Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2016

Av Neta - 21 mars 2016 00:24

Till vårdagjämning vaknade vi till en vit värld men det ordnade sig när regnet kom.

Jag har ju för 17 köpt penséer, inte orkat göra något åt dom i helgen, men vill ju göra fint nu. Var nog inte så bra att åka med in och handla i fredags. Blev inte direkt sämre men helt slut i kroppen.

Suttit i soffan i 2 dar. Tycker kanske att det lättat något.


Jag är ju listmänniska så har skrivit ner vad som ska göras till helgen, minst en dag går ju bort i stan. Tänker inte storstäda men småfixa lite så där lagom. Damma och dra av golven. Ja jag dammar ju bara men är också den som får plocka eller säga åt nån att lägg det där.

Elle kommer på torsd så få se om vi åker in och handlar då. Johnny med familj kommer en dag och en vän från Sthlm kommer på påskafton. J får väl ta med sig mormor om hon kan.


Förr var våren nya fina springskor, blanka nya bollar, hopprep, kulspel, såpbubblor och nytvättade cyklar. Saknar den tiden! Numer tror jag inte ens Rasmus vill blåsa såpbubblor så får väl göra det själv då    Elle kanske offrar sig.


Nu finns det iaf både tussilago och blåsippor, då blommar garanterat violerna på vägen till sjön med. I rabatterna ploppar det upp vårblommor både här och där. Julrosen har iaf blad, hoppas på knopp med.

Det är en härlig tid vi går emot nu. Lite smolk i bägaren är det här


 

Det är inte löv ni ser i träden det är kajor som väcker oss varje morgon precis innan solen går upp. Jag kan somna om men man blir ju iaf störd. Vi har ju stora tallar på baksidan och tyvärr bon med både kajor och råkor så småningom men enda sättet att bli av med dom är att ta bort träden och det vill inte jag. Man tar inte bort tallar som är gamla hur som helst tycker jag. Dom ger ju dessutom bättre luft och skänker oss skugga. Bona är ju ca 15 m upp och det klättrar man inte utan vidare. Jag tror också att tar man bort bon så bygger dom bara nya.

Grannarna tog bort alla tallar utom en i fjol, häromveckan även den sista. Vi har ju gått ihop och skrivit till kommunen som inte bryr sig alls, dom sköt ju massor vid kyrkan för dom skitade ner och då fick vi dom. Har aldrig haft innan. Så dom borde ju fatta problemet.

Vi har inte märkt av så mkt nedsmutsning det är ju som skogstomt där dom är och har ju allt under tak men hör andra i byn som får allt dom har ute nedskitat, bilar, trädgårdsmöbler, leksaker, cyklar. Allt måste ställas under tak. Sen går dom ju på det och hur fräscht är det att få under skorna.

Fram till midsommar ungefär är dom här sen försvinner dom.


Men annars längtar man ju till man kan vara ute nu, jag går ju ut väldigt lite på vintern. Åker iväg och så men är inte ute i luften så mkt eftersom jag stelnar när jag blir kall och sitta still i rullen ute är ingen höjdare då det är kallt.


Nej nu ska jag ta mig en sup av hostmedicinen och försöka sova. Håll en tumme för att jag orkar börja greja lite i morgon.




Av Neta - 18 mars 2016 23:56

Hur många riktiga vänner har man egentligen? Jag degraderar fler och fler till bekanta. Tragiskt men så har det blivit och ibland är det säkert mitt fel med. Men det finns en del underliga beteenden också som till ex att man helt slutar höra av sig för att man får nya vänner, dom är ju klart inte värda min energi, jag kan ha flera vänner kan till o med umgås med flera på en gång. Men alla kan uppenbarligen inte det.

Dom som degraderas av dom som bor nära är ju dom som "bara" umgås på facebook. Jag har själv vänner jag bara umgås med, om man nu kan kalla det så där, ofta sånna som bor mer än nån timmes bilfärd härifrån. Som man kanske träffar ibland i vissa sammanhang. Då är det ju kul att i alla fall hålla kontakten. Däremot har jag inga eller ytterst få vänner kvar på Fb av dom jag aldrig träffat, känns säkrast så på nåt vis. Får ibland förfrågan av vänners vänner men nej det får vara.


På senaste tiden har jag iaf lärt mig uppskatta riktiga vänner, dom som faktiskt gillar mig precis som jag är och kan ta min rakhet och vet att jag kanske inte är så otrevlig som jag ibland kan låta. Som kan säga till mig att skärpa mig men som samtidigt förstår det jag vill säga.

En del misstolkar med flit och drar in andra, har ett praktexempel på det. Men jag orkar faktiskt inte bry mig, jag är jag och är man inte så pass att man kan fråga mig vad jag menar om jag skriver nåt här t.ex ist för låta drevet gå då är man inte min vän längre. Det gör skitont ibland, men så länge man har guldkornen kvar klarar man sig ändå.


Igår ringde jag ett sånt guldkorn, vi hade inte pratat på ett bra tag. En vän som man kan lita på i alla väder och som är en frukt av lång vänskap. Vi lärde känna varandra i ungdomsringen på 70-talet och dom blev som en extra familj till Johnny, hade tre egna pojkar och bodde då en bit utanför staden.

Vi delade intresset för hemslöjd och "gammal mat", seder o bruk förr i tiden tyckte vi också var kul, så kul att vi startade en del studiecirklar ihop. Vi komponerade bl.a en bröllopsmiddag från 1850-talet i Uppland. Vi har stöpt ljus, vi har knutit makramé, vi har vävt, lärt oss nålbindning. Vi har skrattat och vi har gråtit men samtidigt vetat att den andra ställer upp direkt om det är nåt, har kunnat ringa mitt i natten, inga konstigheter alls. Hon är som en syster!

Det läskiga var att när jag ringde så sa hennes man, men vi pratade just om dig och hur länge sen det var vi hörde nåt så Lill skulle just ringa dig. Efter iaf dryga året. Va det meningen eller?


Det gäller att underhålla guldkornen för det är dom som finns kvar när du blir sjuk eller andra tråkigheter händer. Jag har en 4-5 riktigt nära vänner "jag kan ringa mitt i natten" sen har jag en himla massa bekanta, tack vare dansen för det mesta. Jag behöver inte träffa guldkornen varje vecka jag vet att dom finns där ändå.


Oj det blev längre än jag tänkt, skulle ju berätta om idag också. Elle får ingen bra ordning på det som vi från början var en hårsäcksinflammation. Å ja idag har hon själv skrivit om det på Fb så det är ok att jag skriver om det. Hon har gått hos distriktan och tömt den men idag ville hon att en doktor skulle titta.

Vi åkte in till jouren redan 8.30 i morse, men där var dom så stressade att dom knappt ville ta emot henne och hon fick bara träffa sköterskan. C var med henne eftersom hon har dippat rejält några tillfällen nu då man "bökat med henne" det är komplicerat när man inte har egna hormoner och inte normalt adrennalin. iaf så ordnade sköterskan en tid ett par timmar senare på närakuten.

 

Väntetiden blev fika på CG, där hälsade vi även på Erna som jobbar strax bredvid. Skjutsade upp tjejerna till Samariten och åkte och tvättade bilen, det behövdes sen L hade vänt den på ett av Cs jobb, var lera upp på rutorna. Fler hade kommit på att dom behövde det idag, vi hamnade i kö som 6e bil.

E fick penicillin så nu hoppas vi på en förbättring och hon ska ta bort den där framöver.

Ja då dom var klara hade kl blivit lunch och magarna började kurra så blev GC och foodcourten. Jag åt en saffranspasta med skaldjur från Peppelinis.


Handlade på Kvantum och in på TGR, E hade dippat för vilken ordning dom här dagarna vet jag inte. Hon var knappt kontaktbar ett tag, blev för mycket med 2 läkarbesök, äta och fika ute o så allt folk på GC o inne på Kvantum och det tog ett tag innan det var lugnt igen.

 

Hon fick en liten påskhare att trösta sig med sen for vi till Willys, där tog hon det lite lugnare men jag skulle ha en del grejer därifrån som jag skrivit upp, men dom fanns inte, jo nåt men då stämde inte priset. trodde jag blivit tokig jag som brukar ha sån koll.

En titt på appen matpriskollen (bästa appen ever) visade dock att det var CG jag skulle till. Nu ligger det bara över gatan där så det var bara ge sig dit men först måste vi skjutsa C till bussen för hon skulle jobba. Tidsplaneringen hade ju liksom spruckit.

I vanliga fall hade jag nog struntat i o handla det där just på CG, men det var grejer jag skulle ha i helgen och eftersom L är upptagen i morgon och C jobbar så kändes det bekvämt att fixa det.


Nästa anhalt var blomaffären, med E ensam i bilen blev det snabbhandling, 10 penséer, en gul ranunkel, 2 pärlhyacinter, 3 påskliljor, en förgätmigej och en ny bekantskap som tål frost, Gyllenlack som doftade sååå gott av viol.

Den senare är 2-årig så den planterar jag ut sen men dom andra lökarna får flytta till Elle för vidare blomning några år till sen. Men först ska dom lysa upp påsken på min framsida.


Nu var vi lite möra så vi stannade på foodcourten i Gamlis och köpte sushi.

 

Här är mina måltider idag. Pastan överst och familjesushi under.

Hem och in med sakerna vi handlat, E var kvar och såg första delen av Lets dance, sen for hon hem och C kom från jobbet. E kommer tillbaka i morgon bitti, vill ha henne här då vi inte har nån bil hemma. L åker tidigt och hämtar henne innan så hon får lägga sig vila lite mer här sen, tog just upp hennes kudde o täcke från Gillestugan.


Björkris och sånt är fixat och ligger på altanen, så om det är väder ska jag fixa påskbjörken och göra ordning med blommorna i morgon. C bar upp påsklådan med så lite pynt och påskduk iaf i köket blir det nog. Håller ju inte på som förr men fick för mig att köpa prydnadsgräsfrö idag, så en liten gräsmatta med kycklingar blir det. Tjejerna så stora dom är vill gärna hålla på vissa saker de minns från dom var små.


Nu blir det iaf sängen men först ska jag tulla lite i whiskeyflaskan, ta nån msk o se om det lindrar hostan.

 

Av Neta - 17 mars 2016 01:20

Vill du jobba extra 10 timmar i månaden. Eller känner du någon som kan/vill?

Alma assistans söker ledsagare som ska jobba med mig. 5 timmar varannan vecka som kan ökas. Gärna em men enstaka kväll sommartid kan funka.

Syftet är främst socialt för att jag ska komma ut ur huset och kunna göra ”kul saker” som att komma ut på en utflykt, gå ut och äta, kunna åka till en annan stad, shoppa, eller bara njuta i solen i t.ex stadsparken.

Så småningom kan det också bli fråga om att åka till badhus, sittdans, rullstolsdans eller gym. Men då jag behöver en del hjälp där gör vi det först efter att vi lärt känna varandra och kommunen ökat min tid.

Du kör min bil från min bostad och tillbaka, om vi inte bara är här vid sjön eller promenerar i omgivningen, då har jag en elscooter jag åker på och behöver inte dras.

Naturligtvis kan du parkera din bil på min tomt. Buss går varje ½ timme nära huset.

Du är tjej ca 40+ och stark, rullstol ska lyftas i och ur bil och jag är rätt tung att dra. Det är dock mest fråga om platta underlag.

Du är rök och gärna också parfymfri, blir inte dödssjuk men är känslig.

Min nuvarande ledsagare har fått heltid på jobbet och kan därför inte fortsätta och dottern som var det först har fått annat jobb. Min man är sjuklig.

Lönen är för närvarande 130 kr/timme och alla utlägg som mat, fika o ev inträden betalda.

Sprid gärna detta på arb.platser m.m


Mina intressen är dans, åka på kryssning, trädgård och blommor.


Kan/vill du eller känner du någon du tror är lämplig så skicka in ett personligt brev + cv till


Elin salemark

Alma assistans

Kungsängsvägen 29B

753 23 Uppsala

Tel 018-600 187


Skriv att det gäller ledsagning och hänvisa till Bloggplatsen.

Av Neta - 16 mars 2016 14:51

Hostar nästan upp lungorna på nätterna men relativt lugnt på dagarna. Huvudvärk på 3e dagen, "trött i nacken" också måste ibland ha stöd där när jag sitter i soffan. Det är som skallen vill tippa bakåt.
Men ingen feber och fortfarande bara lite lätt snorig och det kan lika gärna vara allergin, börjar ju nu.
Sol och strålande väder idag men jag törs inte riktigt ända ut, nöjer mig med altanen, rädd att hostan blir sämre.

C inviger sin nya cykel genom att åka och möta Elle som ska scootra hit. Hon fick vad vi tror iaf ett cortisonras i morse då hon varit till distriktan. Jobbig behandling gjorde väl att det gick åt mer. Cortisonet drar ju med sig blodsockret på ett underligt vis så hon var tvungen att stapla in på affären och äta en frukt och dricka nåt innan hon tordes köra hem och det hade varit läskigt.

Snart ska L åka och hämta min nya laserskrivare. Vi ska sätta en hylla ovanför den andra så den kan väl inte användas på ett tag iaf. Håller ju på och drar om persiennerna nu. Nåt fönster till som är klart.
Jag försöker fixa lite med blommor men det är ju några st så det tar ett tag. Men det går framåt.
Ser fram mot helgen då jag ska ut och handla lite vårväxter för att göra lite påskigt och vårigt både ute och inne.

Nu ska jag ta en kopp kaffe med tjejerna och se på Aidensfield.

Av Neta - 14 mars 2016 23:15

Vi bor ju i en 60-talskåk med persienner från den tiden. Svarta i sovrummet, röda och blå i smårummen och vita i kök, hall o vard.rum Liite retro ju så vill ha dom kvar precis som jag spart de svarta perstorpsskivorna på köksbänkar och i badrummet.
Vi har bott här i 30 år nu och nu gav den i ena rutans persienner i sovrummet upp. Gick inte att dra ner, blev som en solfjäder. pinnen man vickar dom med gick av och trådarna va ganska sjabbiga. Idag trädde L om dom, och diskade lamellerna. ( för hand, gissa om det behövdes) Dom är nog bara dammsugna och avtorkade innan. Blev bra men de nya stegbanden är aningens glesare så fick ta bort lameller, konstigt nog täckte dom ändå. Blev ingen springa längst ner heller. Känns fräscht. Bara 11 rutor kvar o göra det i nu ;-D

Lika skulle jag ta bort sängtoppen och tvätta den. Brukar torka sängen och köra runt resårbotten med smala munstycket när jag dammar men nu skulle vi vända resårbotten, så lyfte upp den ur sängramen, eller C o L gjorde. Fy farao va damm och hår det var i ramen, lyfter ju inte resårbotten själv precis. Man ska ju alternera huvud och fotända varje halvår har jag för mig men det var då inte gjort här. Men det ska göras i fortsättningen. Var så säker. Enklare om man har ben eller medar direkt på resårbotten, då vänder man ju bara hela härligheten.
Blev som en ny luft därinne ;-)
Funderar nu på om man har nån mer sån dold dammgömma, men tror inte det.

Ni som frågat om Ls brors begravning såg kanske i tidningen att det inte blir någon. Hans eget beslut tydligen. Andra gången jag är med om det men den första gången blev det en enkel minnesstund hos änkan för dom närmaste iaf. Vet inte om dom tänker ha det.
Ja varför inte om man nu aldrig går i kyrkan annars går ju tydligen utmärkt att köras direkt för kremering och dom spar ju pengar det är då ett som är klart.
Min syrra har alltid hävdat att hon inte vill ha någon heller.
Minns min farmor, hon var jätteorolig för att det inte skulle finnas pengar till begravningen. Fanns inte på kartan för henne att man kunde strunta i den. Vi sa till henne att vi aldrig hört talas om nån som blivit begravd ovan jord, men hon var lika orolig ändå. Hon fick en ljus och fin jordfästning sen.
Med mig får dom göra som dom vill, jag är ju inte med då så bryr mig inte. Men med en kyrkvaktmästare till son och 2 aktiva döttrar i kyrkan blir det kanske något iaf.

Vilket hallabalo det blivit om att Kent ska sluta då! Vilken kritik dom får! Varför inte bara respektera deras beslut, dom är inga ungdomar längre och har nog sina skäl. Skivorna och musiken finns ju kvar!
CL ska inte sluta, inte än iaf. Vi gratulerar Classe på födelsedagen idag!

Nu ska jag ta lite lakritste och hostmeducin, varit vaken sen 5 i morse så börjar bli lite trött nu.

Av Neta - 14 mars 2016 10:11

Nu kanske jag blir lite piggare. B-vitamin påfyllt. Brukar känna effekt redan dan efter. Härligt väder ute idag. Riktigt ljumma vindar men dom behöver inte öka. Tycker snön kan försvinna även på norrsidan i skogen nu så det torkar nån gång. Vill ju ha blåbärsris. Finns inne i samhället men där rastar dom ju hundar, känns inte så fräscht att plocka där. Vill kolla om hackspetten kommer boa igen med. Så kul o kika på ungarna sen.
Nu är det röjt på altan iaf. Vi pantade alla flaskor sen i höstas idag och det räckte till 3 pkt kaffe. Känns som man fått det gratis, men så är det ju inte. ;-)
Nu ska det torkas därute hoppas jag kan få lite energi till det, kan ju sitta i min arbetsstol och hålla på, klarar nog allt utom översta ljushyllan och golvet. Kan ju ta långborsten till o ta bort spindelväv otroligt att det varit där hela vintern.
Sen ska dynorna upp och altanen invigas. Ska inhandla lite penseer och andra växter som klarar sig ute på fred.

Nu ska jag vila lite, varit vaken sen 4.50, kunde inte somna om och gav upp vid halv 8.
Skriver mer ikväll.

Av Neta - 13 mars 2016 02:00

Jag hade hoppats på Panetos, tycker dom hade varit lämpliga att representera Sverige så omvärlden fått se att vi minsann har färgade svenskar också. Dessutom gillar jag låten. Men samtidigt är det ju kul med nya förmågor så Frans är nog en värdig representant också, tror dock inte han har en chans. Det hade däremot Panetos låt haft om ni frågar mig. ;-)

C har varit piggare idag men kroknade till ikväll igen. Var kanske inte så bra att tvätta och hänga. Sen hjälpte hon Elle med håret i duschen när hon kom, infektionen såg bättre ut idag. Hennes insufficiens ställer verkligen till det ibland.
Äntligen kan man hänga ut tvätt, lite för mjukt i marken på baksidan än men jag har ju altanen. Vilken doft sen! Skulle kunna tvätta om allt i linneskåpet för att få den där doften där. Ja i garderoberna med. :-D

Det fanns nog en mening med Ls och min brist på kommunikation som gjorde att vi inte åkte på bakmässan idag. Blir inte i morgon heller för jag har sällan sett något bli så nerskrivet i kommentarerna till evenemanget på facebook.
Ma ringde nu ikväll för att varna oss men vi hade redan sett. Hon tog med sig sin mamma ist och hade knappt sett något, det hade varit trångt och bökigt och inte ens barnvagnar hade kunnat ta sig fram på ett bra sätt. Jag hade nog fått lite panik. Synd på Linus hade varit kul att se hans workshop och Roy Farez, men går väl fler tåg. Ser fram mot trädgårdsmässan ist.

Vi hade kunnat vara på fest i Jumkil ikväll med, P-H hade ordnat själva med mat och allt, men dels hade det gått på en himla massa pengar för oss 4 om vi skulle ätit. Sen köra antingen 2 mil in till stan och lika långt ut dit alt rakt över på småvägar för att gå på bara dansen, det lockade inte heller. Ingen av dom vi hade kunnat ha trevligt med skulle åka. L va inte det minsta sugen efter att ha legat under bilen hela em heller.
Så det blev hemgjord pizza med räkor o kyckling o mellon ist, sen lite skidåkning på det.
E är hemskjutsad, vi har en ny handbromsvajer och lite vår i huset, bara en sån sak.
Nu ska jag ta en whiskey och sen krypa ner i bingen.
Hörs!


Av Neta - 12 mars 2016 01:30

Dom hade inte kommit upp så här då vi åkte vid 10 i morse, men då vi kom hem vid 15-tiden såg det ut så här. Så härligt. Så har vi också haft två soldagar med plusgrader.

Ja vi åkte in till stan och fyllde på förråden. Men först hämtade vi en frukt och grönsakslåda på Årstahallen i våra gamla hoods. Jag bodde i Årsta i 16 år, på två olika adresser. E är född där 1 1/2 år innan vi flyttade hit.
Dom gör nåt så smart där i den butiken, måndagar och fredagar erbjuder dom folk att köpa de här lådorna för 50kr som dom sen sätter in oavkortat på barnsjukhusets fond. Idag hade dom 3 st men det kan variera.
Det är frukt o grönsaker som inte är dåligt men ändå rensas ut. Det kan vara lite fult på skalet t.ex
Dom lägger ut det på sin facebook och sen är det först till kvarn....
I Elles låda idag var det en påse med 3 kg potatis, nån röd sort utan synliga fel. Ett nät blodapelsiner som var öppnat, förmodligen nån dålig som plockars bort. Citroner och lime, sallad, 2 påsar äpplen som vi då inte såg nåt fel på. En förp gulbetsstavar med dip vars datum gick ut igår och säkert nåt mer med. I stället för att dom slänger det gör dom så här och pengarna kommer sjuka barn till godo.
Idag hade hon tur och blev en av dom 3 som var först att skriva "ja" i butikens status. Hon har ju ett marsvin som äter som en häst så för henne är det här urbra. Kiwi får goda äpplen nu några dar.

Sen åkte vi upp till Stenhagen, ÖB och Maxi sen hem och tog det lungt i solen en stund. Mitt i matfixet ringde Ma och ville gå på bakmässan och det hade ju jag och tjejerna planerat. Hade frågat henne i veckan men dom hade planerat annat där det kom en sjuk gubbe emellan, krya på dig Micke! ;-)
L hade dock planerat att laga handbromsvajern på bilen så vi får avstå. Komminikationen hade inte funkat riktigt.

Let's Dance på TV, starkt startfält i år. Ska bli kul att följa. E fick lite hjälp med en infektion i hårbotten av alla ställen. Stannade länge men är nu hemskjutsad och både hon och jag ska nog sova nu.
Hörs!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards