Mina ord och tankar

Alla inlägg den 19 juni 2021

Av Neta - 19 juni 2021 23:22

Bonnie Taylor, Elles kanin har varit lite krasslig. Ätit dåligt och känts varm. Men samtidigt så har det ju varit väldigt varmt. Hon har lagt henne på våta handukar i hennes lilla hus i uteburen, duschat henne med blomsprutan och försökt hålla henne sval. Haft henne inne på svala handdukar på natten.
Igår trodde vi att det vänt. Hon åt en jordgubbe, drack vatten, åt ett par maskrosblad och var ute i sin hage igår kväll. Tryckte sig dock mot nätet och darrade lite på huvudet ibland, Elle var upp i natt och gav fruktpure och vatten och då åt hon.

Vi hade ju bokat transporter till Maxi på fm så vi gick upp tidigare, E försökte ge henne nåt att äta men hon ville inte ha. Hon hade ju fått på natten så E brydde sig inte så mkt. Såg bara till att det fanns vatten och mat. Hon hade smitit in i köket där hon egentligen inte fick vara men E lät henne vara. Hon låg under köksbordet när E åkte.

Så vi åkte in och handlade. Fikade efteråt och fick sen vänta 1.40 på våra transporter. Skitkul med fryst mat i kassarna. Elle kom hem lite tidigare än mig. Vi hade köpt lunch så när jag kom hem hjälpte E mig med det tyngsta och sa, ja vi ses senare.
Reagerade inte först utan plockade upp varorna men sen messade jag och frågade om vi skulle äta nu då. Inget svar! Ringde, inget svar. Ringde igen, inget svar. 4 ggr ringde jag och nu blev jag lite irriterad.
Gick ut och satte mig, snart kom hon ut med Bonnie i famnen. Ska vi inte äta? sa jag
Nej jag tror Bonnie är död sa hon. Kom över till mig. Vi försökte känna efter hjärtslag men kände inget. Ropade över grannfrun, hon kände inget heller.
När E kom hem var det ju varmt i köket så hon hade duschat på henne lite, ingen reaktion, reagerade inte på sitt namn och inte när hon petade på henne. Alldeles slapp men varm när hon lyfte upp henne.

Var ju bara inse fakta att hon hade gått bort. Så hon la henne på en handduk i sitt lilla hus i uteburen.

Hur gör vi nu? En helg! Ringde så klart Leif men han kunde inte komma. Messade C som kom direkt efter jobbet. Försökte ringa Agria men där gick det bara komma fram till en vetrinär vid akutfall och det var ju försent. Försökte med djursjukhuset men dom bad oss via tfn.svarare återkomma på månd.
Så länge kunde vi ju inte ha henne hemma det förstod vi ju då värmen ju gör att kroppen förändras snabbt.
Kollade på vad kremering skulle kosta mn det tyckte vi allihop var för dyrt. J trodde det var lag på att göra det, men det var det inte.
Ringde sonen som inte kunde komma men om C körde dit henne kunde han hjälpa oss gräva ner henne.
Velade lite fram och tillbaka, C ringde några kompisar som har och har haft djur själva. Men till slut bestämde sig E för att låta sin bror ta hand om det.
Så dom la henne på sin handduk i en kartong, Bonnie var ju en stor ras, så dom hade svårt att hitta en tillräckligt stor. Gjorde lådan lite fin och åkte ut till Hagby.

Känns som det gick väl fort, från att hitta henne död till att hon var borta hemifrån men E förstod ändå att vi måste göra så. Vi har ju haft kanin i nästan 20 år, och begravt 2 stycken + 1 marsvin och 1 hamster. Men då hade vi ju egen tomt. Många föreslog att vi skulle lägga henne i frysen till måndag. Men nej! Det gick fetbort. Sin kanin i frysen bredvid korven, näe! Ingen av oss hade plats heller.

Bonnie blev bara 5 år. Hon var ju en omplacering så vi vet inget om föräldrar och så.

Nu ska E sörja klart över sommaren sen vill hon ha en Hermelin, en tjej med stamtavla igen, som vår första Millan som blev 11 år. Och ta den kaninen från början d.v.s från 8-10 v. Lugnare kanin finns nog inte och hon blev både rumsren och tam på 0-tid. För att ha henne som utekanin är uteslutet.
Kaniner är flockdjur och behöver sin flock även om den består av människor. Ensamma utekaniner i bur är rent djurplågeri.

Ja ni förstår att dagen varit omtumlande för oss alla!



R.I.P Bonnie Taylor

Av Neta - 19 juni 2021 00:01

Å vad händer då? Jo min första blomma slår ut

Men hallå jag köpte ju en röd dubbel Haha! Nåja köpte den billigt på Lidl och i år blommar den, det gjorde den inte i fjol. Massa knoppar är det.

Elle och jag hade tänkt åka till Maxi idag men vi gav upp tanken. Ingen var sugen på att sätta sig i en bil när det var 30 gr ute. Vi åkte en snabbis till affären här ist sen höll vi oss stilla i skuggan.


Provade mina nya 3/4 byxor, dom var så sköna att jag behöll dom på. Vid modell så det fläktar skönt runt benen.


Blev en kycklingsallad idag då dom hade färdiggrillad billigt. Köpte även vitost. Så gott i sallad. Jordgubbar och biggaråer följde med hem också.



Iskaffe och en päronbåt fick bli efterrätt. Sen satt vi och pustade, drackmmkt vatten. Elle har en ismaskin och den är guld värd nu.
Bestämde att vi åker till Maxi tidigt i morgon. Så beställde bil ikväll eftersom vi har specialtransport. Jag ställde in min scooter i garaget, då frågade E om vi skulle köpa mat från Sjöhagen, så det blev varsin wrap, serverades med pommes och det har ju jag lite svårt att äta men man behöver ju salt i den här värmen och så var det en god dip till så gick ner några iaf.


Hittade en vit Rioja i vinkylen och den satt inte i vägen. Tog dock bara ett glas. Halva flaskan och en halv wrap är kvar till i morgon. Haha! Den som spar han har.


Måste få visa Scheresminen som växer utanför Elles uteplats. Så fin nu.
Kom några stänk så,vi bröt upp, var dock bara ett skrämskott. Gick ut på baksidan och det försökte börja regna flera ggr, kom lite åska och starka vindar men inget regn så länge jag var ute iaf. Gick in vid 23. Hoppas det kommer ett rejält åskregn för vi orkade inte vattna. Va så kvavt, kändes som man inte fick luft. Har fläkten på så kommer inte att höra ev regn. För första gången i år har jag också myggdödaren i nu. Vill inte ha dom inne. Men nu är det sovdags. Ska bli 2 gr svalare i morgon. Bara 28 gr.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards