Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 23 juni 2017

God fortsättning

Av Neta - 23 juni 2017 22:57

Landat i soffan, är lite trött men det är mer normaltillstånd nu för tiden. Trött jämt.

Vaknade av att L gick ut i morse, visste att han sku upp och köpa jordgubbar innan ruschen. Kände där jag låg att jag ville ha gubbröra på sillbordet. Så in i duschen, snabbt i med en macka o te.
Gjorde den och sen skala räkor och garnera den tårtan. Ja även Cs lilla mjölkfria.

Räkor ytterst, rom, kräftstjärtar och rädisskivor sen lite blast från salladslök i mitten.

Cs med bara kräftstjärtar. Hon gillar inte räkor.

När C kom från jobbet åt vi.

Tårtorna, 3 sorters köpesill, gräslöksgräddfil, ägghalvor, potatis, gubbröra, rädisor och sen ville E ha sojabönor. Inget bröd och ost det orkade vi inte. Delade en 3.5 öl med L, det starkaste idag.
Jordgubbar, glass och grädde efteråt. Proppmätta blev vi.

Hade kunnat tagit en stödvila där. Men vi bytte om och åkte upp till Strömsberg. Tror jag somnade på Läbyskogen och vaknade på motorvägen strax före Tierp.
Vi hann precis upp till Strömsberg för att se stången resas. Sen var det uppvisning av Strömsbergs folkdansgille och spelmansmusik.

Uppvisningen var på gatan till vä, stången finns där i björken. ;-) Dans runt den, väldigt kort program. Sen nån lottdragning, sen var det slut, allt som allt 1 timme. Folk satt kvar på sina filtar och det gjorde vi med en stund. Soligt och skönt, fast ett mörkt moln alla var lite oroliga för.

In till Tierp sen, där var det heldött. Det enda vi såg var några av nysvenskarna. In på Lidl som var öppet och köpte, dricka, ostfrallor och bananer. Vi behövde ett mellis. Mörka molnet hade nu växt och följt med oss dit.

Ja det följde med till Österby också. Vi gick upp på stallbacken, intog vårt mellis medan vi väntade. Kl 18 kom paraden av dansare, spelmän och smeder. Vilken trevlig grej.



Stången restes, flaggan hissades i den och alla sjöng nationalsången. Pampigt!
I Österby var det mer folkfest och tror byn slöt upp mangrant. Så mkt folk. Dans runt stången här med, men betydligt längre program som avslutades på samma sätt som i Strömsberg med Raketen. Sen godisregn. Vi gick en sväng för det var lotterier, vann inget, cafe', sockervadd, korv och godisstånd.
Dansuppvisning med dräktvisning. Jättekul ide' att dom berättar om dräkterna, va dom var ifrån, förklarade skillnaden på folk och bygdedräkt m.m Sång och musik. Välordnat!

Så trevligt! Tror vi bara åker hit nästa år, mycket närmare också.

Hem och gjorde lite varm mat, blåste och vi blev lite frusna. Ugnsomelett, köttbullar, smör o dillslungad potatis av resterna från lunchen och lite grönsaker. Tog fram räktårtan med men jag orkade inte det också. Startade om Midsommarprogrammet o såg det medans vi åt. Var väl sådär men farsen på fyran hade vi sett och inte gillat.

Nu sitter vi här E o jag och äter jordgubbar, ostbågar, vindruvor och dricker vatten. Ingen fest här inte. Skulle nog somna direkt då. L vilar lite som det heter. Ska väcka han då vi går i säng så han kan klä av sig ;-)
Nu regnar det visst, vi klarade oss trots att mörka molnet var med till Österby också. Ska regna i morgon. Blir nog inget Björkis vare sig på dan eller kvällen. Ska se traktorkortegen med alla lövade skrindor kl 12 iaf.

Nu ska jag vara lite mer social med E.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 18 mars 00:26

En med hög rygg som avlastar nacken och helst under 12000. Har sett två jag kan tänka mig. En på Möbelmästarna Och en på mio Men absolut inte så här ljus. Dom här två kostar ungefär lika mkt. Och går båda att höja med en förhöjning jag ...

Av Neta - Lördag 16 mars 23:47

Dom far som plockepinn. Så står det i tidningen på nätet och då måste väl det vara sant? Haha! Nej men på riktigt, det är väldigt blåsigt det ser jag med. Träden vajar väldigt djupt. Här började det fara snö i luften strax före 14. Just nu snöar ...

Av Neta - Fredag 15 mars 23:06

Skrev jag att det var vår igår? Nu har vi en orange varning om först stora mängder regn, sen hård blåst och som grädde på moset ca 25 cm snö. Senast vi fick sånna här varningar blev det mkt lindrigare så nu tror man (jag) ju det nu också. Säkert blir...

Av Neta - Torsdag 14 mars 22:34

Så typiskt när jag varit och handlat som i tisdags. Då kommer alltid ett paket till affären dan efter. Så också igår, mina hängpelargoner. En 2-färgad, lila o vit och en riktigt cerise. Hämtade dom idag. Tog in en stor pelargon i tisdags, klippte l...

Av Neta - Tisdag 12 mars 23:49

Annika och jag åkte in till stan strax före 12. Vi hade med oss fika o en lätt lunch. Här hemma var det lite disigt men i stan lyste solen från en molnfri himmel. Det hade den sen gjort här också. Vi skulle ju spana efter lite vårblommor, var säkra...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards