Mina ord och tankar

Alla inlägg den 2 juni 2017

Av Neta - 2 juni 2017 23:43

En dag som trots att den inträffat 23 ggr sen den värsta dan i mitt liv fortfarande ger mig ont i magen. Men att begrava sin bror utan att kunna vara med för att ens dotter ska opereras i hypofysen och dom inte kan ge garantier varken för liv eller syn. Det toppar mina helveten hittills iaf. Nu överlevde hon men blev aldrig frisk och synen fick hon behålla en del av iaf så visst gick det under omständigheterna bra. Vilket vi så klart är väldigt tacksamma över. Hon lever ju ett relativt bra liv idag också, men ganska ensamt. Beroende av mkt hjälp av oss för att kunna bo där hon bor och kunna komma iväg på saker, men än så länge går ju det bra. Sen får ju syskonen ta över.

Idag bestämde jag mig dock för att vi skulle göra något trevligt. Såg på Facebook att dom skulle ha tårtkastartävling på Hemköp i Tierp och tänkte att vi kan ju lika gärna titta på dom studenterna som i stan. Bättre för Elle också då det är lite mindre, bara en skola där. Hade missat några saker jag ville ha från Lidl också för det var slut i stan och tänkte kolla där. Solen sken och även om det var lite kyligt så var det skönt ute.
Jag ringde och föreslog detta för E och hon tyckte det lät kul. L var på från början. Så vi åkte upp, parkerade vid Lidl och gick dom 2 kvarteren fram till centrum.

Det var inte så stor publik på Hemköp men en tapper skara inkl några anmälda kastare. En kul grej som uppskattades av oss som var där. Jag köpte lite körsbär och svenska jordgubbar. Sen gick vi till " parken i hörnan" mitt emot Ica och ställde oss i solen.

Kan det vara nya barnskötare?

Alldeles lagom med tok. Totalt 7 ekipage och några bilar.

Killarna från Hemköp hade tvättat av sig, bytt tröja och stod nu och delade ut bubbelvatten och chipspåsar till studenterna, jättebra initiativ.

Jag hittade det jag saknat på Lidl, sen tog vi ett varv med bilen men såg bara en lastbil. Dom andra hade nog gett upp.
På hemvägen stannade vi vid ett av våra svampställen, vi kollade blåbärsblommen och det finns nog lite hopp om blåbär ändå.

Sen plockade vi dom här. Vill ju ha lite pingststämning och ska ta upp lite syrenkvistar på altanen i morgon med. Dom står ju inte så länge. Vi ska bara vara vi den här helgen, C jobbar dessutom dygn i morgon. Mi o Ma gifter bort en dotter i hälsingland och vi har inte brytt oss i nåt annat. Blir det hyfsat väder kanske vi åker ut på nåt annars är vi hemma. Tänkte göra en smörgåstårta till i morgon kväll, och på dan har jag lite rökt fjällröding. Känns som lite pingstmat.

C kunde komma ifrån lite tidigare än 21 idag så hon och Skruttan mös i nya soffan.

Börjar bli lite mysigt på altanen nu också. Går nog sitta här ute på dan i morgon iaf. På kvällen flyttar vi längst in och slår på infran. Skulle bli molnigt men uppehåll i morgon.

Tjejerna gjorde tacos ikväll. Blev sen middag så vi åt inne, C var trött och gick ner tidigt. E är precis på väg härifrån nu. Jag ska väl leta reda på sängen, glad att ännu en 2 juni gått och är borta till nästa år.
I morgon ska E o L till stan, dom ska prova Es nya rullstol därför kan jag inte följa med. Samtidigt ska E köpa en back att ha jord i på baksidan så vi kan göra i ordning färdiggödslad jord till henne så hon har till sina plantor och pellisar.

Men nu, Godnatt!

Av Neta - 2 juni 2017 00:51

Herre jösses vilka vindar det kommit idag, fast dom var västliga så låg dom på utbyggnaden på altan som 17. Har ju lä från åsen därifrån men idag vete 17 hur det blåste.
L var ute och klippte lite i Björnbären och sattt grönsaksplantorna i nya krukor i växthuset. Han grävde ner dom nya perennerna också. Han kände sig nog urblåst då han kom in. ;-)
Jag gjorde champinjonsoppa till lunch så han fick tina lite.
Har kommit några rejäla skurar också, korta men intensiva. Så säger dom på TV-vädret att i morgon ska det bli kraftig vind! Vad tyckte dom det var idag då? Byts till nordliga bara, så lär väl bli iskalla med.

1 juni redan, känner mig lurad på maj. Som man mist lite av försommaren.

Synd om alla studenter i morgon, inget idealväder precis. Synd om alla mammor också som hoppats på utesittarväder, det verkar det ju inte bli. Minns ju själv paniken på Cs student, men då var man glad över en stor inbyggd altan med värme, sen fick man ju duka inne där det gick.

Har inte haft en bra dag idag, ny värk i 2 fingrar, kan knappt komma åt dom. Naturligtvis på högerhanden. Lite yr och trött med.
Blev hämtmat, hade 0 fantasi och orkade inte engagera oss nån av oss. Jag tog en räksallad och L en pizza.
Han skulle ändå ner till Cs jobb med hennes kudde, ist för att jobba till 21 idag, får hon jobba från 15 idag till 21 i morgon. Kollegan mådde dåligt som skulle haft dygnet så hon skickade hem henne. C skulle gått på när hon slutade i morgon så hon har bara att stanna om hon inte hittar nån annan kollega som kan ställa upp sista timmarna. Hon har dygnet lö -sö sen också.
Förstår inte hur dom ska klara det utan henne sen. ;-D

Pratade med den ev ledsagaren idag, kändes bra. Vi är i samma ålder, hon har en son med samma diagnos som jag och vet ju då också vad det innebär att ha ett funktionshindrat barn. Vi ska ses om en vecka och prata lite mer. Jag kände att hon direkt förstod vad jag pratade om iaf. Ska det vara så att jag lyckas hitta nån till slut? Nån som inte far iväg på andra jobb.

Nä nu börjar JB pocka på uppmärksamhet. Bäst att krypa ner kanske.
Godnatt!





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards