Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 8 september 2023

Mord i stan

Av Neta - 8 september 2023 01:20

Att behöva dö en sån död för att man har en son som kommit fel här i livet! Gränby som varie ett så himla eftertraktat bostadsområde för typ 20-30 år sen. Så grönt och fint och så länge Uppsalahem hade det en bra mix på folk. Nu tror jag bolaget som hsr det heter Rikshem. Har haft flera kompisar som bott där. Närheten till GC gjorde det populärt med.
På filmerna i nyheterna är dock polisen i Gamla Uppsala och Nyby. I em anhölls 2 personer. Det börjar bli lite för mkt vilda västern i östra Uppsala. Glad att jag inte bor där längre. Ingen jag känner bor kvar i Gränby heller.
Mamma bor på den kanten i stan men i ett lugnt villaområde från 30-40 talet.

Tog en fika e lunch i dag, i vardagsrummet. Ser hur nåt glittrar till utanför fönstret och upptäcker ett stim av stora mygg. Är rätt mkt vegitation där och några, inkl mig har ju vattenspeglar. Bara ett fågelbad men det räcker tydligen för den här nya arten. Vet ju hur det var i Siggefora där vi stod säsong med husvagn i 16 år. Där tog vi bort buskar i diket och höll gräset kort. Mkt våtmark runt om sjön där och vi stod 50 m ifrån vattnet.
Men här har vi ju knappt haft mygg. Det är alltså ändrat, iaf där och väldigt mkt i skogen mot sjön med. På framsidan är det kanske nån bara.
Åker ju normalt endes skog till centrum men nu åker jag runt. Kommer från andra hållet dit. Från parkeringen här kommer jag så småningom ut på vår gamla gata där vi hade huset. Tar dubbelt så lång tid till affären, typ 5-6 min ist för 3. Haha!
Var tvungen att åka dit ett ärende idag.

Tvättat lite ljus 60 idag och bytte sen alla handukar efter den maskinen. Ska köra dom med lakanen som C bäddade ur igår, i morgon.


Gjorde nån soppgryta idag. Har kvar till en måltid till, men den fryser jag eventuellt.

Sist jag handlade låg den här i kassen


Brukar rosta och salta själv, både pumpa och solroskärnor. Vet inte om det där va nåt provsmak eller nåt för jag har inte köpt den. Perfekt idag dock då jag blev lite saltsugen. Gott att ha i en grönsallad med.

Men nu ska jag luta mig bakåt, släcka lampan och hoppas på att få sova ett par timmar iaf innan det börjar klucka i öronen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Av Neta - Måndag 13 maj 00:14

Ja Den stora älgvandringen alltså. 87 älgar har summit över. L tror det är rekord. Det roliga tycker jag också är alla andra djur man får se liksom på köpet. Järv, björn, lo, ren, grodor, örnar, orrar, svanar, änder, ejder och en massa andra fåglar...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards