Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 20 februari 2014

Fyndat

Av Neta - 20 februari 2014 00:25

Jag har en speciell känsla för blått glas men inte vilket blått glas som helst. Koboltblått ska det vara och gärna pressglas från t.ex Glimma glasbruk. Just dom har en så fin mönsterpressning. Går bra med annat också men det får inte vara dekorerat eller försett med guldkant. Sen ska det helst vara brukbart och då använder jag det gärna.


 

Den här hittade jag på Erikshjälpen igår, en oljelampa och den är väl lite undantaget eftersom den bara är delvis färgad. Dom sa där att det var Orrefors men mina egna forskningar visar att det är SEA från Kosta. Tyckte dock om den direkt och 15 kr sved inte så mycket i plånboken heller.


 

Hittade även de här som jag definitivt inte behövde men jag kunde inte låta bli.... dom drabbade mig med full kraft. Mycket p.g.a den platta foten sen är själva glaskupan kantig, 14-kantig och inte 12 som jag först trodde, o så är dom ju koboltblå. Har aldrig sett något liknande. Offrar gärna några av dom "vardagsvinglas" jag har för dom här. Kommer absolut att användas. Har ingen aning om var dom kommer ifrån men kan ev. vara Luminarc. Bra är också att dom är låga, gillar inte höga glas.


Hittade även en ny lergryta i kartong för 40 kr med kokbok o allt, aldrig använd. Mitt lergrytelock gick sönder för ett par år sen o sen dess är underdelen en "blomkruka". Det har som inte blivit av att skaffa en ny. Saknat den ibland men nu så kan det bli skinkstek med tillbehör a la lergryta igen.


Erikshjälpen ligger på Bolandsgatan i Uppsala, man åker in mitt emot sopstationen, inte vid Ö&B utan ca 100 m längre ner så ligger det innanför verkstäder och livsmedelsgrossist. Dom dukar upp varorna så pedagogiskt så det är lätt att hitta om man söker nåt speciellt. Dom har allt från möbler till fingerborgar och dom har underbara mackor i sitt lilla café som är en hel lunch. Öppet tisd och torsd från 12 och även lördagar fr 10. Väl värt ett besök både om ni rensar eller behöver något.

Jag gillar Röda korsets second hand ett stenkast därifrån också, men där blir det lätt rörigt och trångt.


Annars fortsätter lägenhetsjakten, har även börjat kika lite på fritidshus modell mindre. Finns en del pärlor för 2-300 000 både härikring och uppåt t.ex Leksand/Rättvik. Vi är ju vana att bo i husvagn så "compact living" känns inte direkt främmande, ofta finns små gäststugor till de här torpen också. Men nåt man kan flytta in i när försommaren kommer i maj och vara i hela somrarna är tanken. Köper mig isf en scooter till privat eller kanske en moppebil så man kan åka och handla.

Kolonistuga är inte aktuellt då jag ju inte kan sköta en trädgård så.


Har varit i stan idag, dels uträttat lite ärenden men också unnat oss en salladslunch på Rixos och lite shopping, köpte med sushi hem från Sushi of Sweden.

Har snöat lite nu ikväll men tempen är precis på nollan så vi får väl se om det blir kvar. Kul för de sportlovslediga. Ska börja plantera om blommorna och ta upp pellisarna. Se om det blivit kottar i femöringarna. På jobbet började vi alltid med blommorna på sportlovsveckan och det sitter som i, till o med mamma brukar plantera om sina då    Men vi hade ju alltid färre barn då så det passade bra.


Nu är det nog dags att avveckla dagen ändå. Ha det gott alla finingar och tack för allt stöd ni ger mig, ni är ovärdeliga det ska ni veta. Svarar er på mail som vanligt, har bara varit lite mycket nu ett tag.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Av Neta - Lördag 20 april 15:03

Sitter och slöar i soffan medans L duschar. Tänker tillbaka på en kul dag igår. Den började tidigt. Hämtade Annika vid 8 och for iväg mot Sörmland. Ett snabbt men välbehövligt kaffe & mackastopp i Strängnäs hamn. Har ju svårt att äta direkt på morg...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards