Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 3 april 2017

Bostadspriser och läkavård

Av Neta - 3 april 2017 18:08

Är irriterad på båda dom här sakerna.

Hur ska våra ungdomar som inte har föräldrar som kan köpa en lägenhet till sina barn kunna flytta hemifrån när hyrorna för en vanlig 2a kan vara upp mot 10 000kr och mer och det dessutom krävs att man ska ha en årsinkomst på 3 årshyror brutto för att bli godkänd som hyresgäst?
Hur många 20- åringar har den inkomsten om man inte har en hög utbildning utan valt att jobba i vården t.ex
Man får inte räkna studielån och stöd som inkomst.
Hur ska en pensionär med en pension på 12-15 000 kr i månaden kunna flytta från sitt hus om man inte orkar med det längre? Sälj en äldre villa från 60-talet och du får kanske om den är fin och ligger i kanonläge runt 2 milj, men när en trea kan kostar 4-5 milj förslår inte det heller långt. Det är ju bara nyare bostads och hyresrätter som har hiss som standard t.ex Äldre fastigheter har ju inte det.

Uppsalahem kräver 6 mån inkomst för att godkänna en hyresgäst, men när dom renoverar som t.ex Ett område i Johannesbäck så höjs hyran från 5500kr för en 3a till 10300kr. Det är ju sanslöst! I det området finns ju äldre människor som bott i sina lägenheter sen dom satte bo för 50 år sedan. Nu tvingas dom flytta och det är inte lätt att hitta något dom har råd med på en "arbetarpension" trots höga bostadsbidrag.
Kommer hemlösheten att öka? Kommer människor i hög ålder att tvingas ut på gatan? Ja sannolikt om det här får fortsätta.

Sen läkarvård och där kan jag ta mig själv som exempel.
Min husläkare gick i pension i juni förra året, rätt oväntat. Men hon dog i november så anar sjukdom bakom beslutet. Vi hade gått hos henne i 32 år, 25 år på den läkarmottagningen då vi följde med henne dit. En privat husläkarmottagning med landstingspriser och högkostnad. Du blev alltid kontaktad samma dag och fick tid om det behövdes då alla läkare hjälpte varann.

Det är dock inrymt i en gammal doktorsvilla med trappor in. Jag tänkte därför att jag efter att ha provat en läkare där jag inte gillade att jag skulle byta ställe när jag ändå måste byta doktor och kontaktade en annan vårdcentral som låg i Ekeby bruks lokal i markplan.
Ringer och ska beställa tid hos min nya doktor en tisd. Får då veta att allt är fullt 5 v framåt och att deras tidbok bara gäller 5 v framåt. Jag skulle alltså få ringa nästa månd ist då dom släppte en vecka till.
Jag trodde jag skulle smälla av. Jag berättade dock att jag var diabetiker så hon som bokade tider ringer upp mig efter en stund och säger att hon ska ge mitt nr till diabetessköterskan och be henne ringa upp så kunde vi ta det därifrån.
2 veckor gick och jag ringde upp igen och pratade med en annan sköterska som förklarade att diabetessköterskan varit sjuk en av dessa veckor. " Men jag vet att hon har dig på listan och jag ger henne en lapp till idag om att hon ska ringa dig"
Detta är nu 6 veckor sen och jag har inte hört ett ljud.
I helgen listade jag om mig tillbaka till gamla stället, till en ny läkare som kommit dit.

Är inte detta också lite sanslöst? Kan inte låta bli att undra vart sjukvården är på väg och hoppas innerligt att det ska fungera på gamla stället igen.

Så nu är det slutgnällt för idag ;-D

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards