Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 27 april 2017

Rusk o sol

Av Neta - 27 april 2017 00:06

Vi åkte ner mot 08-land vid lunch, i ett jäkla väder rena snösörjan i regnform så tätt att man såg kanske 100 m, aldrig sett nåt liknande.
Men redan i stan mötte vi solen sen och det kom nån mer regnskur vid Kista, sen har vi bara haft sol.
Vi parkerade i Åhle'ns garage, i röd zon har jag lärt mig i väll, stod i 3.5 timmar det kostade nästan 400 spänn. Men Elle klarar ju inte av attå så mycket och jag ännu mindre så det fanns inget alternativ.
På Åhle'ns reparerade man fortf, de satt en skylt där.
Vi gick sen först till Minnestavlorna, var 2 st, overkligt var känslan. Trodde att jag skulle kunna ta in det bättre och förstå att det verkligen hänt på plats, men nej, lika overkligt fortf.

Stinas bilder

Sen gick vi till Varsam och kollade lösningar för att ha kryckorna på rullen. Hittade ingen som funkade. Jo om vi fått dela på en del som fanns till rollatorer, så hade vi kanske fått ihop något, men nu vet vi på ett ungefär hur det kan bli så blir väl kanske en egen lösning. L får ta fram svetsen helt enkelt.
Elle hittade nåt kul som hon verkligen kunde behöva, en rullstolsrollator. Rollator med rullstolshjul, en enkel sits och ryggstöd. Inga handtag för en " chaufför" dock. Tror nog att man skulle kunna lösa även det. Men finns ingen chans i världen att " hjälpmedel" skulle köpa in en sån till henne. Och egna pengar till en sån har hon inte. Inte vi heller. Kan inte låta bli att fundera över varför just hjälpmedel är så vansinnigt dyrt. Ta till ex en väska, kanske i strl runt 3-400kr, så fort det kommer på 2 kardborrband och ordet rullstol framför ökar priset med 3-5000kr VAD är det som kostar?

C provade lite stöd för ryggen, hon har ju kotförskjutningar och behöver stöd när hon står länge, som under konserter och går mycket på jobbet.

Vi var där i över en timme, sen var vi hungriga, åt på ett litet ställe i Hötorgspassagen och gick sen ner till Hötorgshallen för lite shopping. Blev lite förvånad över priserna, inte alls dyrt. Nu köpte vi ju inte gåslever och ostron precis men iaf.

Ut på Hötorget, köpte urfina jordgubbar och svindyr vit sparris. Prutade så jag nästan skämdes och fick ändå en ask hallon på köpet. ;-) gick sen med solen i ansiktet och hämtade bilen. Gjorde lite sightseeing från den bl.a förbi Kungsan och sen upptill Sabbatsberg där vi var i god tid.
Där lyckades dom sätta nålen för kontrasten på första försöket, väldigt ovanligt, brukar behövas både flera försök och byte av "stickare" hon var ute på 30 min igen.
Hem via Rotebro där E ville handla på Kom. Och Väsby för kaffe.

Nu har jag suttit här och varvat ner ett tag och ska kalla på JB.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 18 maj 23:08

Igår på dan ringde min kompis från grannbyn och funderade vad jag skulle göra i helgen. Jag hade försökt bjuda på spontanmiddag tidigare i veckan eftersom hon fyllde förra helgen men då var son och sonhustru där. Jag har svårt att ta mig in i henne...

Av Neta - Fredag 17 maj 04:42


Kl är 4 på morgonen. Jag vaknade av nånting och kan inte somna om. Undrar över himlen, den är kritvit som om det vore molnigt. Kan det var så att det kommer en mellandag? Tyckte jag bara såg solar på vädret. Annars är det skönt nu, jag älskar ju si...

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards