Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 21 september 2015

Bytråden

Av Neta - 21 september 2015 09:55

Vår egna facebookgrupp här i byn har lagts ner. Dom som var admins orkade inte längre. Den kommer att öppnas igen men då kommer inte inläggen och kommentarerna att publiceras förrän dom godkänts av en admin. Dom rekryterar just nu nya sånna så dom blir fler. Jag fick frågan också men tycker jag kan för lite om datorer.
Senaste halvåret har nästan varenda tråd spårat ur. Det spelar liksom ingen roll vad tråden handlat om från början, den spårar alltid ur och det är samma personer av det yngre gardet som förstör. Dom värsta har blockats men gjorde bara nya profiler verkar det som så nu har dom på slutet blockat IP nr vilket ju drabbar oskyldiga också. Samtidigt bra tycker jag för då måste väl föräldrarna fatta vad avkomman håller på med.
Men vissa föräldrar är rasande över det, ist för att lägga energin på att försöka få avkomman att sköta sig så lägger man hela energin på att från en annan dator gnälla över yttrandefriheten.

Ja vi har yttrandefrihet i Sverige men den ska väl användas på ett bra och rätt sätt? Jag tycker vi ska vara väldigt rädda om den och tänka oss för ganska noga vad vi skriver.
Yttrandefrihet är t.ex inte samma sak som hets mot folkgrupp, det är det många som borde lära sig skillnad på! Citerar ett inlägg i gruppen jag tycker är så bra! ( Jadå det finns sådana med) ;-)

"Ni som använder er ursäkten "yttrandefrihet" för att skriva rasistiska, nedvärderande och, alltså rent utsagt, VIDRIGA påhopp. Ta tag i kragen, rätta till den och läs sedan på vad som egentligen är yttrandefrihet och vad som är OLAGLIGT, dvs kränkande, hets mot folkgrupp etc. Det skulle underlätta SÅ mycket om ni kunde lära er att skilja på de ENKLA sakerna som man fick lära sej att skilja på redan i skolan."
Detta är skrivet av en av ungdomarna också, så det finns hopp :-D

Jag har sett personer på Fb som inte kan skillnaden på det här heller. Det märks väl med när det skrivs om invandrare och flyktingar.
Jag förstår att det är okunskap och rädsla som formar sådana åsikter, i en del fall går nog inte hissen ända upp heller.
Här i vår by har det öppnats en flyktingförläggning några km bort och den har skapat många rasistiska inlägg också. Man ska åka dit med bössan och skrämmas och nu måste man låsa in varenda pryl man har. Dom kommer hit och får allt på vår bekostnad tycker man. Inget är ju mer fel!
Man uttrycker förvåning över att dom har en Iphone! Varför skulle dom inte ha det? Du och jag har ju det. Det är ju inte fattigdom som dom flytt från det är terror.

Dom här personerna kommer oftast från en bra boendemiljö typ Lidingö, dom är/var välbeställda och har betalt väldigt mycket pengar för att fly. Dom har haft ett bra jobb och kunnat ge sina barn en bra och trygg uppväxt. Så kommer ett krig och med det fruktansvärd terror. Kanske har dom sett sina hem bombas. Dom är tvungna att lämna allt dom inte kan ha på sig eller bära med sig. Ofta har flykten skett i hast med. Man hinner kanske inte ens säga adjö till nära och kära.

Så kommer dom efter en fruktansvärd resa där familjen kanske splittrats till detta kalla land. Kvällarna håller ju bara 8-10 gr nu.
Hamnar man då som här ute i ingenstans, inte ens i en by. Ingen butik, ingen skola och inte ens en busshpl då skulle nog inte jag heller gå ur den där bussen tror jag. Varför ska dom inte ha rätt att ställa krav? Många förstår ju inte att ett asylboende är tillfälligt. Det är brist på tolkar. Dom vet ju ingenting, hur kan vi då kräva att dom ska vara tacksamma? Trötta och slut i huvudet, ledsna med en ständig klump i halsen och oro för barnen skulle jag tro att dom har.

Regeringens agerande, iaf det som märks utåt känns ganska platt. EU tjafsar! Alla länder måste ta sitt ansvar. Vi medborgare borde tänka ett varv extra. Skulle du om du levde på en förläggning klara dig på 24kr om dagen? Det räcker ju inte ens till en bussbiljett!
Hur ska dom då ta sig vidare? Å då menar jag inte bara med bussen :-)

Nog om detta nu men jag återkommer säkert i frågan.

När vi fick frågan om att ta emot Esterna tyckte jag att det låg bra mycket framåt i tiden. Nu är vi där, på onsdag kommer dom och jag hostar, nyser och fryser. Så lämpligt! Not....
Ska göra mig lite förkylningsdricka och te på lakritsrot idag. Försöka mota bort eländet.
Ha en bra måndag!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards