Ja det är mycket nu och vädret verkar inte vilja vara med oss på tisd. Inget regn men bara 13 gr och tidvis molnigt så idag tog vi iaf beslutet att inte sätta upp stora partytältet i trädgården utan duka på altanen och inne. På altan har vi ju både infra och gasolkamin och kan dra för markiserna. Med mycket folk däruppe blir det varmt ändå och vi kan ju sätta i dörren mot utbyggnaden. Kan bli lite mörkt i och med att vi har ett riktigt tak, men man får väl tända en massa ljus då, höjer ju också värmen lite.


Nu ska jag iaf ta min kropp mot sängen, alla andra sover redan.

Nattinatt

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards