Mina ord och tankar

Alla inlägg den 20 september 2017

Av Neta - 20 september 2017 23:32

Jag brukar varken ta upp politik eller katastrofer i världen i den här bloggen och tänker inte fördjupa mig i det nu heller.
Kan dock inte låta bli att vara skeptisk till sossarna nu. Hur ska dom kunna genomföra allt det här dom går ut med?

Följer Jonas Hallberg på insta, han bor ju med sin kille i Mexiko city och drabbades i jordbävningen. Att få höra och se allt så direkt utan filter och se den förödelsen i deras lägenhet, det gör att man inte kan låta bli att bry sig. Så fruktsnsvärt!

Mammas tillstånd är oförändrat. Sis hade föreslagit lite mer hjälp hemma åt henne idag och fått blankt nej. Men vi ska nog bli fler om det, dom har ju redan hjälp. Och vad händer nästa gång hon tuppar av så? All rtg ser iaf bra ut. Än hänger krutgumman med.

Jag har så klart haft uront idag så det blev ingen sylt. Vet att jag får skylla mig själv men nåt måste jag ju kunna göra.

E fick skjuts till o från sjh härifrån idag från väldigt oväntat håll. Bra för E förstås.

Pratat med L och det går så där med bilen, han måste försöka hitta nåt specialverktyg, låna/köpa det får vi se. Kommer nog inte i morgon heller, iaf inte på dan.



Fick den här bilden av C i morse. Dom var på väg till Bulawayo. Hon hade fått sylten och pengarna idag men får resten i morgon. Pratade lite på em med men nu hade hon slut på surf så vi kan inte prata förrän dom kommer tbx i morgon.

Här har vi fått en fluktare på altanen. En som sätter sig på grinden och glor rakt in. Hörs ju in när den rör sig, fattade först inte vad det var, det blåste ju inte ens på den sidan. Jagat iväg hen 2 ggr på dan.
Signalement: päls och 4 tassar. Dags att byta till dörr där och vinterfönster.
Vill ju att Skruttan ska kunna gå ut och in.
Nu går ögena i körs.....
Dags att sluta svamla!

Av Neta - 20 september 2017 14:45

Beställt en världsatlassom är aktuell nu

Huvudkontoret för Svenska kyrkan ligger i Bulawayo, men tjejerna bor och verkar i Masvingo öster om Bulawayo.
Dom var på lägret i Mutare vid gränsen till Mosambique nordost om Masvingo.

Zimbabwes huvudstad är Harare.

Av Neta - 20 september 2017 00:55

Idag gjorde vi rätt för brödfödan. Jag började med att ansa och förvälla 2 blomkålshuvuden och ta reda på några champinjoner. Det hamnade sen i en gratäng mrd paprika och de gröna bönorna jag köpte i söndags.

Elle hade börjat med de gula kantarellerna under tiden men jag ansade vaxbönorna först och rensade trattarna sen.

Svamp förvälldes och vaxbönorna med. Vi har lite lingon kvar att koka sylt på i morgon men annars är allt infryst utom till varsin macka vi tog ikväll.

Lite Lomo, tomater, en vaxböna, mozarella, bröd och " kladd" blev det med. Kokade dom avlånga rödbetorna med, dom såg ut som korv på tallriken.

Elle har precis gått säng, hon ska till sjh i morgon och åker sjuktesa dit och hem. Det fick hon inte göra härifrån så hon måste åka hem på scooter, åka till sjh med taxi som hämtar och lämnar där, sen ta scootern hit igen. Regna ska det göra stod det på paddan nyss men det skulle det idag med och nåt sånt har vi inte sett.

I morgon ska C o M åka till Bulawayo och bl.a förlänga visum och möta upp den svenska deligationen och få sina saker som vi skickade med. Hoppas bara att packningen kom med dom härifrån. Annars är ju svenska festen i fara om dom inte får lingonsylten. :-D

Jag ska sylta lite i morgon alltså, både med lingon och hallon så vi har i vinter. Sen ska jag göra en sån råsallad på vitkål, morötter, lök, paprika o saltgurka som står sig i kylen en vecka. Så skönt att ha klart. Man kokar upp en vinegrätt och slår på den varm, blir så god sallad.

Sis ringde idag och berättade att mamma är på sjukhus, hon har dragits med en långvarig förkylning m hosta sen fick hon dessutom nån magsjuka. Svag som hon redan var hade hon tuppat av och då hade hon insett själv att hon behövde nog träffa en doktor. Man är ju ingen ungdom vid 85 precis. Men nu är hon under behandling, får penicillin och ska för säkerhets skull röntga både lungor och buk. Hade suttit upp och ätit soppa när sis kom upp ikväll. Typiskt att det händer nu när L är borta och jag inte kommer in på nåt vis. Men tur att sis finns. Runes dotra bor därhemma med honom nu då. Det är ett pyssel med gamlingarna.

Jag tänker gå upp och äta frukost med E i morgon,sen sätta fart på syltgrytorna. Vi ska handla i morgon em med men bara härute. Behöver nog gå och träffa JB nu!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards