Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 25 juli 2016

Malung

Av Neta - 25 juli 2016 15:40

Japp då åkte vi då, kom väl iväg hyfsat iaf. Varmt i bilen redan då och knappt några moln ens.

Tog. Den här bilden på vägen upp och såg inte förrän långt senare att det rykte på vä sida om vägen. Verkar ju konstigt om nån eldar i den här hettan. Vet inte ens om det är ett hus där. Och att nån skulle grilla till frukost före 8 på morgonen tror jag inte heller på. 272an strax innan vi svängde mot Gysinge.

Frukost på vårt nya favvoställe i Rättvik, satt och kollade in Kanadagässen och hejade på förmiddagsflanörer där vi satt i skuggan.
Det är nedanför parkeringen till begravningskapellet.

Albertina var med men sov mest hela tiden ;-)

Framme i Malung hade vi missat en del av fredagens program. Mötte upp Christine på stan och hon köpte en keps till mig innan vi gick in i parken. Hörde Russindalens spelmän som visade sig ha medlemmar från Tierp innan Ragnar Dahlberg, Classe och Åsa kom.

Ett härligt par och båda lika proffsiga på det dom gör.

Sen åt vi lite, hade med mig kycklingklubbor och tog en fika. Har ju mjölk i kaffet ch den hade klarat sig bra i kylväskan men bara 1 timme senare var den inte flytande längre. Är det rötmånad eller?
Slängde allt vi hade i kylväskan utom en tub mjukost.

Åkte bort till Cs husvagn och umgicks lite och lämnade över Albertina. Fikade lite, som tur var hade dom sojamjölk.

Sen åkte vi ut till Siknäs och checkade in

Underbart ställe. Det var som att bo på hotell, riktiga sängar, dubbelrum och en fantastiskt vacker utemiljö.

Sen tillbaka till Malung efter att vi bäddat och packat upp. Ställde oss med vårt specialtillstånd från Jenny på Dansbandsveckan på en av handikapplatserna precis utanför entre'n. Och gick in.

Det är en speciell känsla att komma in där, alla är glada och förväntansfulla. Lite tejpade fötter och lindade knän håller inte humöret nere heller.

Vi satt oss på Jockes och åt

Potatisgratäng och rostbiff och så Jockes signum, nachos till alla rätter och tacosås till de flesta. Satt och kollade folk som kom och det var ett himla hejande och kramandes där mitt i maten. Folk vi nästan bara träffar där uppe. Grannen Ove kom också, och han gjorde oss sällskap.
Vi drog oss mot bana 4 där P-H och Voice spelade. Njöt av musiken och träffade ännu mer folk. Tog en vända ibland för att lyssna lite, fika mm men återvände dit. Det var bäst där och höjdpunkten var ju kl 12 då Kjelle f.d Trummis i Jannez gästspelade. Den rösten.....

Nattmat blev en panini och sen en sista sväng på 4an. Kramades och pratade med en massa folk, tackade orkestern och sen gick vi mot bilen vilket tog 3 ggr så lång tid för vi träffade så många på vägen.

Hem i en jättevacker soluppgång. Sov skönt med fönstret öppet i ett svalt skönt rum. Tänk vad säng o madrass betyder för sömnen ändå.

Åt frukost på en av deras altaner, duschade och förberedde oss för en em i Grönlandsparken.
Den em blev ganska varm i solgass, tror aldrig jag varit så varm nån gång men vi njöt av det ena bra framträdandet efter det andra.



Excess med energiknippet Therese vid micken.

Claes Lövgrens, kapellmästaren tog på sig det bästa han hade.

Donnez där Micke spelade på sin fina blå gitarr att ena byxbenet sprack. Tur att det fanns en ficka innanför ;-)

Blender där trummisen som vanligt snackar en massa dravel.

Gunhild Carling bjöd på en fartfylld show. Med på scen både då och på kvällen var hennes föräldrar, 2 bröder, 1 brorsdotter och längst till vä i bild här, hennes dotter Idun som sjöng fantastiskt bra och var jätteduktig på swingdans.

Hon är ju defenitivt inget dansband men hade sin publik ändå, det märktes framförallt på kvällen sen då hon tveklöst drog ner mest jubel och applåder.

Sen kom dom då, Sannex, med Årets sångare. Fattar inte vad folk fått det ifrån att han skulle vara stöddig och inte kunna sjunga. Kvalificerat skitsnack är vad det är!!!

Jag gillar dom och att Emil var med som vik gjorde upplevelsen extra kul. Det var som att komma tillbaka lite till tiden då C praktiserade med Nova.
Det var mkt folk som ville prata med dom efter spelningen och dom stod där och sålde sina grejer också.
Jag frågade Andreas om kramarna var gratis och han svarade att för mig är dom alltid det. Sa sen med att han tycker det är kul då vi kommer eftersom vi har varit med från början. Tror han sa det 2 ggr till o med och även på kvällen. Trots det som hänt var han precis lika trevlig o go som alltid.
Emil kom fram och sa hej också och vi pratade lite. andreas vill ha honom som ordinarie men han tycker jobbet är för slitigt. Synd för jag tror många skulle uppskatta honom.

Vi hade ätit thaimat som L sprang och köpte i en paus. Och när det var slut i Grönland åkte vi till C och fräschade till oss o bytte om.
Upp till parken där röda mattan var utrullad och det bjöds på cider. (Från Brunneby)
Middag blev på Jockes igen nu med Ulla o Malin. Jag åt kycklingwok m saffransås. Sen hade vi lite sjåigt

CL på ettan

Martinez på 4an

Janssons på 5an

På 2an där Sannex spelade gick det inte att komma in men vi kunde stå utanför precis vid scenen och titta.
På 6an där Excess spelade är det en stor backe ner så där lyssnade vi lite uppifrån. Mest var vi vid 2an och 4 an.

Det hela avslutades med ett sprakande fyrverkeri vid 2-tiden. Där upptäckte jag att mina ögon inte tålde det. Har aldrig nånsin haft sånna problem men fick titta neråt och skugga med handen. Otäckt men lyckades ta några bilder iaf genom att bara vända upp telefonen.

Runt och sa hej och tack och kramades med alla man förmodligen inte ser på länge. Skulle på riktigt vilja fixa en dans i vinter och få hit alla dom där människorna. En Malungnostalgifest. Vilka kommer? Vilka vill spela?

Hem i natten, ja eller morgon då om man ska vara noga. Sov men blev väckta av en högröstad person som trodde han bodde själv på vandrarhemmet. Lite irriterade gick vi upp, packade och åt frukost. Satt ute på altanen mot sjön och där satt jag kvar medans L bar ut grejerna och städade ur rummet.
Tillbaka till Malung, tankade och åkte upp till Christine. Då hade dom rivit tältet och packat redan så vi pratade lite med deras killgäng dom umgåtts med hela veckan. Jättetrevliga killar från Köping och Västerås och jag tror det blev lite "love in the air" där. Ett långt hejdå med många kramar där med.
Kopplade på och åkte hemåt, C somnade på 3 röda hon är lite förkyld

Matstopp i Rättvik och den sämsta service jag varit med om. Jag ville på riktigt gå därifrån men i det avseendet är jag ju gift med en mes. Så gör man inte.
Efter 20 min fick vi en meny och efter ytterligare en kvart fick vi beställa. Behöver jag säga att maten tog lång tid?
Bra mat iaf och sen gick vi en runda bl.a Köpte vi en tunika till Elle som ju bott här och varit kaninvakt.
Ett stopp till vid Näsbysjön för kaffe o glass sen rullade vi vidare hem. En jobbig resa från början till slut. Några droppar regn vid Älvkarleby fuktade knappt asfalten. Jag hade på riktigt så ont av allt sittande dom här dagarna att jag trodde jag skulle gå åt. Känner av det idag med.
Luften gick ur mig totalt, satt ute en stund, orkade knappt äta nåt men gick o la mig ganska tidigt och vaknade inte förrän det ringde på dörrn vid 10. Som tur var bara brecbärarn som inte fick ner en grej i postlådan.

Varmt och klibbigt idag, urpackning och städning av husvagn som ska tillbaka i em.

Elle gick in på sin journal idag och det dom upptäckt var ingen rolig läsning. Mer om det senare.

Precis nu börjar det regna, hoppas på åska. Lunch blir en kallmixad soppa.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards