Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 9 september 2023

Regler

Av Neta - 9 september 2023 01:24

Ja mitt förra inlägg skapar väl lite diskussioner också. Mest *ja men så har vi alltid gjort* *man ska inte gå emot regler* Nej men man kan ändra på regler, för väldigt många av prrsonalen är missnöjda, som det fungerat hittills. Kravet från föräldrar ändras också. Genom Bcf åker jag ju då och då ut till förskolor och det är ungefär som det alltid har varit men med färre personal.

Den absolut bästa omsorgsformen som jag upplevt är ändå 3-fam. Nu när jag kanske får min andra barnbarnskull snart skulle jag önska att det infördes.

Där delade 3 familjer på en förskollärare och en barnsköterska som mest åkte hem till en familj med sjuka barn.
Man alternerade mellan familjernas hem och bytte alltså ställe varje vecka. 3 st 3-fam bildade en enhet så 3 förskollärare planerade en verksamhet tillsammans.

Totalt barn från 9 familjer från samma bostadsområde. Oftast var det 2 barn/familj men kunde även vara 1 barn, då kunde man ta in en 3-barnsfamilj. Men aldrig mer än 18 barn på 3 heltider, eller 6 barn per personal. Ibland med barnsköterskorna också om ingen var sjuk, men det hände nästan aldrig

Man sågs ute på fm, åt lunch inne sen med sina barn som den familjen förberett som man var hos den veckan. Dukade, plockade undan och sköljde disken med barnen. Fanns diskmaskin fick man plocka i där. Hade lite vila och läsning innan man oftast iaf gick ut igen. Ur o skur var inte uppfunnet då men det funkade ungefär så.
Just det där att slippa vara hemma från jobbet när barnet var sjukt och det kom hem en personal var himla skönt. Det här var alltså innan VAB fanns. Fanns som regel en sån barnsköterska på barnstugan, som det hette då också.

3-fam skrotades i slutet av 70-talet eller möjligen i början av 80. Jag jobbade en termin i ett studentområde i Uppsala. Men den reformen blev tydligen för dyr. Hade gärna haft mina barn så.

Idag har jag nog inte gjort så mkt, åt rester så inte ens matlagning idag.

I morgon är det kulturnatten här. Den börjar vid lunch, sen är det kulturella händelser till sent. L kommer så vi ska dit och sen får vi se om vi orkar åka på en dans efter det. Troligen inte jag iaf. Vi ska göra som vi gjorde vid Valborg, parkera hos mamma och gå ner på stan. Tar 10 min till resecentrum där första begivenheten med dans och musik är. Hoppas på en spiralpotatis där också. Dom gör en spiral av en potatis som kryddas och friteras på en pinne. Nästan onödigt gott Haha!

Lite läskigt med de hämdaktioner som polisen tror ska komma efter mordet igår. Natten som var exploderade en bomb vid en villa i Gottsunda med. Startade en brand som en rådig granne tog hand om. Som tur var, va ingen hemma. Vi ska nog inte ställa oss i nån folkhop iaf. Åker hem innan den obligatoriska fyllan börjar.

C o hennes kille åker till Göteborg i helgen med ett annat par. Startar 5 i morgon bitti och sover en natt på hotell. Låter så mysigt.

Men nu ska jag sova, tidig uppgång i morgon för att hinna duscha och frukostera innan L kommer.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Av Neta - Måndag 13 maj 00:14

Ja Den stora älgvandringen alltså. 87 älgar har summit över. L tror det är rekord. Det roliga tycker jag också är alla andra djur man får se liksom på köpet. Järv, björn, lo, ren, grodor, örnar, orrar, svanar, änder, ejder och en massa andra fåglar...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards