Mina ord och tankar

Alla inlägg den 18 juli 2016

Av Neta - 18 juli 2016 23:05

Sov ända till 10 men kom inte ur sängen på en timme till tror jag, segt i morse, eller ja fm då. ;-)
Haft hyfsat väder idag med bara nåt skrämskott till regn ikväll. Vi har mest tagit det lugnt, ja tvättat och hängt, lagat mat och lite löpande så där men inget annars.
Tänker tillbaka på igår, på känslan att komma upp och ha hela veckan framför sig. Är ju inte riktigt så för oss längre men känslan anades i hela Malung igår.
Campingen som C och tjejerna bor på ligger ju bara en bit från Ingers o Bosses trädgård där vi bott i en massa år. Känslan när allt var uppe och vi satt i finvädret ( minns inget regn) :-D och såg alla rulla in. Hur det plötsligt var nån som stannade och kom och kramades, man kanske inte setts sen förra året, bara snackat på "Dansbandsdax"
Jag upplevde samma sak en stund igår i solen utanför förtältet. Så mysigt att se campingen fyllas både på vår och andra sidan.

Blev ju en höjdare i Grönlandsparken också, tack vare att vi kom så sent och tog bakvägen såg vi ju jättebra. Satt och tittade på trummisen som hade tusen hyss för sig, han var som glad med hela kroppen och det syntes att han älskade det han gjorde. Undrar om det är honom Björne inspirerats av, det var lite " samma lika"

Sen den fina kvällen att få åka genom Dalarna iinte mkt som slår det även om man ledsnade lite mot natten sen. Tänkt idag också på hur jag somnade och inte märkte att L blev trött. Själv hävdar han att han inte var det, att vinglingen berodde på en omkörning. Men ändå, man ska nog som sällskap försöka hålla sig vaken vid sånna långkörningar, det kan gå fort annars.

Elle mår mycket bättre, vi kontaktade ändå sjukvården idag och fick lite tips om medicineringen och mat. Dom tror som hon att hon ätit nåt hon inte tålde och med den dåliga motståndskraft som hon har så kan det bli så här. En slags allergireaktion kan man likna det vid. Själv tror hon att hon fått i sig stark ost i Forsmark i torsdags, hon har reagerat på det förr tydligen. Det var rätt mkt ost i den carbonaran och inte bara parmesan.
Hur som helst kan vi andas ut angående det här. Nu har vi onsdan kvar och se vad det är för skit i hennes lever.
Och om inget oväntat sker så är vi i Malung på fred igen. E är hemma här med kaninen. Känner att hon inte riktigt orkar åka med. Skruttan är väldigt glad för det! ;-)

Guldklaven, skrev inget om det förut idag men jag tycker på något sätt att det var rätt personer som vann. Speciellt glad för Sandras skull men även för Andreas och Sannex. Hade ju hoppats på Classe men det här var näst bäst och ibland får man nöja sig med det.
Tyckte väl kanske att Lasse i Blender trampade lite i klaveret med kommentaren om basister. Men han menade säkert inget illa.

Ska bli högsommarvärme de närmaste dagarna har dom lovat. Man kan ju hoppas på det då iaf. Gärna lite varmare kvällar också! Vill kunna sitta ute utan stödvärme. Gäller att utnyttja det för till helgen skulle det bli sämre igen.

Nu ska jag göra lite annat innan jag dejtar John Blund!

Av Neta - 18 juli 2016 11:02

Jag somnade till slut och vaknade strax efter 5 av vattenkokaren. Ja jag är lättväckt ;-D
Drack en kopp te, packade kylgrejerna och pratade lite med E som inte alls mådde bra. Övervägde att vara hemma men hon tyckte jag kunde åka.
Tjejerna yrade omkring och sinkade oss 30 min, vi hade bestämt att vi skulle åka 6 men kom iväg halv.
Drygt att åka så långt med husvagn och dyrt! Vår bil som normalt drar 0.6 vid långkörning var uppe i 1.35 i förbrukning. Då är det iofs en tung vagn. Väger bra mkt mer än bilen också.

Rastade i Rättvik, då var det gott med kaffe och pizzabulle. Sen attackerade jag en påse körsbär i bilen som var nästan slut då vi kom upp vid 12-tiden. ;-)
Kändes lite konstigt att åka in på "vår" gata och åka förbi Inger o Bosse där vi bott i så många år. Och hon såg lite förvånad ut då vi bara vinkade och for förbi :-)
C ville ju stå på campingen i stället för hon vill vara nära andra vänner.

C hade ringt upp och speciellt frågat om hon skulle checka in vid blå hallen där hon skulle bo, men vi fick veta då vi kom dit att nej det skulle hon göra vid ishallen på andra sidan riksvägen så det var bara krångla sig ut från campingen igen och åka dit och göra det.
Annars gick det smidigt och jag måste säga att det var väl ordnat på en så tillfällig camping. Elverk står utställda med jämna mellanrum och killar på 4- hjulingar anvisade platser och kollade avstånd.

Packa ur

Sätta upp tält

Vilket inte alltid är så lätt då det blåser. ;-)

Märkte iaf hur bra det varit att vi alltid haft barna till hjälp när vi gjort det. C har stenkoll både på iträdning, upprullningen på taket, sätta upp ställningen och hur man rullar ner och fäster. Sen hade dom ju en himla bra arbetsledare i rullstolen där bredvid..... ;-)

Som också tyckte det var mysigt att sitta där i solen och se ekipagen rulla in. 57000 pers bor i Malung den här veckan förutom befolkningen, helt galet.

Vi stressade på lite för vid 14 skulle vi ju ner till Grönlandsparken. Vi kom dit 3 min i, fanns inte en chans att ens komma in i parken så vi tog oss in bakvägen och ställde oss vid sidan av scenen. Vi såg därför Smookie på riktigt nära håll.

Konserten som var galet bra varade ca 1 timme. Träffade många vänner och bekanta så blev lite kramkalas efteråt.
Vi hade tagit med oss vår lunch L och jag för vi tänkte att vi kunde sitta i parken och äta den men dels var det slut med underhållningen efter Smookie, dels svårt att komma fram även då folk skulle ut därifrån. Det var galet mkt folk.
C skulle köpa en sallad så hon sprang in på Lidl och sen åkte vi tillbaka till husvagnen, tog ut bordet i solen utanför tältet och åt där. Då hade den tredje tösen anlänt också.
L hjälpte dom med det sista, vi fikade och sen lämnade vi.

Tog ett varv på byn, tankade och började rulla hemåt.

Åkte in till Siknäs där vi ska bo fred- sönd och det var väldigt fint där och såg välskött ut. Kostar 150kr/natt och person. Den lilla byn Gävunda var väldigt fin och idyllisk med. Precis före vandrarhemmet fanns en naturcamping där det kostar 50kr/ dygn att stå. Så billigt boende bara drygt 3 mil från Malung.

Strax efter Malung började Guldklaven på radion så vi hade bra underhållning hem. Hade tagit med potatissallad och lite strimlat kött så middagen var lättäten med fin utsikt bredvid kyrkan i Rättvik.

Det var gott med lite mat i magen och en kopp kaffe.
Sen brände vi hem i en underbart vacker sommarkväll. Guldklaven tog slut i Hofors, där ångade det på vägen av ett regn som nyss fallit. Vi fick inte n droppe på oss någonstans. Drygt på slutet, kisspaus vid Sandviken nånstans och lite dramatik då vi höll på köra på en, vad vi tror var en mårdhund och blev stoppade av polis med blåljus o allt vid Valbo.
Dom tyckte L körde lite vingligt en stund och han började nog bli trött. Han fick blåsa och dom pratade lite med oss båda, en polis på var sida. Så han tryckte i sig en banan, drack lite vatten och andades lite nattluft.
Bra att dom stoppade oss där kan jag tycka, jag hade inte uppmärksammat att han körde vingligt.

Hemma strax före midnatt och det gick ju snabbt att plocka ur bilen, sen sov jag ovaggad hela natten.
En jobbig resa men det var ju enda chansen för henne att få upp vagnen och jag ville inte att L skulle göra den själv.

Elle då, ja hon kände sig bättre igår men fick ett bakslag i natt. Så nu ska jag se hur hon mår och hur vi ska ta tag i det. Tanken är ju att hon ska bo här i helgen. Vi avstår så klart Malung om hon inte klarar det och får väl isf bara åka upp och hämta nästa sönd igen.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards