Mina ord och tankar

Alla inlägg den 2 juli 2016

Av Neta - 2 juli 2016 01:22

1 juli, så fort det går nu! Börjar med att visa er lite blomprakt.

Köpte små kompakta petunior o attans så dom växer i mina ovala krukor i blå keramik. Nedanför i krukan är det Bägarranka och en blå och en vit lobelia.

På andra sidan trappen är det Million bells i svarta krukan, en blå en ljus o mörkrosa. Fucshia i mjölkflaskan sen lite blommor E ska ha nedanför, lökar från i påskas, förgätmigej o pärlhyacinter. På stolpen en Lyckoklöver och i dubbelampeln uppe på altan jordgubbar. Lite Liljor, Begonior och kryddväxter på bänken och ikrukor på golvet. Hängande nejlikor som hämtar andan lite nu o Pellisar fulla av knopp från sticklingar.

Rosa isbegonior och de blå jag aldrig minns va dom heter.

Rosenvialen har börjat blomma ovanför.

Vi åkte till Östervåla idag och jag slogs av hur många fina hus och trädgårdar det är på vägen mellan Månkarbo och Våla.
Målet var "Solrosen" en second hand som nog var den mest välordnade i den vägen jag sett. C fyndade lite dansblusar utan ärm för 20kr st, det är ju Malung strax. Jag hittade 2 ovala aspenfat och en rulle grågrön spetsgardin. 10 st för faten och 25kr för tyget.
Det var inte bara butiken som var välordnad, dom hade ett fint cafe' också, där man kan få lunch för 65kr eller fika med en macka för 40kr.

Det blev en med ägg & ansjovis för mig o L och tjejerna tog varsin varm toast med salami, rödlök och mozarella.

Vi satt ute på deras mysiga och rökfria uteservering och njöt av perenner i mass strax bredvid. Har ni inte varit där tycker jag ni ska göra ett besök.

Sen hittade vi en mysig liten väg mot Söderfors, små fina stugor här och var men mest skog, upptäckte ett bad där med. Söderfors detta fina underbara ställe vid Dalälven. Tyvärr lite avfolkat nu då en del industrier lagt ner men så vackert det är där. Regnet hängde i luften så vi bara åkte runt lite. Upptäckte att deras fina handelsträdgård stängt också. Lite sorgligt faktiskt! Men njöt av fina brukslängor med underbara trädgårdar. Så vackert!

Sen mot Tierp och Lidl enl Es önskan och vi handlade lite till kvällens tacos innan vi tog "gamla vägen" hem. Kom en skur på hemvägen och vi blev lite våta mellan bil och ytterdörr men innan maten var klar lyste solen igen och vi kunde sitta ute och äta. E var kvar till framemot 22, hon och jag kollade lite klänningar mm på nätet. Är ju rea överallt nu.

När hon åkt slöade jag lite framför TVn, nu ligger jag i sängen och skriver, ska strax sova.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards