Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 21 juni 2016

Igår

Av Neta - 21 juni 2016 01:48

Då for vi upp till Älvkarleby och Fallens dag, så häftigt att se vattenmassorna och man såg verkligen vilken kraft vattnet har då granar på land " blåste" fast dom stod några m in.

Mycket vatten är det. Vi fick en bra parkering då vi kom och gick genom gatan med marknadsstånden nerför backen och kollade finbilar, förbi hotellet där Dolly Style just uppträdde. Vi var väl inte så intresserade av dom så vi gick ut på ön. Vad vi inte viste var att det var en backe där i början. Jag hörde att L blev lite andfådd så jag sa att vi vilar en stund då kom det fram en kille, han var nog bodybuilder. Stora armmuskler iaf. Han sa till L, " ska jag hjälpa farbror att dra upp, jag såg att du blev lite trött" Ja han var ju ung, men jag hade svårt för att hålla mig för skratt,, farbror... Tror inte han uppskattade tilltalet men killen var snäll som hjälpte till. Drog upp mig som han var på söndagspromenad på platt landskap.
Kanske man ska ha en sån ledsagare? Min norska har nämligen ställt in med kort varsel för 3e gången pga annat jobb. Det blev en gång för mkt. Jag kände att tar hon inte ledsagarjobbet mer seriöst än så, då får det vara. Hon tjänar ju inte mindre på det än andra jobb i kommunen. Vi hade planerat Ekolsnäs och jag såg verkligen fram mot det. Lite nyfiken på det stället.

Men för att återgå till Älvkarleby så strosade vi vidare i solen. Lite moln och det fläktade lite, perfekt väder att gå så i.

Hade med oss fika och hamnade vid ett bord med den här utsikten. Gjorde inte ont alls. Fortsatte strosa runt, vattenfall hade en del intressanta visningar. Gick så småningom tillbaka mot Laxön och satt oss på en gräsmatta i skuggan och kollade på barndans från " step to step" lite åt diskodanshållet. Jätteduktiga var dom.
Efter ett par timmar blev vi lite småsugna igen. Dags för en korv eller hamburgare kanske?

Icke! Det här är vad man köper i Älvkarleby vad det än är för evenemang där. Nytt för mig att äta gravlax med bara klippt dill på, men fantastiskt gott. Gravlaxsås är ju rätt söt så det här blor nog min melodi i fortsättningen.

Messade Mi och frågade om dom var hemma. Ja han kommer ju inte så långt med sin skadade fot ännu men Ma var på nyckelharpstämman i Österby tillsammans med 2 amerikanare som bor hos dom nu. Hade vi vetat om den stämman hade vi nog åkt dit ist.
Men han ville iaf att vi skulle komma på ett glas vin. När vi kom hade dom andra kommit hem och vi bjöds inte bara på vin utan blev kvar på middag.

En middag med förstklassig underhållning efter.

Han må vara skadad men det vilar inga ledsamheter där inte.

Deras trevliga granne Pelle kom över också, här djupt försjunken i musiken. Han har skrivit en bok om sitt liv, jag köpte den och ser fram mot intressant läsning. Känner till han som ung med då vi bodde i samma del av stan och hängde på samma ställen.

Mi o Ma har så fint på sin gräsmatta nu, lite avis på rödklövern som är en favorit hos mig. Ska dit och sno lite frö sen.

Idag skulle jag till diabetessköterskan men innan dess var vi och köpte ett nytt altanbord

Ett grått i polywood som är helt underhållsfritt. Hittade det på blocket och dom bodde vid min vårdcentral. Det kommer från, och nu reserverar jag mig för stavningen "Funiturebox" nypris 2700, det hade en liten skada som var löjligt lätt att fixa. Dom hade teklamerat och fick ett nytt men dom ville inte ha tillbaka det skadade. Bra för oss som fick det nytt i kartong för 400kr, ibland har man tur.

Nu rear dom för 1855 men finns bara i svart o vitt.

Gick bra hos sköterskan. Hade gått ner 3.8 kg bara så där. Har ju känt det.... På glasögonen. ;-D
Mötte vår husläkare sen 30 år, nu ska hon gå i pension.

Hem sen och åkte in igen mot em. Har köpt en gasolgrill och invigde den ikväll. Lite nya bärbuskar och lite midsommarblommor fick följa med hem också.

Ja sen har det inte hänt nåt mer. Förbereder så smått för midsommar. Vi firar väl själva L, E o jag. Ingen har visat intresse av att bjuda oss och jag har inte bjudit hit nån heller. C ska så klart ut nånstans med Marcus.

Men nu är det Godnatt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards