Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 2 februari 2015

Dessa samtal

Av Neta - 2 februari 2015 23:28

Jag är ju inte längre aktiv i den stödgrupp vi hade och som L och jag en gång bildade för familjer då främst föräldrar till barn som drabbats av hjärntumör.

Men jag står på en telefonlista som dom har på barncancerfonden för "särskilt ömmande fall" och jag är ju aktiv i den föreningen.

Idag var jag ensam hemma och den fasta telen ringer. I andra änden fanns en förtvivlad pappa. Eller inte bara förtvivlad utan ledsen, uppgiven, förbannad och hysterisk.

Jag hörde knappt vad han sa de första minutrarna men så småningom fick jag klart för mig att han hade fått besked om att ingen mer behandling skulle sättas in på hans 8-åriga son.

Sonen hade fått sin livsdos av strålning och nu var det ett tredje återfall. Läkaren hade sagt att cellgifterna inte skulle hjälpa för han svarade inte på det längre, tumören var inte operabel, satt i CNS. (centrala nervsystemet)


Jag kan ju inte göra så mycket annat än att lyssna och oftast så är det ju bara det dom behöver också. Det enda jag kunde göra var ju att tipsa om att dom kan få göra saker, "Min Stora dag" låter ju svårt sjuka barn göra saker med sina familjer. Dom hade varit på Almers hus men jag tipsade om att dom kunde få komma tillbaka. Berättade också om de andra stugorna vi har bl.a i Sälen.

Rekommenderade honom att sjukskriva sig den tid som var kvar och vara med sin familj så mycket det gick.


Min känsla blir ju maktlöshet, han frågade om jag kände till andra behandlingar utomlands, i USA och så, desperat gripande varje halmstrå. Någon hade sagt att dom kanske kunde bli hjälpta där. Ja vad svarar man, Sverige har ju den bästa tänkbara vården när den fungerar och personalen får ägna sig åt det ist för att oroa sig för att dom är för få.

I Stockholmstrakten är det tydligen så illa att personal börjar säga upp sig, dom orkar inte och vem kan klandra dom.


Jag saknar min kompis Nadja något så enormt när jag får de här samtalen, vi hade varann som bollplank och stöd, hon jobbade också som stöd för familjer och hon och jag hade samma erfarenhet, en erfarenhet man inte kan dela med andra.

Nadja som också bodde granne med oss ute i Siggis på somrarna är död sen några år. Cancer även där.


Jag vet inte om jag hjälpte den här pappan så mycket idag, men jag gjorde så gott jag kunde. Jag har ju aldrig själv fått ett sånt här besked så det är svårt att sätta sig in i situationen. För oss gick det ju "bra"


Jag kommer däremot garanterat att tänka på familjen det sista jag gör innan jag somnar ikväll och förmodligen det första jag gör i morgon. Hade dom funnits på "mitt" sjukhus hade jag förmodligen försökt träffa dom. Han bad att få ringa igen, det gör dom alltid men det är sällan det händer.


Ja jag behövde skriva av mig det här! 8 år, han borde ha hela livet framför sig! Varför föddes han? Vad var det för mening? Varför i helvete får barn cancer?


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Av Neta - Måndag 13 maj 00:14

Ja Den stora älgvandringen alltså. 87 älgar har summit över. L tror det är rekord. Det roliga tycker jag också är alla andra djur man får se liksom på köpet. Järv, björn, lo, ren, grodor, örnar, orrar, svanar, änder, ejder och en massa andra fåglar...

Av Neta - Söndag 12 maj 00:06

Hade tänkt sova länge idag. Men så klart vaknade jag tidigt då. Om jag nu bestämmer, utan att sätta väckning i morgon att jag ska vakna tidigt då, så kanske jag får sova iaf då. Haha! Christine och Marcus var här idag. Vi fikade lite och dom kom ...

Av Neta - Fredag 10 maj 23:27

Vårblommor i Uppsala Lite picknick med sushi och jordgubbar i Stadsparken. Fick en direktleverans av kaffe och nygjorda chokladbollar av dotra i världens sötaste kasse. Vi promenerade ut mot Kunsängarna såg bron som höll i...

Av Neta - Fredag 10 maj 00:09

Åkte till affären idag. Köpte då en påse potatisbullar. Höll på svimma när jag kom hem och såg att det var 1500 g. Frös dom 4 och 4. Blev 7 påsar. 62kr nånting om jag inte minns fel. Så billig mat är det ju. Jag valde att inte platta ut dom. Fic...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards