Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2015

Av Neta - 31 mars 2015 02:50

Ja jag vet inte vad jag ska tro, en ärtstor hård knöl som syns utanpå men som defenitivt finns inåt också. Syns på huden som en vit upphöjning som är lite röd runtom, iaf när jag varit där och klämt.
C trodde det var en varfylld blåsa men det ser inte ut så heller. Har haft några konstiga saker förut som jag fick nån salva för. Men tycker inte det var så här. Har även tagit bort skinnvårtor som liksom varit lösa, den här är som fastväxt. Har knölar i ryggen som inte kollats upp men där det sagts från läkarhåll att det bara är fettknölar. Har inte heller rört sig på flera år.
Har inte googlat men är den kvar eller har växt efter helgerna får jag väl se till att någon tittar på den. Gjorde mammografi för inte så länge sen och dom såg ju inget, men å andra sidan syns ju inte allt där heller. Man kan ha kompakta bröst.

Som om inte det vore nog så var syrran på röntgen idag och dom hittade 2 frakturer på bäckenet. Inte underligt att hon har ont trots morfin. Hur hon kan gå, iofs få steg men ändå är en gåta för mig.
Det ska tydligen ha skett vid jultid men hon har inte ramlat eller så. Självläka ska det göra men hon får räkna med ont. Känns som hon inte behöver det här nu, kunde hon inte få må bra nu när dottern ska gifta sig i sommar. Hon har genom åren fyllt sin eländeskvot med råge.

Jag mådde lite tjuvtjockt i morse och det höll i sig. Fick springa på toa ett par ggr så tog det lugnt idag. Blev ompysslad av Elle. Var på väg ut för att få luft ett tag men det blev inte så. Bra nu iaf.

Fick ett konstigt samtal idag, någon som presenterade sig som Laila började prata om tiggare men eftersom hon inte hade uppgett någon organisation utan bara sitt namn så la jag på. Då ringde hon igen och jag blockerade numret. Då ringde hon på den fasta telefonen och när Elle svarade med sitt namn hade hon ändå sagt, jag måste prata med dig Agneta. Då la hon på också, E alltså. Vi har ju läst om mycket konstigt vad gäller samtal, hur dom spelar in o så.

E har gjort minikroppkakor till påsk idag, kompisarna i O-hamn har haft det med sig ibland och hon var sugen. Goda som 17 blev dom så jag snodde en och annan då hon höll på. Godast blir dom dock sen när man får steka dom från frysta.

L har varit hos sin bror till ikväll, idag hade det regnat in i stora verkstan där så dom hade fått lite att göra. Tur han var där och kunde hjälpa till.
Det har regnat här av och till med, men inte öst ner som det gjort där nere i sörmland.

C har jobbat idag,,dom hade först varit på möte i stan men sen hemma hos tjejen. Mamman där var så snäll och körde in henne till byn när hon slutade. Inte längre än att hon kan gå, tar nån timme kanske, men det blåste över slätten idag. L var ju inte hemma än.

Sen har vi letat som 17 efter en del dukar jag brukar ha så här års. Bl.a En stor grön avtorkbar textilduk. Fanns inte där den skulle och inte i tvättstugan. Till slut hitta vi den i en kasse, vet inte vem som lagt den så, vi hitta en del annat i den med..... Men det var tvättat iaf.

Men nu är kl i morgon igen! Förstår inte....
Godnatt/Godmorgon!

Av Neta - 30 mars 2015 00:35

Först måste jag få ge en eloge till dom som sköter det här med logistik på Älvsjömässan, så himla bra allt flyter på fast det är "byst" med folk.
Allt från parkering, till insläpp, garderob och själva mässan, till och med en bemannad växtgarderob så man slapp gå och bära på allt man ville ha. Allt är så välordnat.

Vi gick upp vid 7, jag en stund före för att hinna duscha innan alla vaknade. Frukostintag och vi kom väl iväg strax efter 8 nån gång. Där strax före 9.30 och fick parkering i bortre delen av parkeringsgaraget. Vi gick ändå upp till huvudentren och eftersom det inte var kö för oss som bokat och betalat innan var vi ju inne direkt. Annars var köerna till kassorna ända ut.

Vi bestämde oss för att gå till lilla hallen först och väl där, när vi fick syn på fiket så kände jag hur kaffesugen jag var, hade ju bara druckit te innan.

Fiket låg så mysigt med en del inne i ett gigantiskt växthus eller vad jag ska kalla det.
Dyrt va det, 30kr för en dricka t.ex Allt bröd var hembakt och ekologiskt så en mazarin för 34kr och 26kr för kaffet kändes dyrt. Nästa gång blir det medhavd termos, finns en avd för det där det även stod 2st micro.
I lilla hallen var det mest utställare med trädgårdsanläggning, lekplatser, inglasning, pallkrageodling och pooler.

Den här t.ex Bilden till hö är övervåning med bara bubbelpool, nedervåningen hade massagestrålar, extra värme, TV och 6 egna platser med egen dusch om man skulle bli för varm om knoppen. Mässpris på denna 300 000kr, vad den kostar annars brydde vi oss inte om att ta reda på. :-)

Vi kollade lite på en workshop i att göra en egen vårplanteringskruka och fick lära oss att man bygger på höjden först, (påsklilja) sen ska man ha en växt som är rundformad med knappliknande blommor ( bellis) och en som avviker från det, (pense) hålla sig till ett färgtema med endast en avvikelse. ( förgätmigej) Man ska också ha något man kan täcka krukan med ( murgröna) och något som hänger över. ( plättar i luften)
Som jag gjort i alla år alltså. ;-)

Vi gick över till stora salen och hamnade mitt i ett föredrag av John Taylor, känd från trädgårdsmåndag i Svt.

Han berättade om sitt trädgårdsår och att han just sått palsternackor och att det inte finns något som hjälper mot sniglar annat än en stövelklack eller en kniv på pinne.

Ja sen gick vi där och tittade köpte lite här och där. Det här såg vi bl.a

Till slut behövde vi lite mat och på väg till Hamburgerhaket såg vi så häftiga blomsterväggar

Funderade på riktigt på att stjäla lite blomskott där ;-D
I restaurangen hade dom en häftig vägg som genom speglar i taket gjorde så man fick känslan av att sitta i skogen

Tillbaka en sväng och på väg dit hittade Christine sin drömbil

Jag handlade några pellisar, lite oliver & fetaost, äppelmust, knivar, gelekulor till snittblommor, lite kokosbollar till hemvägen, ett konstkort av Nadja Wedin och en stor tjock bok om Den Uppländska Floran. Boken kostade bara 50kr.

1st 75kr och 2st 100kr

Kate heter denna, den före Wilhelm Langdock eller nåt liknande. Dom första är röda men jag byter gärna en mot en rosa om någon har och det funkar praktiskt.

Var rätt glad när vi kom hem sen efter 8 timmar på mässan att jag varit klok nog att göra en gryta dan innan.
Mat framför TVn, tog ett glas vin till och somnade så skönt att jag inte ens hörde när Leif åkte i morse. Han fick göra en akututryckning till sin bror och en trilskandes dator igen.

Av Neta - 26 mars 2015 23:54

dagens fynd

Av Neta - 26 mars 2015 23:44

Vi har börjat fundera lite på hur vi ska göra men bestämde oss till slut för att bara vara i påsk. Verkar ju som det blir minusgrader även dagtid både långfredag och påskafton, och då har man det skönast hemma. Skulle vi åka upp till Leksand vill man ju vara ute, stugan där ligger så nära vattnet med så är det kallt blir det så rått så här års.
Hade ju på ett vis varit skönt att åka hemifrån här där det står köksskåp och soffor i vägen i vard.rummet Men vi har ju ett kök också så vi får väl vara där om det kommer någon.
Kanske börjar vi med hallgolvet rent av. Kanske åker vi upp till Insjön över dagen eller så åker vi till Sthlm. Vi har allt öppet helt enkelt.

Leif kom hem i tisdags med en bil som är som ny, han har rivit hela framvagnen och åtgärdat nån obalans och fixat en handbroms, hjälpt bror sin och för det fått nya däck och en full tank. Tack för det!

Igår invigde dom ett nygammalt ÖoB här, ett av dom som ligger i södra stan bodde trångt och har fått nya lokaler. Köpte en ny traktörpanna i Tefal som var 100 kr billigare än annars. Sen lite bröd o kex som var bra pris på. Alla fick en fl Head & Sholders när man gick in, dom bjöd på korv och saft, kaffe och kaka och dom som handlat fick en ask Toffefe, det visste inte jag så jag köpte 2 för 22kr och tyckte det var billigt, men nu har vi 3 så påskgodiset är räddat. :-)
En sväng in på Willys på hemvägen och sen hem och gjorde våfflor.

Gjorde en kycklingröra med curry och kross ananas som blev urgod,,lite rödlök hade vi i med och så "kladd" Imat fraiche för C skull.
Rom, rödlök, räkor och " kladd" med och dessertvåfflan, hjärtat för mig, var med Nutella, färska råsockermarinerade jordgubbar och sprutgrädde sommju innehåller mindre mjölk än riktig.
Jag åt 7 hjärtan totalt och mådde skit sen, på gränsen till dumping.

Idag har C och jag varit på lägenhetsvisning i centrum, relativt nytt område. Det enda jag tyckte var bra var badrummet, som hade en nisch för tvättavdelning. Tvättmaskin och tumlare i bredd, arbetsbänk på det och ett dubbelt köksskåp med hyllor över det. Utan att stjäla utrymme i själva badrummet. Annars var det världens insyn, litet och trångt. Inget vettigt ställe för mitt scootergarage.
Stor balkong åt söder, men mot gatan och en husvägg som skymmer solen större delen av dan.
Området i helhet var inte jättemysigt heller. Jag visste det här men ville se den iaf, men hyra för en tvåa på över 8000kr hade inget intresse hos mig. Retar mig också lite på Uppsalahem som alltid går ut med en hyra i lägenhetsbeskrivningarna som alltid är höjda med några hundralappar sen. 310 kr i det här fallet.

Leif hade hjärtgympa idag och medans vi väntade på att det skulle bli dags åkte vi till Maxi, det visade sig att dom inte bara hade X-pris på fransyska som jag var ute efter utan även på jul, förlåt påskmust för 5 kr. Fick köpa 2 men vi var ju alla 4 ;-) en ljusgrön hönapöna med LED belysning, som ett ljus följde med mig också.

Sen skjutsade han upp oss till GC medans han tränade, så vi käkade lite och gick mest och skrotade. Jag köpte iofs en radio till köket på CO, en kub, vit med rosa magnolior på. 2 toutschlampor jag ska ha i städskåp och skafferi köpte jag med. Batteridrivna LED 2 för 49 kr. Börjar bli skumögd.
Var in en snabbis på Ica där med, dom hade X-pris på kaffe. Lite mer blev det väl men bara mat.

Det har öppnat ännu ett Blomsterlandet i stan och det ligger i Gränbystaden. Var dit och hittade äntligen en ny korg. Ska spraylacka den innan jag har den ute bara. Gjorde ju en påskplantering i den gamla så det får vara kvar i den. Följde med 2 gula blommor hem också.

Sen blev det hämtmat från Chop-chop, tog en dubbel idag, biffwok och apelsinkyckling, den senare blir lunch i morgon.
Kollat Familjen Annorlunda och Badhotellet. Norrströms i Fam A bor ju här ganska nära oss, såg på Insta att hon får köra en röd kombi med "Trettonbarnsmamma" skrivet på hela sidan ett tag, hur länge det nu är. :-) jag lär se den bilen för deras ungar går i skolan med grannens och är här och leker ibland. Tror det är 2 eller 3 av deras grabbar och så grannens 2, det hörs kan jag lova. Storfamiljens barn är rätt högljudda, hör aldrig dom andra annars. Jo om vi är ute så klart :-D.
Har läst hennes blogg av och till sen första året dom var med. Kommenterat ibland o nu har vi ju träffats också, större är ju inte byn. Har dock inget intresse av henne som många andra har. Vissa är helt galna bara dom ser henne, TV-kändisen :-D Dom var min favvofamilj också från början men inte längre.




Av Neta - 21 mars 2015 16:27

L åkte till slut inte iväg på torsd kväll för han tyckte det blev sent på tillställningen han var på.
Årsmöte med kamratföreningen på Ärna med efterföljande middag. Hade varit kul och han träffade flera gamla kollegor, god mat som lagats av några av tjejerna. Potatisgratäng med tjälknul och rödvinssås. Snittar före det o så pannacotta efter.
Vi åt hämtsushi och hade köpt så det räckte till lunch på fredan också.
L åkte sen vid 7-tiden på fred morgon ist men det hörde jag inte ens.

Vad har vi gjort då? Ja inte mycket, mest pratat om det som komma ska med Es flytt. Hon har sovit i sin soffa och det har gått bra, hade lite ont i ryggen första stunden i torsdags men det gick över. Funkar bra med fotkudden också.
C jobbade igår, var med på Fub-dans på Gränbyskolan, var nåt Rockabillyband som spelade och både hon och tjejen hon åkte dit med tyckte det var kul.
Hon jobbade till 21 så vi väntade på henne innan vi åt tacos. Hon jobbar även på söndag fm.

Såg Let's Dance så klart och trodde nog Jenny S skulle få åka men det blev tråkigt nog Nanne som ju har en helt annan mjukhet i kroppen. J däremot dansar som en telegrafstolpe precis som Stenmark. Trodde bättre om honom faktiskt.
Jonas H blev kvar och det kommer han att vara, får nog mkt röster av allmänheten.
Jonas B överraskar tycker jag, han har det i kroppen precis som Serneholtarn. Många gnäller över att hon inte är amatör men det är hon nog. Så bra är det inte än men det blir nog.

Idag ska vi äta sushi igen men nu hemgjorda, C äter inte ens tillagad fisk så och är inte så förtjust i skaldjur. Hon ska äta med rostbiff och salami så hon gör egna rullar med det.
Jag har med gravlax och räkor. Sen har vi rättika, sockerärtor, röd paprika, morot och avocado. Men det äter vi ju alla. Det är ett pyssel men kul att göra själv. E gör även ut o inrullar nu, börjar bli duktig på det där.

Ikväll börjar Selfridge igen, 10 veckor garanterad underhållning. Så nu ska vi se hur han går vidare som änkling.

Skriver om det i morgon.

Av Neta - 20 mars 2015 00:41

Jag läser ganska mycket när jag kan, när inte axeln sätter stopp för att orka hålla i en bok i sängen eller ögonen krånglar som dom gjort nu ett tag.

 

Jag har därför en hög som väntar på mig. Vibeke Olssons (Jolos dotter) senaste om Bricken, Åsa Hellbergs böcker upptäckte jag efter hon hade gett ut Sonjas sista vilja men har dom nu i pocket. Började läsa häromdan.

Så idag kom Karin Wahlbergs andra bok om 50 och 60-talets sjukhusmiljö. Har läst alla dom andra som utspelar sig i Oskarshamnsmiljö, en stad som jag ju är i ofta så det har varit extra kul att följa kommisarie Claesson som ju bor i samma stadsdel som våra vänner, i Kolberga. Dom här är ju lite annorlunda men tror hon kommer och knyta hop säcken vad det lider.

Har henne på facebook och hon har lovat att det kommer mer Claesson.

Med den boken blev jag erbjuden att köpa Denise Rudbergs kokbok löjligt billigt. Å vilken kokbok, så tjusig.

Blev lite sugen på att göra ett Afternoon tea i morgon inspirerad av den boken.


Några jag däremot slutat läsa är både Läckberg och Jungstedt, dom skriver sina böcker så lika så har man läst några st vet man på ett ungefär hur det går efter några kapitel bara. Så förutsägbara.

Sen är jag grymt le på deckare med.

Har läst Kristina Sandbergs triologi om hemmafrun Maj nyligen men dom slutar så underligt tycker jag, tar inte riktigt upp tråden i nästa bok heller. Avslutar inte storyn.


Sen har jag läst allt Vibeke Olsson skrivit, från Romarserien, böckerna om krigen och nu alla 5 om Bricken. Hon skriver verkligen så man inte kan lägga från sig böckerna, speciellt dom från Rom före kristi födelse. Att kunna leva sig in så i en tid som det bara står om i historieböckerna, det är skickligt.


Läste alla Per-Anders Fogelströms böcker i fjol, inte bara Mina drömmars stad-serien utan även dom andra 5 som faktiskt också knyter hop dom. Vill gå en sån vandring i sommar och se vars ljusfabriken var m.m


Gillar historiska romaner så länge det handlar om folk, intressant att följa utvecklingen för kvinnans roll t.ex både för överklass och mindre bemedlade. Dom får också gärna utspela sig i en vardag i Sverige.


Sen böcker som dom jag läser nu, då man ligger och småfnissar hela tiden. Så var det ju även med böckerna om Pensionärsligan i Kaffe med rån t.ex


En man som heter Ove och dess uppföljare är väl också roliga, sägs att försäljningen av Birkarbonat gick upp i landet efter den senaste om Britt-Marie. Men skrattade högt då jag läste föregångaren med, vem hade inte velat ha en sån mormor?


100-åringen utspelar sig i svågerns domäner, han bor strax utanför Strängnäs och äger en del skog där stationen som omskrivs bl.a ligger. Extra kul att läsa då.


Väntar också på nästa Viveca Lärn, så kul att hon skrev ihop lottovinnarna med människorna på ön.


Nej nu ska jag lägga mig och läsa en stund om Sonjas väninnor.


Sov gott!       

Av Neta - 18 mars 2015 23:17

Elle ville "göra nåt" idag så vi åkte upp till Kretsloppet i Tierp. Tryck på texten så kommer ni till hemsidan.


Jag behövde absolut ingenting


 

Ändå kom jag hem med det här   

Gröna spetsgardiner som ska få hänga i lilla vardagsrumsfönstret, tycker den linnekappan som hänger där nu tar bort lite ljus.

En korg jag kanske ska plasta och plantera i, om jag inte hittar någon bättre. Vill ju helst ha med handtag

 

Lika den här.

En gul korg i porslin, 2 Renate Stock-vaser från SEA, en plättlagg för värmeljus, en Carl Larssonburk med lock som sitter fast, 4 gröna ljushållare och en blå-vit ljuslykta och en äggvärmare i form av påskkärring modell större.


 

Fast vad den här donnan trodde den skulle värma vet inte jag   


SEA-vaserna har jag kikat på på tradera medn dom brukar gå på flera hundra, dom här båda varav C fick den ena kostade 15 kr. Där visste dom ju inte vad dom sålde.

Precis en sån här äggvärmare var jag med och bjöd på på tradera i fjol, slutade när den var uppe i 60 kr och den gick för strax under 400. Den här kostade 10 kr.

Blåvita ljuslyktan var från Nykvarn och kostar nog mer där än 5 kr

Gula porslinskorgen var bara min och jag gillar burkar med fast lock. Plättlaggen ska jag ha på altan, har ju så lite ljus därute...

Gröna ljushållare hade jag inga upptäckte jag när jag köpt de gröna dukarna, här fick jag 4 st för "ingenting alls" från Hemtex i obruten förpackning. Köpte även en ljusgrön blomma, mer som ett fat för (värme)ljus på Erikshjälpen i lördags.

Har ni inte varit där i Tierp så åk dit! Ligger längst ner på Grevegatan, efter Möbeln och Gammelgårn på hö sida.

Dom hade ett gäng golvljusstakar nu, försökte få E att köpa en till sin nya lya, men hon va inte intresserad.


Gick en sväng på Lidl, fikade påskmust och munk i solen och mös omkring lite "på stan" i Tierp innan vi åkte hem via Månkarbogrillen för sen lunch. Tog en tunnbrödrulle ute i solen och förstår precis hur dom kan överleva på gamla E4 trots motorvägen. Riktigt mos gjord på smör och så deras egen senap, fräscha rullar med riktiga grönsaker i med. Och räkor i räksalladen, bara en sån sak!!   

Månkarbo ligger typ 150 m från motorvägen ca 4 mil norr om Uppsala, när ni kommer till korsningen åker ni norrut och grillen ligger mitt i byn på vä sida. Å ja det får plats med orkesterbussar på parkeringen.

När ni är där köper ni med er senapen som görs där på grillen, 3 små burkar för en 100-ing, världsklass!!


Väl hemma så hade Christine som tränat i stan idag och inte var med kaffet klart och vi hade hallonmunkar kvar sen Lidl, där vi också köpt goda frallor till kvällens soppa som blev "ett skämt" kolla här

Mästerkocken och Renées brygga och sen hade den här dan gått med.


I morgon ska vi åka till stan, "löning" och handling, sen kommer Elle med hit och är här över helgen. L ska ner till brorsan sin och riva framvagnen på bilen. Det är nåt knas där så gud så lugnt o skönt vi ska ha, C jobbar en skvätt på fredag men sen ska vi frossa i tacos och egengjord sushi o bara ha det skönt. Behöver inte ens ut i kylan.

En riktig tjejhelg och det kanske kommer hit fler med. Vem vet, kanske du är sugen?   


Av Neta - 16 mars 2015 23:55

Måndagar kl 20 skulle jag behöva många apparater, det är tur man kan se på play sen.

Jag ser Ullared, så klart vi var ju där då dom filmade. Sen Kl 21 hos stjärnorna, idag tyckte jag det var så där. Har haft lite svårt för Unni D och idag förstärktes nog det lite. Har inte läst några av hennes böcker men jag tycker hon pratar så konstigt. Sen hennes utseende? Har hon varit med om nån olycka? Brännskador? Det stämmer inte.

Patrik har jag på Insta, vet inte men har fått en lite skev bild av honom också. Verkar ytlig.

Fotbollsspelare har jag noll koll på och det enda jag vet om Tilde Fröling är att det stått mycket om henne och knark, men det såg man ju inget av nu. De var väl länge sen också. Vet inte att jag sett nån film med henne heller.


På 4an kl 20 är det ju nåt hurtigt lekprogram med Gunde och några bönder. På 1an är det husräddarna och nu har ju Parneviks börjat på 3an. På samma tid! Gillar dom programmen och speciellt Parneviks som bara var knasigt. Såg det i efterhand med C och vi skrattade gott åt hela programmet. Knasiga Samir som är som en stor bebis. Osäkerheten skiner igenom och jag hoppas han mår lite bättre nu efter alla framgångar på TV och mello. Men hur kan man vara så ovetande om typ allt   

Lars Ohly verkar ju vara en sjukt skön person, go o glad. Sen hela knasiga familjen Parnevik, och vilken resa dom gjort tillsammans han och Mia, snacka om tighta. Sköna ungar med, och snacka om förhandlingar, jösses dom kan ju bli politiker, iaf tjejerna. Skrattar fortfarande.


Idag klädde vi av Elles soffa, den har ju stått i en källare eller ett förråd ganska länge tror vi. Lukten känns så. Men den är inte mycket använd och kan int ha varit utbäddad många ggr. Plasten på handtaget till sängen var kvar. Syns också på madrassen att den är fräsch och överdraget på den var inga problem med, nästan lite stort. Hoppas det inte krymper mycket. Sofföverdragen var ju smutsiga men inte värre än att det försvann när man borstade. Men nu ligger soffkuddarna på altan och vädrar och allt ska tvättas. 150 kr för den var nog ett kap och sån tur att den är lika den hon har så hon får som en grupp. Skåpet kommer bli kanon också.

Vi kommer knappt ut på altan nu för alla köksmoduler som står där och så kuddar på det sen. Ska nog försöka få ut madrassen i morgon också. Får väl bygga på höjden   Tur att vinterfönstren är kvar.

Hoppas vi kan börja med golven efter påsk sen, kliar lite när man har allt hemma. Sen är det bara hoppas det går bra med köket och att vi får tag på det vi inte har. Fläkt t.ex ny kyl sitter inte i vägen heller.


Kom på sent igår kväll att jag inte tagit min spruta i februari, var ju då vi var så hängiga allihop av flunsan. Kollade luren men det hade inte kommit nån påminnelse som det brukar, lite konstigt eftersom vi brukar boka den nya tiden direkt. Ringde idag men hon sa bara att "vi tog väl bort dig om du inte kom" och så fick jag en ny tid i morgon. Får scootra upp för L ska träffa nån diabetessköterska och C ska med honom dit. Men det ska väl inte vara några problem med det.

Tröttheten behöver alltså inte bara bero på flunsan utan även på B-vitaminbrist. Kan mina hudproblem försämras av det också?


Kl är nu över midnatt som vanligt    men det här är min tid. Ska iaf krypa ner nu godnatt!   




Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards