Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 7 september 2023

Har jag gjort nåt vettigt idag?

Av Neta - 7 september 2023 01:51

Jag vaknade första gången vid 7, det var tredje gången jag behövde kissa sen midnatt. Blir så slut av dessa störningar av nattsömnen. Min husläkare sa att jag skulle få tabletter utskrivna, sen blev hon sjukskriven pga en olycka hon var med om, har sen inte fått tid hos nån annan. Alla har sina patienter liksom.
Somnade iaf om efter nån timme och sov till halv 10. Satt igång en tvätt. Delade medicin för en vecka framåt. Plockade in en disk och körde och handdiskade en hög kastruller, eller iaf 3. Haha!
Hängde tvätten och när C ringde lät jag henne välja på mat med köttfärs eller kebab. Hon valde det senare.
Tog en fika innan jag började med maten. Hade ingen kebabkrydda så gjorde egen. Kokade ris i micron, gjorde en sallad och stekte kababen med 1 tsk av den nygjorda kryddan. Blev så bra. Och inte en massa tillsatser. Tog 3 min att göra.


Saknade vitlök, så om jag gör den med gräddfil ska jag pressa i en klyfta. Kanske tillsätta lite torkad i kryddan. Idag hade vi färdig sås, lite för *majjonäsig* för min smak. Men kebabköttet var jättegott. Hade dock missat rödlök i salladen.

Fick ris över som jag senare frös för i morgon är det sopptorsdag och då blir det köttfärsgulaschsoppa. Hade ju tagit fram köttfärs också.


C var till graven och planterade 4 astrar. Blev fint men rosen har ju farit lite illa, ser lite förväxt ut, men klipps väl ner i vår sen. Penséerna som hon tog bort idag har ju stått hela sommaren och kvävt den lite.
Någon hade varit där med en pumpa. Lite tidigt va? Men den fick ju va kvar så klart. Hon fick en söt liten ängel av sin lillasyster också. Och Konrad som är av textil har stått pall för både snö, kyla, extremvärme, sol och regn. Det trodde vi nog inte när vi satte dit den.
Nu får det se ut så här till det är dags för ljung och silvertrassel.

C klippte mig, jag har inte råd att betala 750kr för en klippning så ger henne lite pengar ist.


Här är det inte tvättat än. Hon tog rätt mkt också men så skönt att bli av med kalufsen.
Jag bar in fika till vardagsrummet när vi va klara och hon hjälpte mig bädda rent. Vi fikade och såg *Trädgårdstider* innan hon åkte. Sen såg jag *Vägens Hjältar.* tycker det är extra kul och se det nu, alla problemlösningar och så sen barnbarnet börjat köra bärgare.

Efter det lyssnade jag på en bok om ett par som ska driva en camping på Fårö och löste lite korsord. På insta såg jag sen ridande vaktparaden och en musikkår som gick och spelade på gatorna i 08. Då kom jag på att jag vill åka dit och se på vaktbytet vid slottet och lite pompa och ståt. Flera år sen jag såg det.

Tror det är ett rådjur på min altan. Låter avvklövar liksom men är kolsvart därute, bett J komma och sätta upp belysningen men han har inte varit här än.
Inte hört nåt om kulturnatten heller. Eller anmält oss till ev dans.

Nu ska jag iaf krypa ner lite ordentligare. Kl är snart 2, har sovit en stund o ska försöka igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Av Neta - Måndag 13 maj 00:14

Ja Den stora älgvandringen alltså. 87 älgar har summit över. L tror det är rekord. Det roliga tycker jag också är alla andra djur man får se liksom på köpet. Järv, björn, lo, ren, grodor, örnar, orrar, svanar, änder, ejder och en massa andra fåglar...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards