Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2016

Båtveckan

Av Neta - 6 augusti 2016 08:24

Det är numera tradition att vi åker ut till Öregrund iaf en av dagarna i båtveckan. I år blev det igår och då hängde Mi med.
Vi åkte en för oss delvis ny väg dit över Film, älskar sånna mysiga små vägar det är ju då man får se hur folk bor och nu vet vi var Björkparken ligger med.
Gillar ju våra bruksorter och särskilt området runt Österby och Dannemora.

Jag tror vi fick den sista parkeringen vid vattnet borta vid piren, de andra var avstängda.
Vi satt oss helt enkelt vid vattnet i början av piren mkt för att det stod en Alm där som Elle kunde få lite skugga av. Men vi hade världens utsikt

Här är nån halvtimme innan utsatt tid men vi tog en fika och en glass. Vädret var med oss, ett och annat svalkande moln och lite ljumma vindar av och till.

Utsikten bakåt var inte så tokig den heller. Gräsö i bakgrunden.

Dom blev väl ca 45 min sena och det blev rätt mkt båtar som ville ha första parkett där ute. De som visade upp sig igår var båtar med rätt starka motorer typ V8 och dom lät rätt bra.

Stod en del folk längst ut på piren och dom blev lite blöta tror jag för båtarna drog upp rätt mkt vatten och hade nån slags utsug. Dom åkte parvis. Fick ingen bra bild på dom, det går ju så fort.
Väldigt kort uppvisning där men dom hade en till senare.

Vi käkade när dom åkt klart, hade med oss pastasallad, rökt fläskfile' och melon. Så fräscht o gott i värmen. Elle hade gjort så fina matlådor åt oss.
Efter det rörde vi lite på oss, strosade i hamnen och Mi och jag satt oss på kortsidan av hamnområdet en stund medans dom andra gick och köpte lite rökta räkor i Strandkiosken.

Vi såg på lite vattenscootrar som lekte i vattnet och kollade in båtfolket. Bakom oss var det full kommers med marknadsstånd men vi fick leta förgäves efter färska munkar till kaffet. Det fick bli toscamazariner från Ica ist.
Då hade båtarna börjat sin andra uppvisning och den såg vi mellan båtarna i gästhamnen på betydligt närmre håll. Där blev vi sen sittandes med vårt fika en bra stund, hände lite på båtarna närmast bl.a 5 tjejer som satt och sjöng till gitarr och dragspel.

Så mkt fina båtar.

Vi var rätt nöjda efter 6 timmar där så Mi o L gick och hämtade bilen. Körde samma väg tillbaka till Örbyhus och lämnade av Mi. Han och E satt och pratade i bilen bl.a om böcker dom läst, och om nån resa dom gjort, det är så kul att höra Mi berätta saker. Han har verkligen gåvan att kunna berätta så man blir intresserad, han är ju lärare och van att göra det med.
Vi fortsatte till Tierp. Parkerade vid Hemköp och gick bort till den lilla parken mitt emot Ica. Tog en macka, lite mer melon och lite dricka medans vi väntade på bubblorna.
Fast det var inte bara bubblor, hade glömt hur många olika folkvagnar det fanns.

Alla var ju inte i toppskick direkt och jag tror det var 3 st "Herbie". Alla bilder jag tog finns på min facebook.

Sen packade vi in oss i bilen åkte och köpte oss en kurdisk langos med hem. Kurdisk var nog en himla massa ost på och nån vitlökssås. Goda var dom iaf. E tog en (1) räka vi andra orkade inte så dom är kvar till idag.

Delade på en skvätt rose' som var kvar i en flaska. Sen gick luften ur mig totalt. La mig men kunde ändå inte somna direkt. Fötterna hade svällt lite och det kröp så där obehagligt i benen. Men efter en timme var fötterna normala och jag somnade. Drömde om vatten och hav, simmade under vattnet.

Idag blir det nog lugnt! Lite mulet ute och kan komma nån åskskur på em.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards