Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 17 september 2017

Sommar igen

Av Neta - 17 september 2017 21:41

Vaknade i morse till en dimmig värld, såg inte ens sjön. Men det försvann med solen. Varit 18 gr idag och bara lite tussar på himlen.
Vi åkte ut till Wiks slott där det var den årliga hantverks och skördemarknaden.

Många stånd, mest ätbart men också stickade tröjor för 200kr, får man ens garnet för det? Snidade träsaker, fårskinn, barnkläder, mössor & vantar, lite konst men mest av det man kan skörda nu och honung. Köpte en fin vit honung av bin som varit på vitklöver och raps. Så god.

Små päron som ska få bli ingefärspäron, röda äpplen, vaxbönor, gröna bönor, polkabetor och avlånga rödbetor. Rödlök och kanonfin dill jag köpte många kvastar av till vintern, fryser den så klart.
Känner mig som en ekorre :-) inkl fika var det ingen konst alls att göra av med 300.....
L köpte marmeladgodis på Äkerbär och Hjortron, E handlade mest nyttiga saker med.

Gick runt lite bland stånden, sen gick L till bilen med det vi handlat och vi slog oss ner i solen, kaffetarmen sög och lite hungriga var vi. 50kr för en ostmacka med 2 skivor o lite grönt + en tunn skinkskiva. 25kr för kaffet. Fanns lunch med, gulash eller linsgryta för 100kr, små portioner. Nästa år packar vi nog matsäck. Ingick dock underhållning av spelmän i priset.


Upplandsstiftelsen bjöd på korv o festis nere vid badet, kön var lång dit. Folk badade med idag så skönt var det tydligen.

Många åt medhavt, en del satt på bryggorna, såg inte fel ut alls. Lårstaviken glittrade som silver, så perfekt dag och så mkt folk tack vare vädret så klart. Vi höll inte på komma därifrån och folk parkerade inte bara där man fick. Tror aldrig jag sett så mkt folk där förut. Vi åkte vid halv tre, det skulle hålla på till fyra, men kom en jämn ström med bilar hela tiden.

Var både äppelsafari där man fick plocka gratis, visning av fiskarter som finns i Mälaren, Artbestämning av både frukt och svamp + många barnaktiviteter. Men av det här gjorde vi inget. Vi var rätt nöjda efter 3.5 timmar.

Hem och lämnade av varor och tog en em-fika, åkte ner och röstade och där bjöds det också på fika. Hämtade Es packning och hon tog hit sin scooter, ska ju bo här ett tag nu då L är borta.

Åt mat, rester av kycklinggryta och sett på Det okända. En skolkamrat till E som deltog från grannbyn. Väntar sitt 5e barn. Tänk vad en del hinner. ;-)

Rätt nöjd med dagen, få gärna bli fler med sol o värme.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards