Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 30 april 2016

Kvalborg

Av Neta - 30 april 2016 01:11

Idag börjar jag med att sända mina tankar mot Norge och beklaga den tragiska helikopterolyckan då 13 människor fick sätta livet till.
Jag brukar ju inte skriva om det som händer ute i världen men det här kom så nära på nåt vis.

Kungens födelsedag firas ju också stort i huvudstaden. Jag gillar kungahuset och det jobb dom gör. Kollade på Tv igår på en intervju med kungen och han är nog rätt vanlig egentligen. Lite imponerande tycker jag att vi kan rodda runt monarkin på runt 20kr per medborgare. På dom pengarna avlönas ett stort antal människor som betalar skatt på sin lön. Pengar som kommer tillbaka till stadskassan. Brukar tänka på det då det gnälls om monarkin, det blir ju knappast billigare med en president. Det jobb kungahuset gör med kontakter för näringslivet m.m är ju inget jobb vemsom helst klarar.

Vad har vi gjort idag? Ja, handlat härute, jag följde för en gångs skull med, tror det var första gången i rullstol. Har åkt in med scootern nån gång men oftast skickar jag upp gubbe eller dotra.
Det är den årliga veteranbilmarknaden i grannbyn Viksta i morgon, brukar komma folk från hela landet och är det nån morgon man vaknar av dundrande V8or så är det på marknadsdagen. Märktes på affärn idag med många fina bil-husvagnsekipage på parkeringen. Vårt eget lilla "Rättvik" i år alltså på själva Valborg.

Blev sen lunch och precis när vi intagit position med tallrik och Aidensfield på TVn som lunchunderhållning kom Ma in med en bok. Berättade att dom varit på cirkus med barnbarnen. Vi pratade en bra stund, har inte setts på några veckor. Dom eller rättare sagt Mi har lite förpliktelser i hembygdsföreningens Valborgsfirande så därför firar vi aldrig ihop längre. Hände att vi gjorde det förr.
Vi är iaf ett litet gäng som brukar ses i stan sen får vi väl se om det är några bekanta i Österby. Vi har fixat lite picknick eftersom vädret ska bli hyfsat, är ju lite marknad och så i stan med. Kollar Forsränningen på Tv på en playkanal och åker sen in vid lunchtid.
Medans vi fixade med maten ikväll, förberedde en kräftstjärtstårta med, så drack vi lite Sangria vi köpte på båten sist.
Finns ett vin som heter Mia vi ofta dricker, finns på båtarna och ett litet beställningssortiment på systemet. Brukar beställa deras rose', 8 flaskor i en kartong för det är så gott. Ofta finns vinerna som kassavin på taxfree på Viking och det var där vi hittade Sangrian. Både vit och röd, den vita drack vi ikväll och den var ju inte som den jag annars gör själv men jättegod ändå, lite somrig känsla. Så det blev lite Kvalborg här med. Köpte också en Mia rose', en annan än den vi köpt innan, mousserande i rosa pärlemoflaska som får följa med in i morgon. Kaffe med punch hade vi alltid med oss på den tiden vi åkte in till Forsränningen med Mi. Ma jobbade oftast på dan. Men den skippar vi alltså nu.

Ska avveckla dagen så jag orkar i morgon. V8orna brukar börja mullra tidigt med.
Ha en fin Valborg alla!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards