Mina ord och tankar

Alla inlägg den 5 maj 2013

Av Neta - 5 maj 2013 21:36

Igår var vi på kosläpp på Jällagymnasiet, vilken folkfest. Har inte sett nån publiksiffra men det var 800 bilar på parkeringen. Då ligger det ju nära stan och stadsbussen går ju ut och hade varit överfulla, sen alla som cyklade. Dom fick t.o.m skjuta upp det i 20 min för att alla bilar skulle hinna in från Östhammarsvägen.

Man hade möjlighet att gå in i lagårdarna och titta innan korna blev utsläppta, man kunde gå tipspromenad, se Voltige på hästar (ja var annars) studera bisamhällen, klappa kalvar, lamm, marsvin och kaniner.

Köpa korv, dricka, kaffe, hamburgare, marmelad, honung m.m

Dom bjöd på iskall ekologisk mellanmjölk och solvarma kanelbullar.


Vi satt på första parkett precis där korna kom in i hagen, hade en grund dikesren och ett elstängsel mellan oss bara. Trots att dom varnade för att man inte skulle vara nära stängslet för korna kunde slänga sig mot det så satt folk sina småbarn på filtar där. Hur tänker man då? Hände precis det också men som tur var hände inget otäckt.


        Lite vilsna ville många tillbaka till värmen och tryggheten i lagårn. Kraftmätningar gjordes och till lycka för alla barn så både bajsade och kissade korna.   


Idag är jag gräsänka, E har varit här och käkat, vi var ut en sväng på em mellan lunch o middag.


      Blått i backarna och så fint över slätten från Närlingestigen.


    Skulle styra upp och ta en bild av Elle när kameran gick av, tyckte det blev en rätt rolig bild ändå. Tog en ordentlig på henne och "röda faran" också.


Sen for vi hem och gjorde bandpasta och kräftsås med champinjoner och sparris. När hon åkte hem vid 20-tiden åkte jag med ända ner till kyrkskolan, så vitt o fint av vitsippor och ungar i hackspetträdet vid Lugnet. Så skön kvällsluft.


Brinner i Tensta, ett boningshus på en större gård efter Vikstavägen, så tragiskt. Första bilderna från "Utryckning Uppsala" på facebook brinner bara taket och brandkåren är där. Fönstren står öppna på båda våningar och det ser inte så farligt ut ändå. Sen händer nåt och dom la ut en serie bilder till, då är hela huset övertänt och det står som eldkvastar ur alla fönster. Hoppas verkligen dom fick ut allt av värde. Ser röken över sjön och tycker jag känner lukt också. Är ju bara 3-4 km fågelvägen.


Nu ska jag plocka ur och i diskmaskinen och lägga skruttan. Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards